11 Mart 2009 Çarşamba

KIBRIS HATIRASI

















"Ordinaryus" Lefter Küçükandonyadis, "Mikro" Mustafa Güven, "Puskas" Ergun Öztuna

Lefter'in "Ordinaryüs" lakabını nasıl aldığını anlatmayalım artık. Diğer ikisinin anektodunu verelim. Ergun Öztuna'nın kendi ifadesine göre Karşıyaka'da forma giyerken İzmir'de Macarlarla İzmir karması'nın karşılaşmasında forma giyer. Baştan sonra Macarların üstün götürdüğü maç sonunda Ferenc Puskas'a gazeteciler "rakip takımda iyi oynayan var mıydı?" diye sorarlar. Puskas “Ergun diye bir çocuk var, onu beğendim" şeklinde cevap verir. Öztuna'nın ismi o günden sonra "Puskas Ergun" olarak kalır. Hatta kendisine göre bu demeç onun Fenerbahçe'ye transfer olmasını sağlamıştır.

Mikro Mustafa'ya gelince. 60'lı yıllarda Atina Karması ile İstanbul Karması Atina'da karşı karşıya gelir. Mustafa Güven sahanın en kısa boylu oyuncusudur ama İstanbul Karması'nın 8-2 kazandığı maçta 3 gol atar. Bunun üzerine efsaneye göre Yunan tribünlerinden kendisine "Zito Mikro" (yaşa Mikro) tezahüratları yükselir. Bunun üzerine Mustafa Güven'in lakabı "Mikro" kalır.

2 yorum:

varol döken dedi ki...

anlatalım abicim, neden anlatmayalım, papazçayırında devirdiği inekleri de anlatalım gerekirse, işi olan var olmayan var (aha bak dengesize 1 hafta önce postlar çok geliyor diye feryat figan eden sen değil miydin:)

McDennis dedi ki...

Guzel bir fotograf.. Su anda o saha tam ara boLgede.. Cetinkaya takimi antreman icin kuLLaniyor. Her iki tarafi da rahat gorebiLen bir yerde, biraz cukurun icinde, arkada goruLen evLerin cogu restoer ediLdi, baziLari guzeL cafe- bar yapiLdi... Hic o gunLeri gormedim ama, anLatinca buyukLerimiz, keske gorebiLseydik diyoruz icimizden..
tebrikLer