12 Mart 2009 Perşembe

SOUTH PARK SEASON 13


Southpark'ın 13. sezonu dün yayınlanan "The Ring" bölümü ile başladı. Purity Ring bir nevi "bekaret kemeri" olarak algılanabilir. Bu yüzüğü özellikle ABD'de takan önemli bir bayan topluluk var. Arkasındaki felsefe, yüzüğü takınların evlenene kadar herhangi bir cinsel ilişki içine girmemeleri. Tabi geçenlerde bu yüzüğü kullanan kızların çok önemli bir çoğunluğunun sözüne bağlı kalmayıp kendi düşüncelerine göre "yoldan çıktıkları" gerçeğini ortaya koyan bir araştırma yayınlandı. Matt Stone ve Trey Parker da yeni sezonun ilk bölümünde bu oluşumla beraber evlilik kurumuna da eleştiri oklarını fırlatıyor. Ana tema insanların çok genç yaşta kendilerini dünya zevklerinden sınırlamarı üzerine diyebiliriz, ama tabi yine alt metinler mevcut. İsa paygamber, Grey's Anatomy, boyband, oral seks gibi bir dolu metafora gönderme var. Seriye genelde yapılan "eski havasını kaybetti" eleştirilerine hafiften katılıyorum. Örneğin aşağıda yaptığım şahsi listede 8. sezondan sonraki dönemden hiç bir bölüm yok. Yine de etrafta izlenebilecek en iyi animasyon serisi olduğunu düşünüyorum. Kendi hayat görüşleri dahil her şeyi eleştirilebilen bu 2 adama kulak vermeye devam edeceğiz. Bu arada ilginç bir hadiseyi belirteyim, Danimarka'da bir karikatürden çıkan Hz. Muhammed tartışmalarından çok çok önce South Park'ın 5. sezonunun 4. bölümünde Hz. Muhammed karakteri yer alıyordu. Burada "Mohamed Moslim Prophet" olarak geçen karakter bölümde son derece olumlu incelenmiş hatta dünyayı bir tarikatın elinden kurtaran 5 kahamanın arasında yer almıştı.

Yukarıda bahsettiğimiz Top 10 listesini yaparak yazıyı kapayalım. South Park'ın tüm bölümlerini, yeni sezon bölümleri yayınladıktan bir kaç saat sonra olmak üzere southparkstudios.com adresinden izlenebilir.

The Mexican Staring Frog Of Southern Sri Lanka (2:6)
Red Badge Of Gayness (3:14)
Probably (4:11)
Scott Tenorman Must Die (5:1)
A Letter To Heaven (6:12)
Toilet Paper (7:3)
Christian Rock Hard (7:9)
Casa Bonita (7:11)
AWESOME-O (8:2)
Trapped In The Closet (9:12)

7 yorum:

Olympian dedi ki...

christian rock hard in adini duymak bile kahkaha atmaya yetiyor.

"I want to feel his salvation all on my face"

roland deschain of gilead dedi ki...

AWESOME-O
HAHAHAHAHAHAHA

"-fart sequence initiated....smell capsules activated..."

HAHAHAHHAHA

CaRtMaNtR dedi ki...

Scott Tenorman Must Die SPnin muhtemelen en sağlam bölümüdür. En sonda planı öğrenen elemanların Cartman'a bakarkenki halleri unutulmazdır.

Bu arada listede olmayan Holy Wars ve LOTR (üç filmin adınında oluşuyordu bölümün adı sanırım) temalı bölümde en iyiler arasında gösterilebilir. Birde Passion Of The Jew bölümü sağlamdır. Cartman'a Hitler olmak cuk oturmuştur sanırım.

tknycl dedi ki...

Trapped In The Closet bölümünü tek geçerim

Adsız dedi ki...

Yahu son sezonda yayinlanan (bolumun ismi hakkinda yaniliyor olabilirim), "the breast cancer ever" i sevmediniz mi? Benim son zamanlarda izledigim en iyi south park bolumuydu. Tum zamanlarin en ilk 10'una da garanti girer.Hala aklima geldikce guluyorum. Izlemediniz mi yoksa ? Sonu huzunludur ama bunu izleyen adam listeye de koyar bence.

Ben S.P'nin bozulduguna inanmiyorum, ama bolumlerin her zaman okul-cocuklar ekseninde gecmesini tercih ederim. Bu eksenden ciktikca komiklik katsayisi da dusuyor.

semioticus (shelbyl) dedi ki...

Hic ilk 10 yapmadim ama, Cow Days ve de Towelie herhalde orada olurdu. Funny Moments olarak bakinca da aklima Sexual Harassment Panda, Osama Bin Laden'li bolumdeki Bugs Bunny tripleri, ve de son zamanlardan Butters'in "I Said What What" klibi geliyor ilk etapta.

semioticus (shelbyl) dedi ki...

Bir de unutmadan, Trapped In the Closet 9. sezondu, yani listende 8. sezon sonrasi bir bolum de var.