29 Nisan 2009 Çarşamba

6 GOLE BİLET PARASI




















Hep anlatırım bunu Mircea Lucescu döneminde Yimpaş Yozgatspor deplasmanı için Hacettepe'li Aslanlar grubuyla Yozgat'a gitmiş ancak Doğa Ana'nın kıyağıyla sadece stadyum üzerine yağan kar sonucunda maçı bir gün ertelenmiş biz de geceyi Yozgat'ta otel arama ile geçirmiştik. Sonunda otel parası, fazladan 1 gün için yapılan harcamaların karşılığında 3-1 yenik götürdüğümüz maçın son 5 dakikasında attığımız 2 golle 3-3 ve 1 puanla Ankara'ya döndük. İçimizden birisi dönüş yolunda "ya bizim cüzdandan çıkan paraları da Mehmet Cansun versin" şeklinde bir laf etmiş, biz de "tabi hemen yaz dilekçeni" şeklinde dalgaya almıştık. Hayaldi tabi. Sonra yıllar geçti bu işin hayal olmadığını anladık. Aralık 2008'de Aberdeen kulübü Aberdeen-Kilmarnock maçının ertelendiği haberini trende alan dolayısıyla da boşuna yol masrafı yapan taaftarları için 4.000 poundluk faturayı Kilmarnock'a göndermişti. Oluyormuş demek. Neyse taraftarlığa gözümüzü açtığımız Galatasaray bir kıyak yapmadı ama sağolsun pilot taraftarlığımızın sahibi FC Utrecht yaptı. Hafta sonu Vitesse deplasmanı için Arnhem'e gitti Bunnikside tayfası. Ben gitmedim. Gitseydim koleksiyona bir "6" daha katacaktım. Üstünüze afiyet 6-1 mağlup olduk. O kadar Utrecht'li akşam üstü Arnhem'den trene binip süklüm püklüm gelmişler Utrecht'e. Kulüp başkanı Jan Willem van Dop hafiften haysiyetli bir adam olunca "bizim için o kadar yol tepip deplasmana desteklemeye gelen taraftarlarımız için 6 gol görmek hiç hoş olmadı, onlara bir borcumuz var" diyerek Arnhem deplasmanına giden tüm taraftarlara ligin son haftasındaki Heracles deplasmanı biletlerini bedava verme kararı almışlar. Hatta o maça gitmeyen kombine sahipleri de isterlerse biletleri yarı fiyatına alabilecekler. Bu hafta içeride Feyenoord ile oynuyor takım, sonra da son hafta Heracles maçı için Almelo'da. UEFA PLay-offlarına kalabilmek içni bu maçlardan minimum 4 puan lazım. Her şey bir yana kulüp yöneticilerinin vefa, haysiyet, desteğin karşılığını ödeme gibi konulardaki hassasiyeti önemli. Ben "6 gol yedim" diyerek Fenerbahçe deplasmanı sonrası gidip Özhan Canaydın'dan bir sonraki deplasmanın biletini bedava isteseydim Ergun amca bana da bir küfür sallardı herhalde.

6 yorum:

rogg dedi ki...

İnsana verilen değer,estetik,sportmenlik.

Yaşamımın her anında ülkemi sevip insanından nefret etmeme neden olan eksiklikler.

Çetin Cem dedi ki...

geçenlerde iskoçya'da böyle bir özür ya da parayı geri ödeme olayı daha oldu sanırım. daha birkaç hafta önceydi ama hatırlamıyorum hakkaten.

Flying Dutchman dedi ki...

@Çetin Cem

yazıdaki link o olay zaten :)

Kilmarnock-Aberdeen maçı
kaçmaz bizden :)

Çetin Cem dedi ki...

evet belki onu da burada okumuşumdur, yalnız bunu birkaç hafta önce yaşandı zannediyorum.. yaşlanıyorum galiba :)

Adsız dedi ki...

Utrecht'in play-off'lara katılabilmesi için minimum 4 puan lazım demişsiniz. Bu hafta Feyenoord ile berabere kalıp son hafta kazanırlarsa 9. sırada kalabalirler. 9. sıradaki takım da gidiyor mu Avrupa Ligi'ne? Karmaşaya dönüşen bu konuda size bir mail de atmıştım dün.

Olympian dedi ki...

fotograftaki koreografi, pek basarili bir sonuc vermemis sanirim.