8 Nisan 2009 Çarşamba

8
















Cuma gününden sevgili Dutchman Marsilya tacizlerine başlamıştı. Kolay maç dedim şuraya yazıyorum, 5 sayfalık yazı sabahına hazır masanda. Bir anlık gaza geliş... Araya bir sürü iş girince konu tazeliğini de yitirdi. Ama bu dutchman unutmuyor kolay kolay. Nazik bir şekilde hatırlatıyor her gün.

Le Foot varken bana ahkam kesmek düşmez ama Marsilya üzerine iki kelam etmeden haftayı ortaladık. Marsilya hem ligde hem de UEFA`da şampiyonluğa koşuyor bildiğiniz üzere. Bunda en büyük etken Gerets olsa gerek. Geldiği günden beri sabırlı ve yükselen bir grafik çiziyor takımda. Marsilya'ya şampiyonluk için geldiğini söylediğinde biraz dalga geçilmişti ama şimdi takım da buna yavaş yavaş inanmaya başladı. Öyle olunca işler değişiyor. Saha kenarındaki o sakin Gerets gibi, oyuncularda da bir kendine güven duygusu var artık. Bu da çok normal. Marsilya bu sezon ligde oynadığı önemli deplasman maçlarının çoğundan galibiyetle döndü. PSG, Monaco, Nantes ve Caen. Üstüne geçen haftaki St Etienne derbisi de kolay gelince umutlar iyice arttı.

Velhasıl ligin bitimine 8 hafta var daha. İlk sıradaki Lyon ile aradaki puan farkı 1. Sondan üçüncü maç Lyon ile içerde. Arada önemli sayılabilecek Lille ve Nice deplasmanları var. Bordeaux-Lyon maçı var. Fikstür de şampiyonluk yarışının son haftaya kadar sürmesine katkıda bulunuyor diğer yandan. Şimdi ne yapmalı, Lyon maçına mı, ligin son maçına mı yoksa UEFA finaline mi odaklanıp o tribünde yer almalı, beklemedeyiz.

Ayrıca, müziksiz yazı kalmasın.
8°6 crew - Marseille

by mafalda

3 yorum:

LeFoot dedi ki...

ellerine sağlık mafalda...

Ligte 6 puan aralığında 6 takım var. Bu sezon Lyon hep baştaydı, Arkasındaki "runner-up" pozisyonundakiler hep değişti. Ama son sekiz haftaya girilirken, geriye kalan maçlara bakıyorsunuz ister istemez. İşte burada belirttiğin Marsilya avantajı açıkca görülüyor.

İki hafta sonra bordeaux-lyon maçı var. Bitime üç hafta kala da Velodrome da marsilya-lyon maçı oynanacak. Puan farkı o maç öncesinde eğer hala 1 veya 2 ise, Velodrome'u hayal bile edemiyorum.

7 yıllık seriye son veren Gerets olursa, Fransa'da Gerets'e bakış açısı baştan aşağı değişecektir.

36. haftaya kadar Marsilya'nın zirveden kopmaması gerek. Sonrası Velodrome zaten ;)...

Manu dedi ki...

lyon şampiyon olmasın diye, yeşillerimiz maça yattı.. :))
şaka bir yana rezil top oynadı st. etienne sinirlenip 2-0 dan sonra maçı kapatıncaya kadar ilan'ın tek bir şutu vardı yaklasık 25 metreden. yazık seneye 2. ligde mücadele ederiz bundan sonra.
marseille konusunu baltaladık, onlara da başarılar dilerim şahsen gerçi 9 olacak şampiyonluk sayıları ama....

Adsız dedi ki...

Allez L'ol! Yine şampiyonuz, St Etienne'e rağmen hem de :)