6 Nisan 2009 Pazartesi

AMATÖR FUTBOL GÜNLÜĞÜ - 3 : DEMİRSPOR - FENERYOLU
















Geçen hafta Tuzla Şifa karşısında alınan mağlubiyet sonrası, bu haftaki Feneryolu maçının öneminin arttığından bahsetmiştim. Hafta içi Çarşamba günü, maç saati 16.00’da Selimiye stadı’nda olarak açıklanmıştı. Ancak daha sonra maçın 14.00’e ve Haydarpaşa Sahası’na alındığını gördüm. “İstfit (Federasyon İstanbul İl Temsilciliği) noluyo, oran buran oynuyo” nidalarıyla Pazar günü Haydarpaşa Stadı’nın yolunu tuttuk. Mesafe açısından Selimiye Stadı’na çok yakın ve saat 14.00’e alınması da bi nevi iyi oldu. Sonuçta Akşam Eskişehir’le maçımız vardı. Rahat rahat giderdik. Ancak stada vardığımda gördüm ki maçın buraya alınması takımı olumsuz etkileyebilirdi..

Toprak saha… Selimiye Stadı’nın suni çim olmadan önceki halini görmüştüm en son toprak olarak. Haydarpaşa Sahası da ikinci oldu. Tribünler tahta. Selimiye stadının eski hali gibi. Rüzgarlı bir hava. Oyuncuların işi gerçekten zor.(Aşağıdaki videodan izleyebilirsiniz).

Geçen haftaki olaylardan dolayı olmalı ki Demirspor’un teknik direktörü tribünde. Ertuğrul, Ömer ve Yavuz da yanında. Geçen hafta cezalı olduğu için oynayamayan Cumhur sahada. Geride Yavuz’un yerine ismini yanlış duymadıysam Fırat oynuyor.
















Daha önce yorumlarda bir arkadaş bahsetmişti. Feneryoluspor, genelini avukatların oluşturduğu bir takım. Orta yaş oyunculardan oluşuyor genelde. Tribünlerde 30’a yakın izleyici var.

Kaptanlık pazı bandı Dursun’da bu hafta.

Maç başlıyor.

2. dakikada ilk tehlikeyi Dursun’la Demirspor yaratıyor.Ancak cılız bir şut Feneryolu kalecsini zorlamıyor.Bu arada Feneryolu kalecisinin annesi olduğunu tahmin ettiğim bir bayan da tribünde. Genç bir çocuk belli.

3. dakikada ceza yayının üstünden bir frikikten Demirspor yararlanamıyor..Murat’ın vuruşu az farkla üstten auta çıkıyor.Top kontrol etmelerde gözüküyor ki Feneryolu kalecisi baya bi tecrübesiz. Demirspor tayfa, sahadaki arkadaşlarına moral verirken bir yandan da yok gösteriyolar : “Kalede Kaleci yok .Hadi beyler.Yüklenin”. Bu söz üzerine haşin bir bakış atıyor anne sağ tarafına.

Beş dakika kadar tribünden bu sözler yükseliyor. Derken 10. Dakikada Gökhan rakibine yaptığı sert bir müdahele sonrası sarı kart görüyor. Feneryolu’nun 9 numarası Ümit (arkadaşlarının seslenmesiyle öğreniyorum ismini) kart göstermeden önce hakeme “yaa hocam” tarzı bir serzenişte bulunuyor.Bu noktada tribünden Yavuz giriyor devreye. Çekirdek çitleme eşliğinde “Ne var lan şerefsiz” patlatıyor. O an, bu yüzden seviyorum bu takımı diyorum içten içe gülümseyerek… SEVİYORUZ SİZİ SEVİYORUZ !!!















12. dakikada Dursun’un altıpasa çıkardığı topta Gökhan’nın vurulu az farkla üstten auta çıkıyor.

19. dakikada Gökhan’la Demirspor golü buluyor.Ancak ofsayt nedeniyle gol iptal ediliyor.Gördüğüm kadarıyla doğru karar.

21 dakika… İsa’nın uzun ve şık pası… Cumhur ceza sahasına girmeden şık vuruyor : 1 – 0

Bu golün iki dakika sonrası, Cemil’in ara pası ve Demirspor’u rahatlatan Dursun’un golü : 2 – 0

Santrayla beraber Feneryolu takımı kaleci ile karşı karşıya bir pozisyonu harcıyor.

Skor avantajı ile beraber Demirspor, oyunda rahatlıyor.27 . dakikada Dursun’un pasında İsa sağ çaprazdan topu dışarı gönderiyor.

Dursun’a sürekli “Yürü be Durmuş Abi” diyen kardeşe buradan selamlar…Sahi bizim Fenerbahçe’de bi Durmuş vardı.Noldu ona acaba?

Arada “Kalede Kaleci yok .Hadi beyler.Yüklenin” sesleri aynen devam. Anne, sert bakışlar atıyor.

36.dakikada Feneryoluspor 10 numaranın ayağından aşırtma bir golle farkı bire indiriyor : 2 – 1

İşte tam bu anda mağrur anneden alkışlar eşliğinde “Kalede kaleci yok .” tezahüratı duyuluyor. Gerçekten de yerle yeksan ediyor beni. Devre bu skorla tamamlanıyor.
















İkinci yarının başları ortada geçiyor.54. dakikaya gelindiğinde Feneryoluspor korner atışı kazanıyor. Korner kullanıldığında hakem oyunu durduruyor. Kimse ne olduğunu anlamamışken hakem penaltı noktasını gösteriyor. Demirsporlular deliriyor haliyle daha doğrusu şaşırıyorlar. Gerçekten de anlamsız bir penaltı. Hakem “formayı çekme” işareti yapıyor. Ama kimse “kim, kimi , nerde, nasıl” çekti anlamıyor ve hatırlamıyor.

Derken Feneryoluspor’da ilk golün sahibi 10 numaraları topun başına geçip skoru eşitliyor :
2 – 2

Bu dakika sonrası önümüzde olan yan hakeme sürekli bir taciz başlıyor.Demirsporlular isyanda haklı gibi.Son üç maçta yaşanan 7 puan kaybı takımın zirve yolunda darbe vurdu.Geçen haftaki hükmen yenilginin üzerine bir de bu penaltı kararı gelince……

Feneryolu’nun orta yaşlı 2 numarası tribündeki genç Demirsporlu gençlere; “çok heyecanlısın” diyor.Demirsporlu gencin de arkadaşlarına dönerek “ne dedi lan o, bana mı dedi, ne dedi şşş, söylesene olm….Amca sen de 50 yaşına gelmişsin top oynuyosun yaaa….” demesi koparıyor beni bi an…

Feneryolu hiç yoktan umutlanmaya başlıyor.Demirspor’da şaşkınlık…62.dakikada Göktuğ oyuna giriyor.

64. Dakikada İsa’nın kale dibinden vuruşu kalecide kalıyor. Maç sırasında yanlış kalkan bir ofsayt bayrağı sonrası (ki bence de haksızdı.) “Karından dayak mı yedin lan, kendini tatmin mi ediyosun burada” bağırışları.

73. dakkada Cumhur’un pasında Dursun karşı karşıya kalıyor ve top ağlarda: 3 -2

Yerimden zıplayacak gibi oluyorum birden…
76. dakikada Göktuğ farkı ikiye çıkarıyor : 4-2
82. dakikada kaleciyle karşı karşıya bir fırsattan yararlanamıyor.

Son düdük…Averajla 3.sırada bulunan Taşdelenspor, duyduğumuza göre sahasında Şile Yıldız’a yenilmiş. Demirspor2. sıradaki yerini puan farkıyla korudu. Geçen hafta liderliğe yükselen Tuzla Şifa, ligden çekildiği açıklanan Tokatköy maçını hükmen 3 – 0 kazanmış oldu ve liderliğini sürdürdü. Haftaya Şile Yıldız maçında takıma başarılar…

Yazıyı Adanademirspor’un taraftar grubu Şimşekler’in belgeseli olan “Bizik” te geçen bir cümleyle tamamlayayım.

"...sağcı, solcu, aşağıda, yukarıda, zengin, fakir, hiç farketmez bizim maçımıza bir defa gelen adam ömür boyu demirsporlu'dur..."

Adanademirspor’a da selam edelim buradan…

16.Grup

TAKIMLAR

O

G

B

M

A

Y

P

Av

TUZLA ŞİFA

9

7

0

2

26

10

21

16

DEMİRSPOR

9

6

2

1

29

10

20

19

TAŞDELEN

9

5

2

2

23

12

17

11

HİLALSPOR

9

5

2

2

14

11

17

3

ŞİLE YILDIZ

9

4

2

3

29

16

14

13

FENERYOLU

9

2

2

5

19

25

8

-6

ÇINARSPOR

9

2

0

7

14

43

6

-29

TOKATKÖY

9

0

0

9

6

33

0

27


by Barad-dur

16 yorum:

Hüseyin A. dedi ki...

bizden de selamlar Hocam Demirspor'u gördüm hemen tıkladım linke :)
ellerinize sağlık

gry dedi ki...

emeğe saygısızlık etmek istemem ama tek bir amatör takımın anlatıldığı bir konu olunca bu blog için bu konu çok yavan ve sığ kalıyor benim gözümde.yine de teşekkürler

Flying Dutchman dedi ki...

@gry

hiçbir amatör takımın yer almadığı milyonlarca blog varken evet biraz acımasız bir eleştiri olmuş...amatör futbol bir ülkenin önemli yapıtaşlarından birisi, yazar Barad-dur da maça gidip çekirdek çitlemek yerine görüdklerini bir günlük gibi aktarıyor..bu bir günlük zaten amatör futbol hakkında genel bir saptama yazısı değil ki o yazıyı sezon bitince görürüz büyük ihtimal kendisinden

yavuzy dedi ki...

Şen ola Şimşek! Yaşasın yan sahalar, toprak zeminler... Bahsi geçen ekip sanırım Haydarpaşa Demirspor.

eurostadiums dedi ki...

http://e-footer.blogspot.com/

Sosyal_FB dedi ki...

Emeğe saygısızlık etmek istemiyorsan, emek verilmiş bir metin için "yavan ve sığ" kelimelerini kullanma gry. Yorum yapmadan geç... F.D.'nin "biraz acımasız" diye değerlendirdiği şey, düpe düz terbiyesizlik olmuş. Oturduğu yerden mesai verilmiş bir işe çamur atılmasını hoşgören beri gelsin.

Adana Demirspor'a saygılar. Paşa Hüseyin'e Allah'tan rahmet...

gry dedi ki...

canarino;
ben yazının sonunda teşekkür ettim barad-dur'a emeği için.ben ne kendisine,ne yazdığı yazıya,ne emeğine,ne de duygusuna düşüncesine en ufak bir laf etmedim haddim de değil zaten.sığ ve yavan dediğim de dikkatli okursan amatör tek bir takımın işlendiği konu idi.bunun neresi terbiyesizlik onu anlayamadım

Flying Dutchman dedi ki...

Tamam dostlar tatsızlığa gerek yok, ayrıca her yazıyı eleştirme haddiniz de vardır, haddinizin olmaması gibi bir durum olamaz...

burada benim de cevap yazmamın sebebi bir adamın sırf sevdiği gönül verdiği için pazar günü tuzla'ya amatör takımının deplasmanına gidip bu güdüyle yazı yazmasıdır...

E tabi her yazarımızı bir amatör maça gönderme gibi bir şansımız olmadığından tek bir takımı işliyoruz ister istemez...

örneğin ikinci ligden de bir takımı takip edebiliyoruz yazılarla Sercan sayesinde..gönül ister ki herkesten takip ettiği takımlarla ilgili yazılar gelsin biz de yayınlayalım...dolayısıyla eldekine de değer vermek gerekir diye düşünüyorum...

gry dedi ki...

hak veriyorum ama benim bu yazıya değer vermediğim anlaşılmasın sadece fikrimi paylaşmak istedim.bende toprak sahaların tozunu yutmuş biri olarak oraya izlemeye gelen 3-5 kişinin neler yaşadığını bilen biri olarak 'terbiyesilikle'itham edilmek üzdü beni derdim buydu.umarım anlaşılmışımdır.şöyle bir öneri yapacak olursakta barad-dur her hafta farklı bir amatör takım maçına gitse orda ki izlenimlerini bize aktarsa her hafta farklı bir amatör takımı tanısak bizde onun kalemiyle daha güzel olur kannatindeyim(aman kimse şimdi de iş buyuruyo demesin zira bu konuyu fazla uzattığım düşüncesindeyim kusuruma bakmasın kimse..)

Adsız dedi ki...

abi maça geldiğin için teşekürler
emeğine ellerine sağlık.demirspordan cumhur

Adsız dedi ki...

Maçlarını takip etmeniz çok güzel ama daha önce belirtmiştim avukatlardan oluşan takım feneryolu değil hilalspor

Adsız dedi ki...

emek verip herhafta bizlerin maçını izleyip bize değer vererek buraya yazan abimi tanımasamda ellerine ayaklarına sağlık teşekkürler.demirspordan Gökhan.cumhur sende hiç kaçırmıosun olm hemen yazmışsın yorumunu :)

Joe Jonese Atesdagli dedi ki...

Benim blogda en beğendiğim bölüm bu.

Yani bilmiyorum, çok değişik bir duygu bu. Aşağıda Guardian'ın oyuncu paslarının irdelendiği dijital board, bir yukarıya çıktığımız vakit “Kalede Kaleci yok .Hadi beyler.Yüklenin” cümlesi.

Şimdi birşeyler yazasım var Barad birader bu yazı üzerine, fotoğraftaki detaylar üzerine, vesaire.Ama bu sefer ağlak edebiyat yapmış olacağız.İyisi mi susalım.

Gelgelelim sormak istediğim bir soru var. Burası Haremin üstü falan mı oluyor? Fotoğraflardan birinde sanki Selimiye kışlasını gördüm. Olmayabilir de. Bizimkisi tahmin.

Adsız dedi ki...

aynen öyle joe... Haydarpaşa endüstri meslek lisesi'nin ana giriş kapısının karşısında hareme inen bir yol vardır.O yol üzerinde kalıyor saha.

vertumnus dedi ki...

Ellerinize sağlık, ben büyük bir ilgiyle takip ediyorum bu seriyi :) İzninizle şöyle de bir davet yollıyım :)

http://demirgibiyiz.blogspot.com/2009/04/barad-durdan-baknca-demirspor.html

yavuzy dedi ki...

Bu serinin sadece Demirspor üzerinden gittiğini fark etmemiştim; bizim blogtan vertumnus'un yazısıyla "ayıktım"! Memleketin Demirsporlarına ilgi alaka-sempati gösteren herkese müteşşekiriz; tüm Demirsporları seviyoruz zira...(Demirsporlar üzerine kısa bir derleme, kentvedemiryolu.com sitesinde yayınlanmıştı.)