28 Nisan 2009 Salı

AYIN ELEMANLARI

Avrupa'da bu sezon bittiğinde bir kaç teknik direktörün ismi öne çıkacak görünüşe göre. Louis Van Gaal şimdiden bu listenin başına adını yazdırdı. Trabzonspor'la ilgili haberler çıkıyormuş Türk basınında, gidip bakmadım bile ruh sağlığım açısından. İkinci adam Olympique Lyon hegemonyasına son verip Marsilya ile ipi göğüslerse Eric Gerets olacak elbet. Bu ne sürpriz, onun da ismi geçiyor Trabzonspor için. Yani Türk basını, Gerets'in görev yaptığı 2 sezondan birisinde rekor kırarak şampiyon olmasına rağmen kapıyı gördüğü bir ülkeye, hem de uzun süredir şampiyonluk görememesine rağmen hiçbir hocayla 2 seneden fazla çalışamamış ve hiçbir hocaya şampiyon olamadığı 1 sezondan fazla tahammül edememiş bir takımın başına geçebileceğine ihtimal veriyorlar. Kutlamak lazım kendilerini. Dediğim gibi Van Gaal haberlerine bakmadım bile. Van Gaal'e yazı sonunda kısaca değiniriz. Eric Gerets için bugün ajanslara ilginç bir haber düştü. Suudi Arabistan ligi takımlarından Al Hilal'in Belçikalı'ya 3 sene için 9 milyon euro teklif ettiği öne sürülüyor. Gerets'e Belçika Futbol Federasyonu da talip. René Vandereycken'den boşalan görev için ismi geçiyor. Dün bir söylenti daha türedi o da Klinsmann'dan boşalan Bayern koltuğu. Tabi bütün bu söylentilerin çıkmasındaki en önemli etken, şampiyonluğa gitmesine rağmen hala Marsilya ile kontrat yenilememesi. Gerets "şampiyonluğa konsantreyiz, bu konuları o yüzden gündeme getirmiyorum" diyor. Şahsen çıkıp "valla arkadaş benim Türkiye'de sütten ağzım yandı, sezon devam ederken kontrat montrat yenilemem, sonra sezon sonu bir anda tornistan yapıyorlar" dese hiç garipsemezdim.

Ne ilginç ki daha sezon bitmeden Van Gaal ve Gerets'in adı 3 takım için zikredilmeye başlandı. Belçika, Bayern Munich ve (affınıza sığınarak) Trabzonspor. Belçika federasyonu ve Bayern de Van Gaal'e talip. Van Gaal AZ ile Avrupa'da mücadele etmeyi istiyor ama son birkaç senedir yurt dışına gitme yönünde isteğini vurguluyordu. Belçika milli takımını seçeceğini sanmıyorum, bu otomatikman Euro 2012'ye konsantre olup 3 yılı topu topu 20 maçla geçirmesi demek. En kötü AZ 'de kalacaktır böyle bir durumda.Ama Bayern onun istediği bir seçenek. Öte yandan Gerets de Marsilya ile ipi göğüslerse görev yaptığı ülkeler içinde şampiyonluk kazanamadığı tek ülkeye dönmek isteyecektir. Hem de Bayern ile dönüş daha da önemli. Van Gaal'in şu anda her türlü anlaşma için müsait olması önemli bir avantajı. Ha bugün Beckenbauer'in yaptığı "Hiddink gibi bir antrenör istiyorum" açıklaması da çok manidar. Gözden kaçırmamak lazım.

Tabi bir şeyden eminim ikisi de Trabzonspor'a gitmeyecekler.

3 yorum:

alperensaylar dedi ki...

aman van gaal belçika'ya gitmesin, hollanda'yı ne hallere düşürdüğünü unutmadık:)

jose dedi ki...

van gaal bize gelseydi keşke geçen sezon başında.tabı adnan sezgın olmadan...

msaylan dedi ki...

ya anlamadığım trabzonspor ile gs'nin çok mu farkı var, sonuçta türkiye para için gelinen bir avrupa ligi veya az trabzonspor'dan büyük bir klüp mü? bu gs arkadaşların bir uefa kupası var diye niye kendilerini bayern ayarında gördüklerini de anlamıyorum ayrıca. kupa ile olsa avrupa'da uefa veya kupa galipleri kupasına sahip olan onlarca klüp var!!!!