7 Nisan 2009 Salı

BACAĞIM KOPSA OYNARIM

























İspanya'dan 2 acaip sakatlık hikayesi vereyim, ama öncesinde bir ufak nostalji yapayım. Yanlış hatırlamıyorsam 1993-94 sezonu Türkiye Kupası mücadelesiydi. Hakan Şükür iki ayak üzerinden oynanan finalin Ali Sami Yen'deki ayağında 0-0 biten maçta Alpay Özalan'ın suratına gelen tekmesiyle acı içinde yere yığılmış ama maçı tamamlamış, maç sonu hastaneye gittiğinde burnunun kırıldığı anlaşılmış ve suratı tanınmaz hale gelecek şekilde şişmişti. Daha ilginci Hakan'ın maçın ilk yarısında meydana gelen o pozisyondan sonra kırık burunla koskoca bir devreyi oynaması ve bir de kafa toplarına vurmasıydı. Blogda yine daha önce yer verdiğimiz efsane Manchester City kalecisi Bert Trautmann da 1956 FA Cup finalinde kırık boyunla 15 dakika kaleyi korumus ve 2 mutlak gol kurtarmıştır. Sonra da kulübe heykeli dikilmiştir zaten. Heykeli dikilmeyen ama kırıkla sahada tutulan bir oyuncu daha var artık. Valencia'lı Manuel Fernandes. Takımı Pazar günü Getafe'yi 4-1 mağlup ederken maçın başında ayak bileğine gelen bir darbeden sakatlandı. Ancak oyundan çıktığında dakika 79'du. Hastaneye gidildi, bakıldı ki fibula kemiklerinden birisi kırılmıştı. Yani yaklaşık 1 saat boyunca bileğindeki kırıkla oynamıştı Portekiz'li oyuncu. Sezonu kapatmış, genelde bu tür sakatlık sonrası mücadeleye devam edilmesi aynı sonucu doğuruyor. Valencia'nın şampiyonlar ligi mücadelesi için önemli bir kayıp.

Gelelim ikincisine, buna da insanın üzülesi gelmiyor. Cumartesi günü 3-3 biten Real Betis-Numancia maçından. 9. dakikada maçın perdesini açan Betis golcüsü Sergio Garcia gol sonrası "şöyle bir kayarak şekil yapayım" deyince diz yan bağlarından birisini koparmış. Doğrudan resimle vereyim sakatlığını. Video burada. Rahatlıkla görülüyor ki aniden kayınca o bağ kopmuş tabi. Kalkar kalkmaz zaten hadiseyi anlamış ki zaten hadiseden kısa bir süre sonra oyundan alındı. Sonuç: 1 ay sahalardan uzak kalacak. 16. sırada ve düşme hattının sadece 1 puan üstündeki bir takımın golcüsünden uzak kalacak olması büyük handikap tabi. Bunu da Sakar Sakatlıklar listesine eklemek lazım.

7 yorum:

Manu dedi ki...

deep forest, mano negra, manu chao olur mu ki???

Alfredo dedi ki...

nasıl dayandıki acısına Fernandes??

Manu dedi ki...

offf yanlış yere yorum yapmışım...uyanır uyanmaz blogu okutursanız böyle olur. :))kusura bakmayın...

varol döken dedi ki...

@manu

yanlış yerde kayma da yanlış yere kaymış yorum bir şey olmaz...

(aha olacağı buydu, gitti kaydı karakter, şizofren oldum, blog sahibi oldum, kendimi dutchman sanıyorum ve bakın nasıl uçuyorum)

küçükken kafayla gol atınca kafamın üstünde kaymıştım, onun etkisi olabilir mi?

Alper Öcal dedi ki...

Thomas Brolin de böyle sakatlandı gitti diye düşünüyorum.

Gol attıktan sonraki sevincine diz filan dayanmaz hakkaten.

GSveFutbol dedi ki...

Yazıya ekstra bir katkısı olmaz ama Hakan Şükür'ün burnu İnönü'de deniz tarafına bakan kaleye atak halindeyken kırılmıştır. Yine de ikinci yarı oyunda kalmış. Sonrasında o buruna yapılan estetik vs de sonuc vermemis yorungesi sasmis bir burun olarak vücudunda yerini almistir.

Fabio Luciano dedi ki...

keneth anderson'da galiba kocaelispor'u 4-0 yendiğimiz maçta sakatlanmış fakat maçı tamamlamıştı.maçtan sonra kontrollerde tarak kemiğinin kırık olduğu söylendi.ben de böyle bi şey hatırlıyorum ama doğruluğu hakkında emin değilim.geçmiş gün sonuçta.