24 Nisan 2009 Cuma

EŞEKLER UÇUŞA GEÇTİ
























2009 yılı kimi takımların kâbus yılı olurken (Hoffenheim, Hull City, Leixoes, Villarreal gibi), kimilerinde patlama yılı oldu (Wolfsburg, FC Volendam gibi). İkinci grup takımların arasına Chievo'yu da dahil edebiliriz rahatlıkla. 2008 yılının son maçında, 21 Aralık tarihinde kendi evlerinde Genoa'ya 1-0 mağlup olduklarında oynadıkları 2008 yılında oynadıkları 17 maçta sadece 9 puan toplamışlardı. Kendi evlerinde ilk hafta kazandıkları Reggina maçından beri galibiyetleri yoktu. Zaten toplam 2 galibiyetleri vardı, diğerini de Udinese deplasmanında almışlardı. Yani son 16 maçta sadece 1 galibiyetleri vardı. Atııkları gol sayısı sadece ve sadece 9'du. Aralık ayında bir ara Udinese maçına kadar 4 maç üstüste rakip kaleyi göremeyip üstüste 4 mağlubiyet aldılar. Serie B yolları taştandı anlayacağınız. Bu süreç takımı 2007-08 sezonunda Serie B şampiyonluğuna taşıyarak Serie A'ya döndüren Giuseppe Iachini'nin 2 Kasım'da Palermo'ya 3-0 kaybedilen maçtan sonra kovulmasına sebep oldu. O takımı Serie A'ya döndürürken aynı sezon Parma ile düşmeme mücadelesi veren Domenico De Carlo göreve getirildi. De Carlo ilk 7 maçında 6 mağlubiyet 1 galibiyet alabildi sadece ve Mussi Volanti (Uçan Eşekler) lakaplı kulüp 2009'a Allah'a emanet girdi.





















Bugün 24 Nisan Cuma. Chievo 2009'un ilk dört ayında oynadığı 15 maçta sadece 2 kez mağlup oldu. 6 galibiyet ve 7 beraberlik aldılar. Bu 6 galibiyete deplasmanda aldıkları 3-0'lık flaş Lazio galibiyeti de dahil. 25 puan topladılar, yani ilk 17 maçta topladıkları puanın neredeyse üç katını. Sadece 1 maçta gol atamadılar o da evlerinde Milan'a 1-0 yenildikleri mücadele. Bu müthiş koşu onları küme düşme hattının üstüne çıkardı. İlk 17 maçta da aynı performansla gitselerdi şu anda 7. sırada UEFA Kupası kovalıyor olacaklardı. Bu müthiş çıkışta takım kaptanı, 30 yaşındaki Sergio Pellissier'in büyük payı var. 11 gol attı bu sezon ve bunun 8 tanesi son 2 ayda geldi. Lazio'ya 2, 3-3 biten Juventus maçında 3, geçen hafta kazanılan Siena maçında da 2 gol salladı rakip kalelere. 2000 yılından beri Chievo kadrosunda olan Pelletier kariyerinin en iyi 2 ayını geçirdi. 2005-06'da Serie A'da sezonu 13 golle bitirmişti. Son 6 hafta bu grafiğini sürdürürse rekorunu kıracak. Alın size tilki bir İtalyan forveti işte.

Chievo tarihinde ilk kez mücadele ettiği 2001-02 sezonunda, Luigi Del Neri yönetiminde harikalar yarattığı ve kulüp tarihinin halen en yüksek derecesi olan beşincilikten beri ilk kez bu kadar istim üzerinde ve dikkat çekiyor. Kalan 6 maçta üstüste Roma, Inter ve Genoa ile oynayacaklar. Bu çok kolay olmayan bir fikstürleri olduğunu gösteriyor. Ancak altlarındaki 17. Torino'ya 7 puan fark yapmaları onları bu sezon için kurtarmış gibi. Ligi 15 veya 16. sırada bitireceklerdir. Tabi bu müthiş form devam ederse 11-13 sıra arası bir pozisyon da görebilirler. Her şeye rağmen 2009'un Chievo'nun yılı olduğunu söylemek yersiz olmayacaktır.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

bunlar kerlon diye bir adam almışlardı hani şu kafasında top sektiren çocuk. sahi ne oldu ona?