6 Nisan 2009 Pazartesi

TRAKTÖR ARENA

























Geçtiğimiz hafta hemen hemen tüm yayın organları okuyucularına haber yoluyla 1 Nisan şakaları yaptılar. Örneğin BBC, Barnsley'li oyuncuların futbol sahalarında küfürü önlemek için başlatılan kampanyaya destek için formalarına mikrofon takacağını ve Barack Obama'nın kuzeninin maçını izlemek için taşradaki bir köy takımının maçına gideceğini bildiren haberler yayınladı. Biz bile hazır M'boro tribün-yönetim hadisesi varken işi bir adım öteye götürelim diyip bir haber yayınladık. E inanıldı tabi. Güvenilir yayın kurumlarının yaptığı 1 Nisan şakaları genelde tutuyor. Bu gördüğüm en yaratıcılarından. Hollanda'nın bir numaralı gazetesi De Telegraaf şaka olmaması için ilgili takım taraftarlarının gözyaşı dökeceği bir haber yayınladı.

Yukarıdaki, De Telegraaf'ın 1 Nisan tarihli baskısındaki haberine göre De Graafschap'ın 45 milyon euroya malolacak 20.000 kişilik yeni stadyumu. De Graafschap'ın lakabı ne? "Superboeren"...Yani ne? "Süper çiftçiler"... Takım Doetinchem şehrinden geliyor. Doetinchem zaten çiftçi kenti. Şehir sakinleri sabahleyin gazeteyi açmışlar, sonra da traktör tekerleğinden stadı görüp "vay anam şuna bak" diyerekten mest olmuşlar. De Telegraaf işi biraz ileriye götürmüş tabi, Licotec Daklicht firmasına aynen günümüzde yeni inşa edilen her stadyumda olduğu gibi 2,5 dakika süren bir de sunum videosu hazırlatmış. Resim, video, ülkenin en saygın gazetesi derken Graafschap'lılar kanmış tabi hafiften. Ertesi gün gazeteyi bir açmışlar ki hüsran. Tabi bunda BBC, CNN ve diğer tüm yayın organlarının 1 Nisan günü verdikleri düzmece haberlerinin altına aynı gün "tarihi kontrol edin" notunu düşmesi ama De Telegraaf'ın böyle bir not kullanmaması önemli.

Laf aramızda bu iş gerçek olsa, çiftçiler lakaplı bir takım için daha güzel bir alternatif düşünemezdim söyleyeyim. İyi fikir.

2 yorum:

varol döken dedi ki...

sen şimdi bana traktör tekerleği mi diyorsun daçmin efendü?

AbSurDMaN dedi ki...

Anaaa ne güzel :) Ben kulüp yöneticilerinin yerinde olsam bu projeyi değerlendirmeye alırdım bence çok şık bir proje... Evet bu şaka değil proje olmuş resmen :) Ziraatçi olduğumdan dolayı da ekstra hoşuma gitmiş olabilir :P