4 Mayıs 2009 Pazartesi

ASANSÖR KABLOSU KOPTU
















5 maç oldu. Alan Shearer'ın Newcastle United'ın başında çıktığı beşinci maç da asansörü durduramadı. Karne 2 beraberlik 3 mağlubiyet ve atılabilen sadece 1 gol. Toon hayranları kusura bakmasın ama gümbür gümbür gidiyorlar. Bu akşam Hull City, deplasmandan puan çıkarırsa işleri daha da zorlaşacak. 3 puan alırlarsa da matematiksel olmasa da gidişat olarak West Bromwich Albion'un 2 kader ortağı belli olur. Forvet hattında Obafemi Martins, Mark Viduka, Peter Lovenkrands ve Michael Owen'ın bulunduğu bir takımın 5 maçta sadece 1 gol atabilmesini açıklamak zor gelebilir. Ama saha içindeki profile baktığımızda çok da zor olmadığını görüyoruz. The Guardian vasıtası ile tebeşiri elimize alıyoruz yine. Zira Newcastle tarihinin en fazla gol atan adamı "Bay Gol" lakabını almış bir adamın takımının rakip fileleri havalandırmakta bu kadar beceriksiz olmasının sırrını ancak bu şekilde bulabilirsiniz.























Yukarıdaki görüntü Newcastle United'ın neden rakip sahanın son 30 metresinde yokolduğunun göstergesi. Fahiş bir görüntü bu. Üstteki tablo takımın son Liverpool maçında girdiği ikili mücadelelerin raporu. Rakip kaleye doğru 80. metreden itibaren Newcastle girdiği her ikili mücadeleyi kaybetmiş. Yani rakip ceza sahası önündekileri. Burada top kazanma veya ikili mücadeleden galip çıkma yüzdesi sıfır dolayısıyla top rakipte iken herhangi bir baskın yapma olasılığı olmadığı gibi futbolcuların adam eksiltme konusunda da ne kadar zayıf kaldığını gösteriyor. Peki paslara bakalım. O da altta. Newcastle ön bölgede top kapamadığı gibi pas da yapamıyor. Bir başka fahiş tablo. Dikkat ederseniz kendi sahasında top çevirip rakip sahaya geldiğinde giderek zorluk çeken ve ceza sahası içinde de havluyu atan sıkıcı takımların tablısunu görüyoruz. Siyah beyazlıların rakip ceza sahası içinde tek bir pas organizasyonu yok. Oraya zaten doğru dürüst girememişler bile. Oraya attıklrı isabetli tek bir frikik yokç Yaptıkları tek isabetli orta ise 9 numaralı Martins'in karşı taç çizgisindeki Barton'da biten ortası. Bunun dışında 2 kanat adamı Damien Duff ve Habib Beye'nin yaptıkları toplam 5 ortanın tümü rakibe gitmiş. Kaleye çekilen 5 şut var. Ceza sahası dışında çekilen dördü Liverpool defansında erimiş zaten. Kalan 1 şutu da Lovenkrands dışarı atmış. Bu tabloda gol kaydına muvaffak olmak mümkün değil zaten.























3 gol atan Liverpool'ın pas trafiği ile Newcastle'ınkini karşılaştırırsak fark apaçık ortaya çıkacaktır (yukarıda). Kırmızıların ceza sahasına yolladığı ve yerini bulan 10 yan top, 7 serbest vuruş ve 4 tane de korner var. Tabir-i caizse rakip alanda kamp kurmuş durumdalar. Altta da ikili mücadelelerin bir karşılaştırması var. Liverpool'ın ceza sahası çevresinde kazandığı topların sayısını görüyorsunuz. Alan Sheraer'ın önünde 3 maç var. İçerideki M'boro, Fulham ve deplasmandaki Aston Villa maçları. Bu sürede işleri tersine döndürebileceğimi sanmıyorum. Middlesbrough maçı 2 yumurtadan birisini kıracak burası kesin. Ama dediğim gibi bu akşamki alınacak skora göre o maçı bile bklemeyebiliriz. Camia şu an tam anlamıyla kaçınılmaz sona doğru gider durumda. Öyle ki geçen hafta yapılan ve 2009-10 formalarının tanıtıldığı organizasyonda, formalaırn üzerinde Premier Lig arması bulunmuyordu. Sanki tüm camia Championship'e düşmeye razı gibi. Shearer'ın da Joey Barton'a ceza vererek işi çözebileceğini hiç sanmıyorum.

1 yorum:

Çetin Cem dedi ki...

geçen pazartesi gecesi oynanan portsmouth maçına butt'ın önünde martins-smith-duff, en ileride de owen ve viduka'yı oynattı shearer. bülent korkmaz gibi bir efsanedir ya, korkmaz nasıl takımı kendi mevkii uyarınca yasladı da yasladı, shearer da verdi forveti verdi forveti :)

iki şekilde de maç kazanılmıyor tabii ki. michels'in şu blog'un tepesinde de yer alan eşsiz cümlelerini hatırlatmalı birisi shearer'a.