27 Haziran 2009 Cumartesi

MJ

























Çok bir şey yazmaya gerek yok, Michael Jackson'ın ölüm haberini otobüsle eve dönerken aldım, kendisini bitiren yıldızlar listesine (Mercury, Joplin, Belushi, Presley, Cobain.....) yeni bir isim daha eklendi. Gerçi bu ölüm bağıra bağıra gelmişti, zira bir insanın fiziksel rahatsızlığının psikolojisine, psikolojik rahatsızlığının fiziğine yansımaması imkansızdır. Jackson her iki açıdan da çok problemli bir son 5-6 yıl geçirdi. Heavy metal, rock, rap, pop, new age, klasik müzik, techno, underground, r&b ne tür müzik dinlerseniz dinleyin tüm dünya müzik dinleyicisini etkilemiş bir adamdı. En net örneklerinden birisi benim, blog okuyucuları heavy metal ve rock'a düşkünlüğümü bilirler, dünyadaki en koyu Iron Maiden fanı olduğunu iddia edecek kadar bu yola baş koymuş bendenize bugün "gelmiş geçmiş en iyi müzik videosu nedir?" sorsanız, saniye düşünmeden "Thriller" diye cevap veririm. Son 5-6 yıldaki skandallarının yargılamasını, yaşadığı çocukluk yıllarını da göz önüne alarak yapmak gerekli diye düşünüyorum. Son tahlilde efsane miydi, evet efsaneydi. Pazartesi gününden itibaren eski rayına oturtacağımız blogun kapanışlarını ona ayırmak lazım. E bahsettiğimiz (bize göre) dünya tarihinin en iyi videosuyla başlayalım.

11 yorum:

AbSurDMaN dedi ki...

Hala 'beyaz olmak için kendine yaptıklarından dolayı öldü' diye düşünenler var ya ben ona yanıyorum. Şu heavy metal dinleyen bünyeye kendini sevdirerek dinletti bu 'popçu', daha da bişey demem saygıylan eğilirim.

dereotundannefretederim dedi ki...

yanılgılarla mahdevilen bi hayattır o kadar! her zaman efsaneydi MJ! çocukluğumu nasıl unutmayacak, hep güzel hatırlayacaksam bu adamı hep öyle hatırlayacağım.

iris dedi ki...

R.I.P. Jackson. 2000 kuşağı ölümüyle onu duydu. Videolarını izledikçe, şarkılarını dinledikçe "vay anasını hakikaten efsaneymiş" diyecekler. Biz 2 kez İnönü stadına gidip 1 kez seyredebilmiştik :(

KING OF POP

tubik dedi ki...

Üzülmüşümdür hep başarısının, gelirinin, konumunun tadını çıkartamayacak kadar çok sorunlu bir hayat geçirmesine.

Çok büyük efsanedir. Ölümü ise, çocukluğun bittiğinin, ömrün çabucak geçtiğinin bir ispatıdır ve büyük üzüntüdür...

Black Pearl dedi ki...

Legendairy = Michael Jackson

erbo dedi ki...

@absurdman

aldığı o ilaçlar ona çok şey kaybettirdi. oturur anlatır mıyım. ölmeden 10 gün önce yazmıştım. son kez efsaneye saygıyla - şurada vereyim - daha da yazmam bişi bu konuda:

http://erbos.blogspot.com/2009/06/ah-be-cocuk-bir-kraln-hikayesi.html

Hemşo dedi ki...

30'lu yaşlarda olup, az çok yabancı müzik takip edenlerin ruhunda hep güzel izler bırakmıştır MJ.

Beercholic dedi ki...

Dünyanın hem en iyi rock şarkısını hem iyi pop şarkısını yapan insandır. İnsan değil fenomendir..

Her kesime hitap etmiş, her insanın idolü olmuş büyük bir efsanedir. Anlatılamaz. Tanrıdan sonra gelir, hatta bazıları tanrı olduğunu iddia etmişlerdi, neyse ki tanrı değilmiş..

Rest in Peace Michael!

varol döken dedi ki...

müzik bir din olsaydı şüphesiz ki peygamberi michael jackson olurdu!

Adsız dedi ki...

O değil de Billy Jean nasıl bir şarkıdır arkadaş.....

Gürkut Gürsoy dedi ki...

Çocukluğumuzun ve hatta gençliğimizin en büyük star ı oydu. Doğrusu tek star oydu. Müziğiyle, dansıyla, klipleriyle, konserleriyle MJ tartışmasız KING OF POP tu. Ve dünyanın yaşayan en büyük starıydı. Hatta sağolsun sayesinde ekmek de yemişiliğimiz vardır.
1- MJ şarkıları Gayrettepe ya da İstiklalde kasetçilere liste olarak verilir. 2-3 gün sonra kaset alınır, evde sabahlara kadar çift kaset çalar JVC teyp te çoğaltılır ve Taksim-Mecidiyeköy seyyar tezgahlarımızda satışa sunulurdu. O günlerde Cuma-C.Tesi akşamları en az 20 kaset satardım. 10 MJ, 3-4 Iron Maiden, 1-2 Metallica, Deep Purple, Testament, Manowar falan. İyi para kazandım 2 sene.

2- Ahmet San konserleri başladı. 1 i son anda iptal edilen olmak üzere 2 konserinden para kazandım Michael Jackson sayseinde. İptal edilen konserde 5 bilet satmıştım. Ve konser iptal olunca ağlayıp zırlayan bir dolu hayranlarından 3 ünün düşürdüğü biletleri alıp İmar Bankası Taksim şubesine iade etmiş ve parayı katlamıştım.
İkinci konser ise daha donanımlıydım. 5 sponsor bileti ve 2 davetiyeyi satıp ayrıca bir yolunu bulup Kapalıya girip sahaya atlamış ve konseri saha içinde
3.sıra izlemiştim.

Toprağı bol olsun, günahları affolsun. Her açıdan stardı.