29 Haziran 2009 Pazartesi

PRINCE TAGOE

Şenol Güneş'in takımı FC Seoul, Japon Kashima Antlers'i Asya Şampiyonlar Ligi'nden eleyip çeyrek finale kalırken aynı turda Pakhtakor Tashkent'e elenerek kupaya veda eden Suudi Arabistan'ın Al-Ettifaq takımının bir oyuncusu da Asya'da 4 senedir harcadığı mesaiye de nokta koymuş oldu. Koydu ama bavulunu toplayıp Bundesliga yolunu tuttuğunda halen kupanın gol krallığı listesinde Leandro'nun ardından 8 golle ikinci sıradaydı. Gana'lı 22 yaşındaki oyuncu Prince Tagoe, gelecek yıldan itibaren Hoffenheim'da Vedad Ibisevic'in yanında yer alacak ve geçtiğimiz sezonun ilk yarısındaki rüyaya dönmek isteyecekler. Tagoe kariyerine memleketi Gana'da başladı. Profesyonelliğe adım attığı kulüp Gana'nın en büyük iki kulübünden birisi olan Hearts Of Oak. 2004-05 yılında şampiyon olan kulüple beraber 19 yaşındayken gol krallığı başarısını yakaladı. Bu onu Bundesliga'ya daha kariyerinin başında getirecekti ama Mainz 05'e olan transferi Hearts Of Oak'un ihmali sebebiyle yattı. Tagoe de soluğu Suudi Arabistan'ın Al Ittihad takımında aldı. Son 4 senedir bu ligde mücadele ediyor ve Al Ittihad'ın ardından önce Al-Shabab'da, sonra da bu ligde formasını giydiği son takım olan Al-Ettifaq'da oynadı. Bu süre boyunca hiçbir zaman sezon başına 10 golün altına düşmedi. Asya Şampiyonlar Ligi'ndeki performansı bir zamanlar kıyısından dndüğü Bundesliga'ya dönmesini sağladı ve futbolcu 9 Haziran'da Hoffenheim ile sözleşme imzaladı.

İsminden hareket ederek "Gollerin Prensi" diyorlar onun için. Stili bana CSKA Moskova'lı Vagner Love'u hatırlatıyor. Tabi daha da ileri gidip Samuel Eto'o'ya da benzetenler var. Tabir-i caizse kopup giden bir forvet. Hoffenheim transferi onu otomatik olarak Gana milli takımının da kadrosunun aranan adamı yapacaktır. Geçtiğimiz sezon Ibisevic'in sakatlığının ardından düşüşe geçen Hoffenheim hücum hattı bu sene sakatlıklarla beli bükülmezse en azından ön tarafta pek sıkıntı çekmeyecektir.

1 yorum:

Semt Aşığı dedi ki...

balotelli sanırım önümüzüdeki sezon Gana Milli Takımında oynayacak en azından gana federasyonu bunun uğraşında bu arkadaşın pek şansı yok.