16 Temmuz 2009 Perşembe

İSTANBUL SÜPER AMATÖR VE 1. AMATÖR



















İstanbul Süper Amatör ve 1. Amatör Lig Grupları Salı günü çekildi. Kesin bir tarih olmamakla birlikte Süper Amatör Ağustos aynın sonunda, 1. Amatör Lig ise bu tarihten bir hafta sonra başlayacak. Bizi ilgilendiren 2 takım vardı kura çekiminde. Birisi eski semtimizin takımı, Süper Amatör’deki Selimiye Spor, diğeri ise geçen sene 2. Amatör’de grubunda ikinci olarak 1.Amatör Lig’e çıkan çoğu maçını takip ettiğimiz Haydarpaşa Demirspor.

Gruplardaki rakiplerimizi tanıyalım.

Süper Amatör’deki temsilcimiz Selimiye Spor, 13’erli gruplardan biri olan 6.Grup’ta.Gruptaki rakipleri;Küçükçekmecespor,Yoncaspor,Büyükçekmecespor,IGDAŞ,Reşadiyespor,Beşyüzevlerspor,
İstiklalspor, Karagümrükspor,Mahmut Şevket Paşa, Anadolu Hisarı, Kadırgaspor ve Erokspor.
Grupta İGDAŞ ve Mahmut Şevket Paşa aynı gruptan olmak üzere 1.Amatör’den bu sene yükseldi.İstiklalspor ve Yoncaspor’da bu sene Süper Amatör’de mücadele etmeye hak kazandı.Fatih Karagümrük ise 3.Lig’den bu sene Süper Amatör Lig’e düştü.








Küçükçekmece Spor: 1911 yılında kurulmuş olan Küçükçekmece’nin ilk adı ; Süleymaniye Sirkeci idi.1990 yılında Küçükçekmece’ye taşınarak bugünkü adını aldı.Uzun yıllar 2. ve 3. Liglerde mücadele eden kulüp grubun iddialı takımlarından.Her iki maçta zorlu olur.










Yonca Spor: 1967 yılında kurulan Yeşil – Beyazlı ekip Süper Amatör’e bu sene yükseldi. Kadıköy’ün takımı olan ekip, Futbol ve Basketbol dallarında faaliyet gösteriyor.Büyük ihtimal maçlarını Selimiye Stadı’nda oynayacaktır.Bu yüzden bizim için bir avantaj olabilir.

Büyükçekmece Spor: Grubun bir diğer iddialı ekibi Büyükçekmece geçen sene grupları 3.bitirerek 3. lige çıkma yolundan kıl payı döndü.Kırmızı – Mavili takım yine grubun iddialı ekiplerinden.Bu sene aldığı oyuncularla ne kadar iddialı bir ekip olduğunu da gösteriyor.Takımın teknik direktörü de tanıdık bir isim.Eski Galatasaraylı futbolcu Muhammet Altıntaş.

IGDAŞ: Hakkında fazla bilgimiz yok.Mavi – Beyaz renklerinden başka. Geçen sene 1. Amatör’de 10. grubu lider olarak bitirerek Süper Amatör’e yükseldiler.

Reşadiye Spor: Esenler ekibi Reşadiye Spor’un grupta pek iddialı konumu geleceğini düşünmüyorum.Geçen sene Süper Amatör’de 1. Grubu orta sırlarda bitirdiler.

Beşyüzevler Spor: 1991 yılında Seçkinler Spor Kulübü adıyla kurulmuş olan ekip 1998 yılında bugünkü adını aldı.Yeşil – Beyaz’lı Gaziosmanpaşa ekibi , geçen sene Vefa’nın ardından ikinci oldu.Ancak İl birinciliği müsadelelerinde Dikilitaş’a yenildiler.Grubun güçlü ekiplerinden.








İstiklal Spor: Süper Amatör’e bu sene çıkan bir diğer takım.
Bakırköy (Osmaniye)’ün ekibi.1921 yılında kurulmuş İstiklal Spor’un maçları keyifli olabilir.”Mezarcılar” isimli bir taraftar topluluğu da var.








Karagümrük: 1926 yılında kurulmuş olan Karagümrük bu sene 3. ligden Süper Amatör’e düştü.Yıllarca 1. lig ve diğer profesyonel liglerde oynayan Karagümrük gerçekten de hak etmediği bir yerde.Ama onları Selimiye’de seyretmek keyifli olacak.Umarız seyircileri de gelir ve güzel bir ortam olur.

Mahmut Şevket Paşa: Adını eski bir Osmanlı sadrazamından alan sarı – siyah – lacivert renklere sahip Şişli ekibi, bu sene İGDAŞ’la beraber aynı gruptan Süper Amatör’e yükseldiler. Tam bir kapalı kutu.









Anadolu Hisarı (İdman Yurdu): Geçen sene Beşyüzevler’le aynı grupta olan Anadolu Hisarı ligi 5. bitirmişti.Beykoz ekibi tehlikeli olabilir.








Kadırga Spor: Kadırgaspor da eski takımlardan.Seda Sayan’ın takımı mı desek acaba?Bordo – Mavili takım geçen sene Süper Amatör’de pek de başarılı bir sezon geçirmedi.Grupta pek iddialı olamayacak gibi.








Erok Spor: Kasımpaşa takımı olan Erok spor biraz meşhur bir ekip. Zamanında Recep Tayyip Erdoğan ve Mehmet Ali Şahin kulüpte futbol oynamış.Grupta geçen sen kötü bir performans sergilememişler.

Genel olarak takımların güçleri birbirine denk gibi.Oldukça çekişmeli bir lig olacak.İlk hafta Selimiye sahasında Yoncaspor ile oynuyor.

İlk Haftanın diğer maçları :

Karagümrükspor – İstiklalspor
Mahmut Şevket Paşa - Beşyüzevlerspor
Anadolu Hisarı – Reşadiyespor
Kadırgaspor – İGDAŞ
Erokspor – Büyükçekmecespor
Küçükçekmecespor (bay)

Gelelim 1.Amatör’deki desteklediğimiz Haydarpaşa Demirspor’a.Geçen sene 2. Amatör Lig 16. Grup’ta Tuzla Şifaspor’un ardından ikinci olarak,bu sene 1. Amatör’de oynamaya hak kazandı H.Demirspor. Bu sezon 1.Amatör’de yine 16. Grup’ta mücadele edecekler.

Gruptaki rakipler; Çavuşoğlu, Taçspor, Sultanbeylispor, Pendik Doğanspor, Dolayobaspor, Gümüşsuyuspor, Orhantepespor, İst. Darülaceze ve İcadiyespor.








Genelde Kartal ve Pendik civarından takımlar var bu sene. Çavuşoğlu, Orhantepespor ve İst. Darülaceze Kartal takımları. Doğanspor ve Dolayobaspor ise Pendik. Gruptaki diğer takımlar ise Beykoz, Kadıköy, Üsküdar ve Sultanbeyli’den. Bu sene, geçen seneki gibi (Tuzla, Şile ve Ömerli) çok uzak deplasmanlar yok.O açıdan daha fazla maç takip edebiliriz.







Taçspor ve Gümüşsuyuspor da Demirspor gibi bu sene 1. Amatör’e yükselen ekipler.Çavuşoğlu ve Pendik Doğanspor, geçen sezon 1. Amatör’de oldukça iyi performans sergilemişler.Bu açıdan şimdilik grupta en dikkat çekici ve dikkat edilmesi gereken takımlar.Maçlar başladığı zaman daha iyi analiz yapma şansımız olur.

by Barad-dur

8 yorum:

Emrah D dedi ki...

10 sene once Istanbula geldim, o zamandan beridir kimi Istanbul takimlariyla yapilan maclar disinda Adana Demirspor'umu takip edemedim.

Ama her seyin bir caresi var, vliegendenederlander blogu sayesinde Haydarpasa Demirsporla tanistim. En nihayetinde o da demirspor. Evime en yakin demirspor hangisiyse ben de onun macina giderim.

Hanim caz yapmadigi muddetce ben de takipte olacagim (hos Besiktasimizin da kombinesini aldik, hanimin caz hatta vals fokstrot falan yapma ihtimali artiyor ama hayirlisi). Tribunlerde tanisiriz artik Barad-dur biraderimle. Saygilarimi sunarim.

Not: klavyemde turkce karakter yok ozur dilerim.

tunchay dedi ki...

maraton ust kombinemiz h blok oldu bu yıl, b'yi kapattilar malum. benim ogrenci kartiyla bir gs eski acik kombinesi aldi cocuklar, ucuz oluyormus. kasimpasaspor kombinesi de 100 TL, alalım bulunsun bir köşede.

arada sarıyer yaparız, amatörde de demirspora konuk oluruz biz de. irtibatı kesmeyelim.

Gorky dedi ki...

bu sene ufaklığı da katarız aramıza, yavaştan alışsın ortama :)

emre dedi ki...

Bu yeni sezonda bütün takımlara başarılar dilerim iyi ve hayırlısı neyse o olmasını temelli ederim

Mahmut Şevket Paşa
caDDe`liler...

mustava dedi ki...

şaşkınlık içerisindeyim...

yorumlarda "diskonnektus erektus" nickli bir adana demirsporlu görünce insanlar çift yaratılırmış dedim.

ankarada da bir "disconnectus erectus" yaşamaktadır. o da adana demirsporludur ve demirspora olan açlığını sık sık ankara demirspor maçlarına giderek dindirmeye çalışır, aynı benim gibi.

hadi aynı takımı tutmak neyse de iki kişinin de -belli ki- oğuz atay fanı olması ve aynı nicki seçmesi... tesadüfün böylesi derim.

bir zamanlar tribün dergide taa yunanistandan bir arkadaş demirsporlu olmadığı halde şöyle demişti: "hayata tutunamayanların tutunduğu tek dalsın demirspor" diye. parçalar yerine oturuyor...

diskonnektus hocam, irtibatta olalım. :oD demirgibiyiz@gmail.com

bu arada, birbirlerini tanımadıkları (!) için yıllardır bir araya gelememiş takımdaşları buluşturduğunuz için teşekkürler uçan hollandalı blogu :oD

son sözüm ise barad-dur'a: şampiyon olmaya biz yemin ettik!!! :o)

Adsız dedi ki...

oha tesadüfün bu kadarı:)

Haydarpaşa Demir'nın maçında her an 10.000 kişi olabilir :)))

Semt Aşığı dedi ki...

tebe volimo ile bu sene organizasyon yapacağız zaten...
Gümüşsuyu benim klübümdürBu sene tarihinde ilk defa 1.Amatörde oynayacak.yeni tesis yapıldı.Toprak sahası yapay çimlendirildi.Maddi bir yükseliş ardından başarı geldi.

Anadolu Hisarı İdman Yurdu Beykoz'un pilot takımı oldu 2.Lige tereli görülmeyen genç oyuncular verilecek.

halk dedi ki...

yazının başlığını görünce acaba selimiye spor adını görebilir miyiz diye düşündüm ki yazı komple semtimizin takımı üstüne kurulmuş.biz sevdik, eller okusun.stop.