15 Temmuz 2009 Çarşamba

JAN VENNEGOOR OF HESSELINK

Harıl harıl futbolcu arıyor Türk takımları. Fenerbahçe'nin bir forvete ihtiyacı olduğu açık örneğin. Bu işin Guiza ile gidip gitmeyeceği konusunda herkesin büyük şüpheleri var. Beşiktaş forvet hattında Nobre ve Bobo ikilisinin istikrarsızlığından sürekli şikayetçi. Galatasaray'da görüntü Baros'un 4-3-3'ün ileri üçlüsündeki ortada görev alan adam olacağı yönünde. Şimdi benim transferlerdeki mantığım şudur. Transfer kesinlikle ve kesinlikle sadece ihtiyacı karşılayıcı değil bütçeyi de çok fazla sarsmayacak karakterde olmalıdır. Yani zaman zaman herhangi bir mevkiye tam oturacak bir adamı yüksek ücretlerle transferetmek yerine, o mevkiyi idare edecek 2 ucuz adamı transfer etmek kâfi olabilir. Yukarıda saydığım kulüpler henüz transfer döneminin bitişine 45 gün olmasına rağmen şimdiden önemli paralar harcadılar. Galatasaray tarihinin en pahalı ikinci transferini yaptı. Fenerbahçe ve Beşiktaş'ı da yabana atmamak lazım. Bu 3 takımın harcadığı paralar ve şu anda ihtiyaçları oldukları mevkilere bakınca bir kaç haftadır aklımda aynı isim dolaşıyor. Jan Vennegoor Of Hesselink.

Bonservisi elinde Hesselink'in. Celtic onu 3 senelik hizmetten sonra serbest bıraktı. 30 yaşında. Ona talip olan kulüpler Premier Lig veya Avrupa'nın çok üst düzey kulüpleri değil. Championship ekibi Bristol City ile görüştü en son. PSV ile 3, Celtic ile 2 şampiyonluk yaşamış bir isim. Bristol City hocası Gary Johnson, "almayı düşünüyorduk ama ismini formanın arkasına sığdıramayız diye vazgeçtik" diye espri yapayım demiş ama futbolcunun Hollanda sülalesi peşine düşerse kaçacak delik arar onu göz önüne almamış. Futbolcunun soyadı 17. yüzyılda, Enschede'de iki büyük çiftçi ailesinin birleşmesinden ve soyad olarak her iki ailenin de ismini kullanıp araya "ya da" kelimesi (of) koymasından geliyor. Yani Jan Vennegoor ya da Hesselink. İngilizlerdeki tire işareti ile ayrılan çift soyadlarda olduğu gibi. Tabi Johnson'ın iddiası hikaye, ücretini yüksek bulmuşlar.

1.91 boyunca, gittiği her takımda 10 golün üzerine çıkmış, hem son vuruşları hem de partner forvetle alışverişi çok iyi olan bir adam. Türk takımlarının bu transfer döneminde sık sık gündeme getirdiği futbolcular gibi Hollanda'lı. 19 kez milli formayı giymiş bir adam ve bedava. 13 sene önce FC Twente formasını düzenli olarak giymeye başladığından beri hiç bir sezon formasını kaybetmemiş, sürekli ilk onbir oyuncusu olmuş bir golcü....Hiç gündeme gelmemesi ilginç. Şu anda Blackburn Rovers'ın kendisiyle görüştüğü söyleniyor. Rovers Ruud Van Nistelrooy transferinden, oyuncunun sakatlığını tam olarak atlatamadığını ileri sürerek vazgeçmişti.

6 yorum:

Fabio Luciano dedi ki...

http://www.fctwente.nl/files/song--jantje_vennegoor_of_hesselink.mp3

oğuzmania'ya sevgi ve saygılarımla:)

AbSurDMaN dedi ki...

Valla Hollanda liginde kalburüstü takımlarda ve İskoçya liginde Celtic veya Rangers'da oynasam ben de her sezon 10 gol üstüne çıkarım diye düşünüyorum. Sığ düşünceli desinler değişemem,desinler değişemem.

Trevanian dedi ki...

Süperlig de her takımda rahatlıkla oynar.Öyle fantastik paralar isteyeceğini de sanmıyorum. Zaten kaprisli problemli bir oyuncu da değil takip ettiğim kadarıyla. PSV de bi dünya şampiyonlar ligi maçında yedek oturdu, sonradan girdi.

Yalnız Ömer Üründül hastası olur bunun gelse. Tam onun kolektif beklentilerini karşılayacak, sırtı dönük oynayabilen Hakan Şükür tipi modern santrafor :)

mrcool dedi ki...

bedava adamı almaz aziz yıldırım.

McDennis dedi ki...

Bu sezon sakatLıktan doLayı birçok maç kaçırdı, ve performansı çok kötüydü. Belki de o nedenden doLayı iLgiLeniLmiyor..

Unknown dedi ki...

Turkiyede is yapar bence. zamaninda cm de alirdim,ismi title a sigmazdi o yuzden pek sevemedim.