7 Temmuz 2009 Salı

SANALI GERÇEĞE DÖNÜŞTÜREN BİR ADAM: TOBIAS RAU

























Cuma günü akşam saatlerinde blog okuyucularından Serkan Ercan "Strange CM Happenings"serisine katkıda bulunmak için bana bir düzine screenshot gönderdi. Daha sonra değerlendirmek üzere arşive aldım maili. Dün akşam saatlerinde ise Hollanda basınında rastladığım bir haber, o maili tekrar gözden geçirmeme ve hayretler içerisinde kalmama sebep oldu. Hayretler içerisinde kalma sebebim bu çılgın oyunun yaratıcılarının ileri görüşlülüğü hakkında ne kadar fazla yol katetmiş olduklarını bir kere daha anlamam tabi. Alman milli takımında 7 kez forma giymiş olan Tobias Rau dün 27 yaşındayken futbolu bıraktığını açıkladı. Rau futbola doğduğu kentin takımı Eintracht Braunschweig'de başlamıştı. Daha sonra transfer olduğu Wolfsburg'da gösterdiği performans onun 20'li yaşların başında Alman milli takım formasını giymesini sağladı. Euro 2004 elemelerinde milli takım formasını giydi. Alman futbolunun geleceği parlak oyuncularından birisi olarak gösteriliyordu. Bu ani yükselen form grafiği onun Bayern Munich tarafından kapılmasını sağladı. Munich kentine gelişi onun kariyerindeki kabusun da başladığı dönemdir. Geçirdiği bir dolu sakatlık Bayern'de 2 senede sadece 13 maça çıkabilmesine sebep oldu. Lizarazu ve Sagnol varken kadroya girmesi zaten zordu. Bayern onu 2005'te Arminia Bielefeld'e sattı ama Rau artık Alman futbolunun müzmin sakatı haline gelmişti. Orada da 3 yıl sonunda bir sezonda oynayabileceği maç sayısına bile erişememişti. Haziran ayında Bielefeld onu serbest bıraktı. Rau da dün daha fazla gidemeyeceğini anlayıp futbol hayatına noktayı koydu.





































Alman futbolunun son yıllardaki önemli yeteneklerinden Sebastien Deisler de bu bitmek tükenmek bilmeyen sakatlıklar yüzünden 27 yaşında futbolu bırakmak zorunda kalmıştı biliyorsunuz. Rau da eğitim hayatına devam edecek ve öğretmenlik mesleğinde şans arayacak bundan sonra. Peki bu işin yazının başında belirttiğimiz Championship Manager ile kesiştiği nokta ne? Serkan Ercan'ın gönderdiği materyalden 3 tanesini buraya taşıyalım. Yıl 2004. Rau Arsenal kadrosunda. Sakatlanıyor, doktor ona futbolu bırakmasını öğütlüyor, Rau futbolu bırakıyor ve Arsenal sigortadan bir tazminat alıyor. Yıl 2009, Rau futbolu bırakıyor sakatlıklar yüzünden. CM editörleri bu sonu 5 sene önceden görmüşler anlayacağınız. Bir futbolcu için hazin bir son aslında ama aynı zamanda bizim için farklı yönde dikkat çekici.

6 yorum:

AbSurDMaN dedi ki...

Resimleri bir yerden görüp gaza mı geldi nedir :) Raslantının da bu kadarı... Öğretmenlikte başarılar + geçmiş olsun, belki bunu da duyar :)

vts dedi ki...

Sakatlık nedeniyle değil ama Göztepe ile oynarken sol bek Sertan profesyonel futbol için yeterli olmadığını söyleyerek futbolu bırakmıştı. CM diyorsa doğrudur!

Semt Aşığı dedi ki...

ya yeniden oynasammı die düşünmeye başladım sizin yüzünüzden :)

blogger dedi ki...

ben de psv ile oynarken igor tudoru 40 m $ civarı almıştım juveden ilk çıktığı hazırlık maçında sakatlanmış ve futbolu bırakmıştı. 22 m $ tazminat almıştım yanlış hatırlamıyorsam 20 m $ çöpe gitmişti durup dururken :)

Adsız dedi ki...

5 sene önceden görmemiş 8 sene önceden görmüş.Oyun cm 01/02, arkaşın byük ihtimalle 3. sezonunda karşılaşmış

Adsız dedi ki...

Evet, 01/02 versiyonunda karsılastım bu durumla. Injury Proneness denen arka plandaki data ya kadar cok gercekçi bi oyun yapmıslar. Helal olsun diyor ve ekliyorum: CM olmasa biz n'apardık:)
Serkan