1 Temmuz 2009 Çarşamba

ŞEHRİN ASİ ÇOCUKLARINI UĞURLUYORUZ



















Önce mafalda'nın 10 Nisan'da yazdığı Mondiali Antirazzisti yazısına gelen yorum ile öğrendik Adana Demirspor (bu sefer doğru yazdım galiba) taraftarları Şimşeklerin Ankara Tayfası'nın öncülük ettiği organizasyonla Bologna'daki turnuvaya gideceğini. O günlerde kendi sitelerine şöyle yazmışlardı: "Pankartlar boyanıyor, formalar ütüleniyor, masmavi bayraklara Che’nin gülümsemesi işleniyor şimdi… Adana Demirsporlular 8-12 Temmuz’da İtalya’ya gidiyor!". 2,5 ay geçti aradan. Düş gerçekleşmek üzere. Gelecek çarşamba başlayacak turnuva için "Şehrin Asi Çocukları" pazar günü Bologna'ya gidiyorlar. Adana Demirspor taraftarları ve kulüp hakkıdna bugüne kadar blogda yazdığımız yazının ve yaptığımız övgünün haddi hesabı yok. Bu organizasyona olan yaklaşımları, aralarındaki iletişim, işe verdikleri önem ve ciddiyetle beni itiraf edeyim biraz da hayretle karışık bir beğeni duygusuna sürüklediler. Özellikle turnuvaya katılan takımlr ve gruplar için ayrılan tanıtım panosunda kendilerine ayrılan bölüm için hazırladıkları bir döküman var, hayran kaldım. Amatörlük ve profesyonellik arasında gidip gelen bu eserin 2 sayfasını aldım buraya, tümü için Demirgibiyiz'e yönlendireyim sizi.



















Turnuvada Adana Demirspor tarihinin unutulmaz isimlerinden, kulübe futbol, yüzme, atletizm ve sutopu dallarında hizmet vermiş efsane isim Muharrem Gülergin'in kariyerinde giydiği formaları da yansıtan kendi tasarımları bir formayla gidiyorlar. Şu ana kadar başından sonuna bu işi mükemmele yakın yürüttüler. Turnuva fikstüründen bizi haberdar ederlerse seviniriz. Statüyü de yine onların sitesinden aldım. Buna göre altışar takımdan oluşan 34 grubun birincileri ve en iyi 30 ikincisi ikinci tura çıkacak. Daha sonra da elemeli maçlar oynanarak finale kadar gelinecek. Kupayı kazanana kadar 11 maç geçmek zorundasınız. Şimdiden başarılar diyelim bu yolda da, ama şimdiden bizim gözümüzde büyük bir işi başarmış durumdalar.

Biraz iddialı olacak ama Türkiye'deki ultra kültürünün en başarlı birkaç temsilcisinden Şimşekler'e sonsuz tebrikler ve başarılar.

7 yorum:

Demir Gibiyiz Yönetim dedi ki...

çok teşekkürler desteğiniz için...

Adsız dedi ki...

Şehrin Asi Çocukları Sığmıyor ki İtalya'ya !!!

vertumnus dedi ki...

Çok teşekkürler Flying Dutchman ve diğer tüm ekip üyeleri :) Yazdıklarını gerçekten çok şey ifade ediyor bizim için, çok sağolun...

Adsız dedi ki...

güle güle gidin, sevindirin dönün :)

varol döken dedi ki...

görmeyince, bilmeyince, okumayınca, öğrenmeyince yok sayıyor insan... görünce, bilince, okuyunca, öğrenince de varoluyor.

tebrik eder, başarılarınızın devamını dileriz, aslında çok daha büyük bir tribün desteğini de hak ediyorsunuz ama...

yolunuz açık olsun...

Semt Aşığı dedi ki...

İddialı bi açıklama olmamış tek ultra hareket Şimşekler Ankara Tayfasıdır.

Minero dedi ki...

Demirgibiyiz'de tamamı var. Çok güzel bir tanıtım panosu olacak. Tebrikler...