15 Temmuz 2009 Çarşamba

SHEIKH'S ELEVEN

2 günde 2 transfer. Sanırım hücum hattına bundan sonra bir transfer düşünmüyor Manchester City. Arap sermayesinin kurduğu ve büyük paralar harcanan takıma karşı hafif bir antipati oluşuyor tabi. Rafa Benitez Glen Johson'ı Portsmouth'dan alana kadar kendisine büyük problemler çıkaran Manchester'lı rakiplerine öfke kusmuştu. Ama gerçekleri de görmek lazım Manchester City bu sefer hakikaten çok iyi bir kadro kurdu. Defans hattına 1-2 takviye daha yapacaklarını düşünüyorum ve sonrası Mark Hughes'un yeteneğine kalmış. John Terry iddiaları haftalardır İngiliz basınında. Onun defans hattına monte edilmesi Manchester City'nin ihtiyacı olduğu tek bir şey bırakıyor geriye. Kadro istikrarı. Bu beraber oynama, birbirini tanıma ve takım karakterinin oturmasını içeriyor tabi ki. Bu süreci yavaşlatan etkenler var. Sakatlıklar, cezalar, oyuncu kaprisleri, disiplinsizlikler, sürecin başında alınabilecek bazı ağır yenilgiler gibi. Mark Hughes'un tepesindeki isimler İngiliz futbolunda teknik direktörlere gösterilen o alışılagelmiş sabra sahip değiller. Bu kadar yüklü para harcadıktan sonra mutlaka ligin başında bir kaç kıvılcım görmek isteyeceklerdir. İlk dört sıra, yani Şampiyonlar Ligi vizesi Şeyh Mansur'un hedefi olacak büyük ihtimalle. Bunu elde edecek bir kadronun yavaş yavaş oluştuğunu düşünüyorum. Zira transfer haberlerinin parıltısından kurtulup analize giriştiğimizde oldukça iyi bir takım var önümüzde.

Kalede Shay Given olacak elbet yeni sezonda. Onu tartışmanın bir anlamı yok. Arkasında Kasper Schmeichel bekleyecek. Bu tarafta Given çok uzun süreli sakatlıklar geçirmezse hiç bir problemin çıkacağını sanmıyorum. Given bir kaç istisna dışında olmadık goller yemeyen ve bunun üzerine kurtardığı bir çok maçla tanınan bir adam. City bu bölgede ligdeki bir çok takımdan önde olacaktır. Defans hattında Wayne Bridge, Nedum Onuoha, Richard Dunne ve Pablo Zabaleta dörtlüsü görünüyor şimdilik. Ama dediğim gibi buraya minimum bir oyuncu transfer edilecektir. Bu isim John Terry olursa City burayı da bir hayli güçlendirecek demektir. Zaten alternatif olma açısından da oraya oyuncu transferi gerekiyor. 33 milyar dolarlık kişisel servetten City Of Manchester Stadyumu'na aktaracak para elbette bitmedi. Domuz gribinden kurtulan Micah Richards da elbette bu hattın önemli bir alternatifi olacak. Ben Haim'in ise bu kadroda yer bulabileceğini pek sanmıyorum.

Orta sahaya ve forvet hattına gelince. City burada müthiş bir oyuncu topluluğu oluşturmuş durumda. Orta sahaya bakalım. Elano, Stephen Ireland, Nigel De Jong, Gareth Barry ve Martin Petrov. Orta sahanın her iki yönünde de çalışabilen, yaptıkları işler şöhretlerinin önünde olan, hepsi yetenekli adamlar. Gareth Barry transferi kesinlikle bu sezonun dönüm noktalarından birisi. Benitez onu 2 yıldır Steven Gerrard'ın yanına monte edip geçilmez bir orta saha oluşturmak istiyordu. City'nin işi bağlaması 2 ay sürdü sadece. Vincent Kompany, Kevin Etuhu, Michael Johnson gibi oyuncular da bu ekibin alternatifleri olacak. Orta sahanın hücuma dönük tarafında da Craig Bellamy, Robinho, Shaun Wright-Phillips gibi dığrudan oynayabilecek 3 adamı var City'nin. Bu hem defansif hem de ofansif açıdan çok tehditkar bir takım yapıyor mavileri. Üstelik daha forvet hattından bahsetmeden. Orada da Santa Cruz, Benjani Mwaruwari, Caicedo ekibine Adebayor ve Tevez eklendi. Şimdi bu paragrafa tekrar vakın. Tam 13 tane üst düzey Premier Lig oyuncusu saydım. Halbuki bu adamlar sadece 6 mevkiyi kapmaya uğraşacaklar.

29 Aralık 2008 günü yazdığımız Şehrin Mavi Yakasında Reform yazısında City'nin yakın gelecekte çözmesi gereken problemlerini belirtmiştik. Bunlar Zorlu maçlardaki başarısızlık, baskın oyuncu eksikliği, performans istikrarsızlığı ve Galacticos sendromu idi. Yukarıdaki kadro yapısı ikinci maddeyi artık ortadan kaldırıyor. Oluşan alternatfi zenginliği büyük ihtimalle üçüncü maddeyi de engelleyecektir. Birinci maddedeki problemin çözümü oyunculara sonuncusu da Mark Hughes'a kalmış durumda. Lig başladığında neler olacağını göreceğiz. Her şeye rağmen bu kadroya, özellile İngiltere Ligi'nin atmosferi göz önüne alınırsa bir 10 hafta süre vermek gerektiğini düşünüyorum.

2 yorum:

Her Yol Roma dedi ki...

orta saha ve forvet tamam, kaleci de iyi ama defans dörtlüsü bu takıma yakışmıyor..

Beercholic dedi ki...

Hocam Terry'yi niye almak istesin ki City? Terry defans değil mi?