26 Ağustos 2009 Çarşamba

BULDUM......İHTİYAR DELİKANLI.....


















Anthony De Avila'nın sahalara dönüşü yazısında futbolcuların yeşil çimlerdeki ömürleri üzerine bir şeyler söylemiştik. Bugün İtalya semalarından gelen haber yeni bir açılım getirdi hadiseye. 60 ve 70'lerde İtalyan futbolunda farklı takımların kalesini koruyan Lamberto Boranga 67 yaşında amatör düzeyde de olsa futbola dönme kararı aldı. Boranga doğduğu şehir Perugia bölgesi takımlarından, amatör ligde mücadele eden L'Ammeto takımının formasını giyecek. Aynı zamanda takım yöneticilerinden olan arkadaşının ligin ilk maçında, iki kalecilerinin de cezalı olması üzerine kendisine yaptığı bu talebi yerine getireceğini belirten Boranga "futbol sahasının çekiciliğinden kendimi kurtarmam çok zor" demiş.

Lamberto Boranga Perugia bölgesindeki Foligno kentinde doğmuş ve Perugia altyapısında futbola başlamış bir isim. Perugia A takımında da bir süre forma giydikten sonra, 1966-67 sezonunda Fiorentina forması ile Serie A'ya ayak basmış. Ancak Floransa'da sadece 6 kez forma şansı bulabilen kaleci Reggiana'ya transfer olmuş. Ardından Brescia, Cesena, Varese, Parma, doğduğu kentin takımı Foligno formalarını giyip 41 yaşında futbolu bırakmış. Boranga'nin ilginç bir özeliği de var. Futbol kariyeri boyunca biyoloji ve tıp eğitimi almış bir isim. Bu sebeple 1992'de yine Perugia bölgesi takımlarından Bastardo'nun (takımın ismi de ilginçmiş) kulüp doktoru olarak göreve başlamış. Aynı yıl, takımın iki kalecisinin de oynayamacak durumda olması sebebiyle 50 yaşında, Bastardo'nun kalesini bir maç korumuş ve takımının 1-0 mağlup olduğu maçta önemli kurtarışlar yaparak hala zinde olduğunu kanıtlamış.





















L'Ammeto'nun 20 Eylülde yapacağı maçta kalede olacak. Önünde 1 aylık bir hazırlanma süresi var. Boranga'nın 65 yaş üstü kategoride dünya uzun atlama (5.03) ve üç adım atlama rekorunu (11.26) elinde bulundurduğu düşünülürse çok da zorlanmayacak gibi.

Şu karambolde biz de Adnan Aybaba'yı futbola, Erman Toroğlu'yla AhmetÇakar'ı da hekemliğe döndürsek mi diyorum.

1 yorum:

varol döken dedi ki...

dönecekse rıdvan dönsün, geçen yaz gecesi'nde teknik direktörlük mü, yorumculuk mu sorusuna aslında futbolculuk derken gözlerinin içi öyle bir parladı ki, tamam dedim yarın antrenmana çıkıyor!

digiturk'un amcalı reklamı çok güzel bu arada, bloglar niye var görüş belirtmek için değil mi, ne yani ben şimdi aklıma geleni yazamaz mıyım? blog üstüme gelmesin, reklamı beğendim! ayrıca ortadaki kızın göğüslerini merak ettim, merak meme yazdım 7770e gönderdim, terbiyesiz diye cevap geldi, turkcell'i mahkemeye vereceğim, aranızda avukat olan arkadaş var mı?

40ımdan sonra pistlere döneceğim, bu da buraya not olarak düşülsün (kum, çim, tartan, beton, asfalt yoksa musalla mı ondan emin olamadım, canarino kardeşim bir yardımcı olsun)