12 Ağustos 2009 Çarşamba

THE CRUSH OF LOVE

















Daha önce yazdık Joe Satriani hakkında. Virtüözite akımını gitar mastürbasyonundan kurtarıp melodik bir temele oturtan adamlardandır. Hayatımda gördüğüm (iddialı olmaz sanırım) en iyi gitaristtir. İlginç şekilde enstrümental şarkıların önemli problemlerinden olan şarkı ismi ile melodi arasındaki uyumsuzluk onun şarkılarında neredeyse hiç görülmez. Dinlemekten bıktırmaz. Buyurun aşağıda "The Crush of Love"


10 yorum:

LaCatolica dedi ki...

joe satriani, gibi duygu yoksunu ve beste özürlü bir adama benim için hiçbir zaman en iyi gitarist olamaz.satriani'ye en iyi gitarist demek jimmy page gibi bir gitarist oldukça imkansızdır.since i've been loving you şarkısını dinlerseniz bu farkı anlayabilirsiniz.tüyleri diken diken eden melodiler bu parçada mevcut, üstelik satriani gibi binbir çeşit efekt aleti ve ekipman olmadan bunu gerçekleştiriyor.ayrıca jeff beck ve eric clapton'da yine benim için satriani'den kat be kat iyiler.lynyrd skynyrd gitaristleri gary rossington ve allen collins de elektro gitar olayında aşmış gitaristlerdir.free bird diye bir parçada zaten bu gitaristlerin kanıtıdır.ama ülkemizde istiklale inip jeff beck veya allen collins dersen kimse tanımaz ama petrucci,hammett veya satriani dersen o uzun saçlı sözde ülkenin rock kesimini temsil eden genç vauuv efsane hammett diye cevap verecektir.son olarak da saniyede 142514 nota basıyor diye ne satriani ne de petrucci&hammett hiçbir zaman benim için en iyi gitarist olmayacaklar.

ercan dedi ki...

mike oldfield, adamın sadece gitar ile yapılmış albümü var "Guitars" http://en.wikipedia.org/wiki/Guitars_%28Mike_Oldfield_album%29 .
Bence çok komik, sadece giterı hiç birzaman değerlendiremezsin, işin içinde beste var, ses rengi var, duygu var. Mesela duygu, bu da sanatçıya göre değişir bir besteyi iki sanatçı çalsa siz birisini beğenirsiniz, ama aynı sanatçılar başka besteyi çalsalar diğerini beğeniyor olabilirsiniz... bu renk olayı her keze göre değişir... bu güne kadar dinlediğim en iyi canlı grup DT... petruçiye laf yok :)

Beercholic dedi ki...

chickenfooot!

siriusjames dedi ki...

@FD,

Hazır müzikle ilgili bir post atılmışken sorayım dedim. Iron Maiden yeni albüm için bu yıl stüdyoya giriyormuş ve seneye çıkacakmış albüm. Doğru mu bu?

Brain Damage dedi ki...

David Gilmour,Eric Clapton,Jimi Page,Ritchie Blackmore,Steve Howe ve hatta pek haz etmesemde Carlos Santana gibi üstatlar hala nefes alıyorken, Joe Satriani için en iyi gtaristtir diyebilmek son derece idaalıdır. Keza bu adamların yanında "benim düşüncem"Joe Satriani'nin esamesi okunmaz.

Flying Dutchman dedi ki...

@sirius james

doğrudur

Arkadaşlar fikir ayrılıkları olabilir katılıyorum da bana David Gilmour demeyin :)))

şu tepede yazılan isimlerden Mike Oldfield ve Steve Howe dışında Joe Satriani'yle karşılaştırılacak, daha iyi şeyler üreten bir adam göremiyorum kusura bakmayın, özellikle Satriani'ye "beste özürlü" demek çok talihsiz olmuş. Adamın yaptığı ortalama bir besteyi Coldplay hacılayıp kendilerini dünyanın zirvesine çıkaran bir şarkıyı üretti yahu daha ne beste yapsın.

varol döken dedi ki...

hiçbirini tanımam etmem ama bu satriani böyle artizliğine çalıyor gibi geldi, bizim otoparka gelse kafasını gözünü kırar, gitar tellerinden çamaşır ipi yaparım...

slash'tan büyük gitarist mi olur adamı hasta etmeyin!

LaCatolica dedi ki...

@flying dutchman

satriani her zaman jeff beck,eric clapton,eddie van halen gibi isimlere hayranlığını dile getirmiştir.satriani,petrucci,malmsteen gibi enstumantel yönü gelişmiş gitaristlerdir.jimmy page,jeff beck,eric clapton gibi gitaristler ise farklı bir boyuttadırlar.67-80 arası jimmy page'in hayvanlaştığı, nirvanaya ulaştığı yıllardır.bu yıllar bi gitaristin yapabileceği birçok şey yapılmıştır.şimdi oluşturulan en iyi gitar soloları listesinde stairway to heaven,heartbreaker,whole lotta love,achilles last stand,since i've been loving you,dazed and confused gibi şarkıların soloları en üstte yer almaktadır.ayrıca 1973 yılında led zeppelin madison square garden konseride doruk noktasıdır.bu konserin canlı kayıtlarını seyredenler bir gitaristin neler yapabileceğini görür.attığı doğaçlama sololar bile her şeyi özetliyor.dünyada zaten doğaçlama olarak solo aatabilen bi page bir de hendrix vardır.

ercan dedi ki...

bundan daha iyi olmaz, daha iyisi gelmez, gitar olayı bu tarihten sonra bitti, çalınabilecek herşey çalındı, bestelenecek herşey bestelendi... şeyden başkasını tanımam... evet doğrudur sen başkasını tanımıyorsundur, tanımasan da olur bu senin bittiğin andır, o günden sonra yaşamının boştur... işte fanatizim bu. Bunu söyleyenler bundan sonra maç da seyretmesin, çünkü bu iş pele ve/veya maradonadan sonra bitmiştir, hareketin kralını onlar yapmıştır... ;)

Flying Dutchman dedi ki...

@Antonio Di Natale

Öncelikle başka bloglarda şahsım ve blogla ilgili suçlamalarını oralarda, arkamdan, benim birilerinin uyarısı ile öğreneceğim şekilde yapmak yerine burada veya mail aracılığı ile yaparsan sevinirim.

Gelelim şu yazdıklarına

İlk olarak bir ismin, bazı sanatçılara hayranlığını dile getirmesi demek o hayranlık duyulan isimlerin, hayranlık belirten şahıstan daha iyi bir sanatçı olduğunu göstermez. Bruce Dickinson da Motörhead'e, AC/DC'ye bir çok hard-rock grubuna hayranlığını dile getirmiştir. Bu bahsedilen grupları Iron Maiden'dan büyük yapmaz, yapmamıştır da.

Gelelim şu bir gitaristin yapabileceği her şey kısmına. Merak etme bazı bloglarda arkamdan salladığın gibi hayatımda dinlediğim tek gitaristi, klavyeciyi şunu bunu alıp kişisel beğeni listemin tepesine yerleştirmiyorum. 15 seneden fazla süredir rock ve türevleriyle ilgili sayısız albüm, grup ve şarkıcı dinlemişimdir. O saydığın isimlerin tümüyle beraber. Misal bahsettiğin 1973 tarihinden daha önce Jethro Tull'un gitaristi Martin "Lancelot" Barr, Aqualung'un gitar solosunda yine bahsettiğin Nirvana'ya ulaşmıştır ama tabi bu kişisel beğenidir. Yukarıda olduğu gibi birisi Steve Howe'u beğenir, bir diğeri Mike Oldfield'i öbürü Petrucci'yi...bu da bir blogdur, kişisel beğeni eseridir, altına gelen ve yapılan yorumlar da onun bir sonucudur...dünyada doğaçlama solo atabilen de page ve hendrix değildir sadece...

Dolayısıyla tavsiyem buraya yorumlarını cilalayarak değil, diğer ortamlarda sonradan farkettiğimiz şekilde asıl hissettiklerini yazarak göndermendir...hani iğreniyormuşsun ya...aynen öyle

FD