3 Ağustos 2009 Pazartesi

EBEDİ ÇEKİRDEKÇİ



















Curitiba'daki Atlético Paranaense takımının stadyumu Arena Da Baixada. Los Lunes Al Sol'da (Güneşli Pazartesiler) inşaat tepesinden yarım maçın izlendiği sahne geldi aklıma. Hoş orada bile sahanın daha fazlası görünüyordu. Şimdi bu adam çekirdek yemesin de ne yapsın? Bereket 2014 dünya kupası için yenilenecek stadyum, bu konuyu ve stadyumun hikayesini "Geleceğin Mabedleri" serisinde ele alacağız ayrıca.

















Stadyumun kendisi zaten ayrı bir egzantrik. Aşağıdaki fotoğrafta, ilk fotoğraftaki "talihsiz" adamın koltuğu, karşı taraftaki Umbro reklamının solunda kalan duvarın dibinde oluyor yanlış yorumlamadıysam.

7 yorum:

Minero dedi ki...

Mimarlık ve mühendislik hatası Fırat abi.Projeyi çizen Mimar'ın uygulayan mühendisin hatası aynı zamanda Şimdi çelik konstrüksüyon ile dışarda kule ve kolonlar. Misal Beşiktaş'ın yeni açık'ı çelik ve tente ile kapatıldı.Stad kim bilir ne zaman yapıldı. Yarım tribün zaten. Güney Amerika mimarisi deyip geçelim...

Benim dikkat çekmek istediğim nokta kulüp ve stad yönetimlerinin tavrı. Sahayı göremeyen direk arkası, yanı, reklam panosu önü varsa sökün kolduğu kombine ve bilet satış sisteminden kaldırın. Sonra ta Dünya'nın öbür uçlarına haber olmayın :)

mustafa dedi ki...

Amerika'daki stadyumlardan derleme..
http://homerderby.com/archives/2382

joe kleine dedi ki...

Aslında bu proje tabi duvarsızı İnönü stadı için olsa mükemmel olur, bu açıklığın olduğu taraf deniz olacak maç sırasında bir yandan boğazı seyredecen, hatta iyi bir projeyle dolmabahçe sarayı ve saat kulesiyle entegre enfes bir stad olabilir.

utku dedi ki...

antik tiyatro olarak tasarlanmış stadyum sanırım

:)

HC dedi ki...

yukarida denilene guzel bir ornek San Francisco Giants beyzbol takiminin maclarini yaptigi AT&T Park, stad denize sifir ve bir tribun kismi bos birakilarak manzara acik birakilmis, hatta yillarini orda gecirmis yasli bir amca stadin dunyanin en guzel manzarali stadi secildigini soylemisti, ne kadar dogru bilemiyorum tabi.. merak edenler icin:

http://www.inetours.com/images/Snglimgs/Abv_Pac_Bell_Park.jpg

Minero dedi ki...

AT&T Park'ta topu dışarı giden sporcular ne yapıyormuş peki? Orada da bizimki gibi Atan alır Spor olayları mı var? :D İnönü stadı denize bakan kısım açık olsa gerçekten harika olur. Hem hafta içi stad açılır manzaraya karşı hem stadı izleme hem de çay içmeye para alır kulüp stadın o ksımının zararını da çıkarır. :D

HC dedi ki...

Hemen cevap vereyim, dikkatinizi cekmis midir bilmem ama beyzbol seyircisinin maca giderken ki ana gayesi ayinin biri topu dikse o top da bana gelse de yakalayip eve gotursemdir, bu stadta ise her macta bir suru ruh hastasi kayik ve kanolarla suya cikar ve mac boyu denizde beklerler top gelsin diye, tabi sorunun cevabi da o arada topu disari giden oyuncular home run yapmis olmanin verdigi sevince boyle can sikici bir spor yaparak milyon dolarlar kazaniyor olmanin mutlulugunu da ekleyip evlerine giderler :)