3 Ağustos 2009 Pazartesi

IF I WERE A RICH MAN
















Noel Gallagher, Arap patronlar Manchester City'i aldıktan 2 gün sonra Kaka'ya 100 milyon euro teklif edince "daha baştan sevdim adamları, benim gibi hepsi arıza galiba" demişti. 2005 yılının başından beri 260 milyon pound harcamış yeni oyunculara Manchester City. Bunun önemli bir kısmı 2009 yılı içinde gerçekleşti. Tabi daha önce belirttiğimiz gibi bu milyarder Şeyh Mansur'u zerre sarsmayacak. Futbolculara harcanan bu paraların aşırı yüksek olduğunu mu düşünüyorsunuz? Peki buradan yakalım. City internet sitesinin tasarımı için 2 milyon pound harcamış. 2 milyon pound. Ben 2 milyon pounda Türkiye'de Şeyh Mansur Yaşamkent sitesini kurarım o paraya adam internet sitesi kuruyor. 2 milyon pounda Türkiye'de 22 adamlık bir takım kuracak camialar var. Süper Lig takımları dahil olmak üzere. Aslında hadiseye biraz dalmak gerekiyor.

Şimdi City'nin 2 milyon pound harcayarak değiştirdiği resmi sitesini suradan görmek mümkün. Eğer İngiliz takımlarının sitelerine sık giren birisiyseniz farketmişsinizdir. İlk önce sizi bir reklam karşılar. Bu reklamın altından, internet sitesine girişin de bulunduğu bir kaç seçenek vardır, sonra da siteye girersiniz ve genelde birbirlerine çok benzerler. Sebebi de şudur, Premier Lig'deki neredeyse tüm kulüpler, website tasarımı için Perform adı verilen bir şirketle çalışıyorlar. Dolayısıyla da tasarımcıların hareket alan çok geniş değil. Örneğin konuyla ilgili görüş belirten web tasarımcılarından birisi, geçen sezon Chelsea'nin tasarım ekibinde çalıştığını, ancak ortaya atılan orijinal fikirlerin, Perform şirketinin politikaları gereğince dikkate alınmadığından şikayet ediyor. Bu nedenle City'nin yaptığı önemli bir atılım. Sitede karmaşıklık pek yok, bugünkü futbol bloglarını andıran bir yapı var. Sol tarafta bir çok alt başlığa ayrılmış karmaşık yapıdan kurtulmuşlar. Dolayısıyla işin maddi tarafını bir kenara bırakırsak hoşuma gittiğini söylemem lazım. Ama tabi 2 milyon konusunda görüşlerim aynı. "Biz hiç et yemedik Gülcan..."

6 yorum:

S.B dedi ki...

Ancak site çok kullanışlı. Açıkcası çok beğendim.

alperensaylar dedi ki...

abi ata demirer kılıklı al fahim'i hiç sarsmaz çünküsü kendisi city'den sıkılıp portsmouth'u alan adam. city ile ilgisi kalmadı bildiğim kadarıyla.

Flying Dutchman dedi ki...

@alperensaylar

düzelttim de mazur görün böyle şeyleri...özellikle arapça isimler söz konusu olunca :))

alperensaylar dedi ki...

yok abi estağfurullah:) haklısın yani "Sheikh Mansour Bin Zayed Al Nahyan" ya da "Sulaiman Abul Kareem Mohammad Al-Fahim" isimli iki adamı adamı herkes karıştırır, normaldir:)

gürhan dedi ki...

bence siteyi yapanlar, adamlar nasıl olsa şuursuzca para harcıyo diye tabiri caizse (ve blogda yazılmasında sakınca yoksa)siteyi 2 milyona "kaktırmışlar". gerçi adamlar beğenmiş siteyi vermiş parayı; alan razı satan razı.zenginin malı züğürdün çenesini yorar demişler o da ayrı mesele :)

Minero dedi ki...

@gürhannn

Harbi kaktırmışlar. Tamam çok fazla teknik bilgim yok ama harbiden kodları filan taklit edilemez ve şahane değilse fena kaktırmışlar. O paraya yarışma açar en iyisini yaptırır be adam