2 Ağustos 2009 Pazar

KÖNIG GRAFITE




















Grafite Almanya'nın ünlü Kicker dergisinin verdiği ve Alman gazetecilerin oylarıyla belirlenen "Almanya'da Yılın Futbolcusu" ödülünün sahibi oldu. Toplam 1042 oyun 331'ini alarak. Geçtiğimiz yıl 25 maçta 28 gol atarak % 100'ün de üstüne çıkan ve Wolfsburg'un şampiyonluğunda Magische Dreieck'in diğer iki oyuncusu, Bosnalılar, Dzeko ve Misimovic'le beraber büyük pay sahibi olan Grafite , bu ödülü Ailton'dan sonra kazanan ikinci Brezilya'lı, Ailton ve Ribery'den sonra da kazanan üçüncü yabancı oyunu oldu. Grafite yarışta Edin Dzeko ve Mario Gomez ile çekişiyordu. Yılın teknik direktörü ödülü ise, tahmin edilebileceği gibi Felix Magath'a gitti. Bu Magath'ın üç farklı takımla kazandığı üçüncü ödülü. 2003'te Vfb Stuttgart, 2005'te de Bayern Munich ile aynı ödülü kazanmıştı Porto Riko asıllı hoca.

Geçtiğimiz yılın iki devrimci şampiyonu AZ ve Wolfsburg hocalarını Bundesliga'nın devlerine gönderdiler. İkisinin de bu sezon ne yapacağını göreceğiz. Tabi Wolfsburg'un kadrosunda neredeyse hiç kayba uğramadığını, üstüne üstlük Obafemi Martins başta olmak üzere çok iyi takviyeler yaptığını belirtelim. Van Gaal faktörü göz önüne alınsa da Wolfsburg bu sene de yarışı götürecektir.

4 yorum:

efe dedi ki...

Yalnış hatırlıyor olabilirim ama Lincoln de Almanya'da 04-05'de yılın futbolcusu seçilmemiş miydi? Ya da onun aldığı ödül başka mıydı?

bawer ilgin dedi ki...

doğru 04-05de Lincoln'dü

Flying Dutchman dedi ki...

arkadaşlar tam liste burada bakabilirsiniz...Lincoln 2006'da bu ödüle aday oldu sadece

http://de.wikipedia.org/wiki/Fu%C3%9Fballer_des_Jahres_(Deutschland)

2004'te Ailton 2005'te Ballack kazandı ödülü...zaten sezona göre verilmiyor bu ödül 2004-05 gibi...

2004 ayrı 2005 ayrı, yıl bazında veriliyor...

pietrus dedi ki...

grafiteyi bu haliyle gece görsem düşer bayılırım heralde..