31 Ağustos 2009 Pazartesi

PORTAKAL KRALI ARAP DİYARINDA



















Afonso Alves 2007 yılında 9-0 biten Heerenveen-Heracles maçında rakip kaleye 7 gol yolladığında bir çok kişi "bu kim arkadaş?" demişti. Hoş, Heracles defansı o maçta Ahmet Cevdet Paşa İlkokulu 2-H (He değil Haş) sınıfının defansı gibi oynamıştı ama sonuçta 7 gol bu. Premier Lig'e transfer söylentilerinin başlaması da aynı tarihe denk gelir. Everton, AZ, Chelsea, M'boro hatta bir ara Galatasaray Brezilyalı'nın peşinde koştuktan ve transfer ufak çapta bir yılan hikayesine döndükten sonra Middlesbrough mutlu sona ulaştı ve onu 12.7 milyon pounda Riverside'a getirdi. Hollanda'dan yurt dışındaki büyük liglerden birisine giden her forvetin kaderinin onda da olacağı ve gol sayısının % 30-40 oranında azalacağı tahmin edliyordu ama Alves bunun yanına bir de istikrarsızlığı ekledi. Robben gibi top taşıyabilen, Kuijt gibi takım oyununa mücadelesi ile katkıda bulunan bir adam olmadığı için de Premier Lig'de varlık gösteremedi. 42 lig maçında sadece 10 gol atabildi. Geçtiğimiz yıl boyunca genellikle kulübede oturdu. Bu sezon başında da Boro'nun eldeki, bonservisi para edebilecek, ücreti yüksek oyuncuları elden çıkarma politikasının çerçevesinde satış listesindeki yerini buldu. Tuncay ve Huth'un ardından Riverside'dan ayrılacak üçüncü oyuncu olacak. Önüde sadece bir sağlık kontrolü aşaması kaldı. Katar Ligi takımlarından Al-Sadd 7 milyon pounda onu kadrosuna katacak.

Onun kariyerinin hafiften Bonaventure Kalou'ya benzetiyorum. Fildişi'li Kalou Hollanda'da parladıktan sonra Feyenoord ile 2002 yılında UEFA Kupası'nı kazanmış, ardından Fransa Ligi'nde bir süre top koşturduktan sonra soluğu BAE Ligi'nde Al-Jazira'da almıştı. Sonra da Heerenveen'e döndü ve şu anda Friesland takımının formasını giyiyor. Alves de Hollanda'da parladı, İngiltere'de şansını denedi, şimdi Katar Ligi'nde. 2 sene sonra döneceği yer Hollanda olacaktır büyük ihtimalle. Al-Sadd, Romen teknik adam Cosmin Olăroiu'nun takımı. Eski Galatasaray'lı Felipe de forma giyiyor. Yani tam istediği ortam oluşmuş durumda. Kalitesi yüksek olmayan bir lig ve arkasında milimetrik paslar atan bir top cambazı. Gol sayısını yükseltecektir elbet. 2 yıl kasasını doldurup, emeklilik yıllarına parladığı Hollanda'da girecektir.

1 yorum:

Ayberk dedi ki...

Felipe topu buna carptira carptira 30 gol attirir. Ha tabii imparator Cosmin Olăroiu Felipe'yi kosmuyor diye oynatmazsa bilemem!!!