9 Eylül 2009 Çarşamba

LOS GALACTICOS'UN SON TRANSFERİ


















Olympiakos'un oldukça zengin başkanları Sokratis Kokkalis'in zaman zaman Olympiakos'un kritik maçlarında Pire bölgesinin hakemlerinin maçlara atanmasını sağladığı söylenir durur uzun süredir. Hatta Olympiakos'un Yunanistan'daki hegemonyasının bu hakem atamaları sayesinde oluştuğunu iddia edenlerin sayısı da bir hayli fazladır. Zira prensip olarak, bir futbol mücadelesine, söz konusu iki takımın bulunduğu şehirden farklı bir bölgeden hakemler atanır. Komşuda bu konuda önemli spekülasyonlar var. Bazı ülke federasyonları biliyorsunuz, bölgeleri tamamen göz ardı edip, tüm ülkeyi ilgilendiren derbilere yabancı hakem getirtiyorlar ki bu zaman zaman Türkiye'de tartışma programlarında da gündeme gelir. Gereksiz bir öneri olarak bulurum bunu, özellikle bu tartışmların oldukça arttığı 4-5 yıl öncesinde, halen hakemlik görevini devam ettiren ve zamanının en iyi hakemi olarak bilinen Pierluigi Collina'nın her büyük maçta 1-2 büyük hata yaptığını da göz önünde bulundurarak. Neyse asıl konumuz bu değil, takımların hakem camiasının üzerinde etkileri konusunda. Real Madrid, futbolcu transferi konusunda, bir kaç gün önce kapanan transfer döneminde yepyeni bir çığır açtıktan sonra yeni açılımlara girmeye başladı. Bir hakemi transfer ettiler. Tamam "bunda ne var?" diyebilirsiniz ama kelimeye dikkat edin. Eski hakem demedim, Hakem. Yani adam halen aktif mesleğini devam ettiriyor.

La Liga'da 1995-96 sezonundan beri düdük çalan 43 yaşındaki Carlos Dávila Megía Real Madrid kulübünde görev yapmaya başladı. O kadar futbolcu transfer ettiler, yetmedi bir de hakem almışlar anlayacağınız. Emilio Butragueno'nun halkla ilişkiler ekibine katılan Megía, beyaz şimşeklerin maçlarını yönetecek hakemlerin ihtiyaçlarını karşılayacak, Real Madrid'li futbolcular ve teknik adamlarla hakem camiası arasındaki ilişkileri yürütecek, çıkabilecek anlaşmazlıklarla ilgilenecek ve iki taraf arasında daimi bir iletişim kuracak. Tabi bu daimi ilişki bazı maçlar öncesi meslektaşları arayıp, "posta kutusundaki zarfa bir bak, zarfın dibinde 1 penaltı 1 de kırmızı kart var onları da gözden kaçırma" türü motivasyonları da içerir mi bilemem. Bildiğim İspanyol kamuoyunun olaya pek olumlu yaklaşmadığı. E haklılar. Şimdi düşünüyorum, Selçuk Dereli'nin Galatasaray yönetiminde görev yapmaya başladığını, pek hoş bir durum olmaz. Yalnız bir ayrıntıyı atlamayalım, Megía bu sene La liga'da görev yapmayacak, zira sezon öncesi yapılan performans testlerini geçemedi. Ama zaten sorun kendi görev yapması değil, etkileyebileceği meslektaşları ve halen aktif bir hakemin bir kulüp yönetiminde görev alması.

1 yorum:

varol döken dedi ki...

buraya da yazalım, sap gibi kalmasın post, yazık o kadar emek veriliyor...

türk filmi tadında: parayla her şeyi alırsınız ama her zaman eksik kalırsınız... real madrid eksik kalmaya mahkumdur, o sahaya asla 11 kişi çıkamayacaklar!