24 Eylül 2009 Perşembe

PORTEKİZLİ FAZLA MESAİYE BAŞLADI


















Hep söylemişimdir daha önce. Cristiano Ronaldo'yu bir futbolcu figürü olarak ben de pek sevmiyorum. Zaman zaman, takımı önde giderken rakip futbolculara olan tavırları, yaptığı hatalardan sonra her daim ağlamaklı yüz ifadesi, geçtiğimiz yıl yaptığı "köle açıklamaları" ve Real Madrid'e gidişini daha 1 sene önceden dosta düşmana duyurması gibi tasvip etmediğim bazı işleri var. Bir de tabi ister istemez insan Messi'yle karşı karşıya getirilmesi sebebiyle, Arjantinli'yi daha çok sevdiği zaman öbürüne karşı bir antipati beslemeye başlıyor. Ama şunu itiraf etmek lazım Ronaldo iyi bir futbolcu. Hadi dürüst olalım çok çok iyi bir futbolcu. Hep derim ya halı saha maçında rakip takımda oynayan, gıcık olduğunuz, ama her maçta sizin ananızı ağlatan adam gibi. Saygı duymak gerekiyor. Manchester United'ın son 2 senedir 2 Premier Lig şampiyonluğu ve 2 Şampiyonlar Ligi finali elde etmesinde (birisini zaten kazandılar) payı büyüktü. Ronaldo'nun Messi karşısında, özellikle son 1-2 yılda prim kaybetmesinin sebeplerinden birisi daha, Messi'nin o her daim berber çırağı havasındaki dış görünüşü ve Ronaldo'nun da aksine Mojo'yla Roxy'den çıkmayan adam gibi görünen ifadesi. Fakire karşı bir sempati vardır, özellikle bizde. Ha diyeceksiniz ki "yahu Dutchman Messi'nin nesi fakir, adam daha geçen hafta 250 milyon euroluk kontrata imza attı", tamam haklısınız ama Ronaldo'nun Aşk ve Gurur dizisinden çıkmış gibi bir hali var. Messi'ye bakınca Gerçek Kesit'te oynuyor gibi duruyor. Küçüklüğünde hastalıklardan sıyrılmış vesaire. Neyse derdimi anlatabildim sanırım.

Ronaldo Real Madrid tarihinden bir rekoru dün tarihe gömdü daha dördüncü maçında. Zaten ilk maçlar performansı ile ilgili bir rekor. Villarreal'i deplasmanda 2-0 mağlup ettikleri maçta takımın ilk golüne imza atınca, Real Madrid kulüp tarihinin en iyi kişisel başlangıcını yapmış oldu. Kulüp formasıyla çıktığı ilk 4 lig maçında 5 gol. Rekor daha önce ilk 4 lig maçında 4 gol atan 5 oyuncu tarafından paylaşılıyordu. Wesley Sneijder (2007-08), José Héctor Rial Laguía (1954-55), Pepillo (1959-60), Jorge Valdano (1984-85) ve Hugo Sánchez (1985-86). Ronaldo, La Liga'nın ilk haftasından itibaren Deportivo la Coruña'ya (3-2) ve Espanyol'a (0-3) karşı birer, geçtiğimiz pazar günü de Xérez'e (5-0) karşı iki gol kaydetti. Dün akşam da attığı golle rekoru bir basamak yukarı çekti. Şimdilik rekor transferin karşılığını veriyor gibi görünüyor. Real hiçbir cephede fire vermedi ve Portekizli daha ilk dört maçında kulüp tarihine geçmeyi başardı. Şimdilik formu, inanılmaz oynadığı ve tüm müsabakalar dahilinde 42 gol attığı 2007-08 sezonundan sinyaller veriyor. Bu formu sürdürüp Real'i La Liga ve Şampiyonlar Ligi'nin sonuna kadar götürürse, Messi'ye devrettiği tahtı geri alabilir. En azından ödüller bazında.

6 yorum:

rıza yaşar dedi ki...

90 milyon euro'ya transfer olduğunda herkes bu ücretin uçuk olduğunu söylemişti ancak bu tarz oyunculardan kaç tane var ki piyasada? Sözgelimi Tevez'in 30, topuz'un 9 milyon euro'ya transfer edildiği bir ortamda Ronaldo için verilen 90 milyon euro'yu abartı bulmuyorum. Ben de karakter olarak hiç sevmen kendisini ama bu onun çok büyük bir yıldız olduğu gerçeğini değiştirmiyor. Aynı düşüncelerim İbrahimovic transfi için de geçerli. Başlangıçta Etoo+40 milyon euro çok gelebilir ama onun da performansı ortada. Ronaldo, Kaka, İbrahimovic gibi adamlar uyum süreci geyiği altına sığınmadan her takımın çehresini takıma girdikleri anda değiştirecek oyuncular.

SineQuaNon dedi ki...

Normal şartlarda tabi ki 90 M € abartı bir rakam, fakat piyasaya arapların girmesi, ve olmadık futbolculara, olmadık teklifler yapmasıyla bu fiyatlara gelindi. tevez'e 30 verildiği piyasada kesinlikle 90 çok normaldir, keza ibra'nın da eto'o + 40 etmesi o derece normaldir. sonuçta herkes memnun. 9 M €'ya topuz'u alan fener dahi.

Adsız dedi ki...

Messi'ye bakınca Gerçek Kesit'te oynuyor gibi duruyor.

Süper cümle tebrik ederim yani direkt kopartıyor insanı :).

varol döken dedi ki...

sev sevme attığı golü izlerken bir yürü be oluyorsun...

olmuyor musun canarino kaptan?

Adsız dedi ki...

ne kadar büyük futbolcu olduğu bu seneki manchester united'ın halinden bile belli. adamların hücum gücünün yarısını götürdü ronaldo.

PIERREMANU dedi ki...

Çok büyük topçudur ve nedense bizim memlekette herkes kendisine gıcık olmaktadır. Ben daha sevenine denk gelmedim. Messi aşağı, Messi yukarı, yok Tanrı Messi, yok Peygamber Messi, şöyle Messi, böyle Messi, o biçim Messi, bu biçim Messi, Messi, Messi diye kayış koptu memlekette. Ben de gezegen Ronaldo'ya ayar oldukça daha çok seviyorum kendisini.