1 Eylül 2009 Salı

VLADIMIR WEISS

















Şeyh Mansur'un Manchester City'i satın almasından itibaren harcanan 200 milyon poundun bu sezon ilk onbirde direk kendisine yer bulacak oyuncu transferlerinde ağırlık kazanması, City formasını giymeyi bekleyen gençler için pek iyi bir haber olmadı tabi. Zira Arap patronlar hedefe gidecek yolun yıldızların kramponlarından geçtiği konusundaki görüşleri sebebiyle ismi performanslarından büyük olan bir kaç isimi City Of Manchester Stadyuımu'na getirdiler. Ha buna rağmen mavi beyazlıların formasını giyen, City altyapısından yetişmiş oyunculardan bazıları kendisine kadroda yer bulabiliyor. 17 yaşında Combh Rangers'tan Manchester'a gelen Stephen Ireland bunlardan birisi. Defans hattında görev yapan Nijerya asıllı Nedum Onuhoa da zaman zaman City formasıyla kendine takımda yer bulabiliyor. Benzer durum Abramovich-Chelsea satışından sonra Stamford Bridge'deki oyuncular için de geçerliydi. John Terry dışında Chelsea altyapısından yetişmiş oyuncuları kadroda görmek çok zordu. Bahsedeceğimiz adam ise Manchester City'nin kadrosundaki 19 yaşındaki Slovakya'lı. Vladimir Weiss.

Weiss ülkesi takımlarından Inter Bratislava'nın altyapısından yetişmiş bir isim. 2005 yılında, henüz 16 yaşındayken İngiltere'ye gelip Manchester City reserve takımında görev almaya başladı. Babası, 1990 Dünya Kupası'nda Çekoslovakya kadrosunda da bulunan Vladimir Weiss (evet oğluyla aynı isme sahip) 2008 yılından beri Slovakya milli takımının başında. Artmedia Petrzalka takımı ile bugün bile hatırlanan 2005-06 sezonu Şampiyonlar Ligi ikinci ön elemesinde, Celtic'i 5-0 mağlup ederek, ardından da Partizan'ı eleyerek devler ligine kalma başarısı gösteren bir adma baba Vladimir. Bu başarı onu tabi ki milli takıma götürdü. Vladimir Jr'nin Manchester'a gelişi de aynı yıllara rastlar. 2007-08 sezonu FA Gençler Kupası'nda finalde Chelsea'yi geçen takımın gollerinden birisine imza attı. A takımla çıktığı ilk maç geçtiğimiz sezonun son haftasında oynanan Bolton Wanderers maçıydı. 20 dakika sahada kaldı. Ardından bu sezon öncesi Nou Camp'ta oynanan hazırlık turnuvasında Barcelona karşısında 90 dakika sahada kaldı. Babası onun City formasıyla tanıştığı sıralarda, geçtiğimiz ay Slovakya milli takımına çağırdı ve Slovenya karşısında ilk milli formasını da giymiş oldu böylece.

Teknik kapasitesi yüksek, süratli ve defansın arasına driblingler yapabilen bir orta shaa oyuncusu Weiss. "Bir çok oyuncu Manchester City'e geldi ama bu pes edeceğim anlamına gelmiyor, bu sene kadronun alternatiflerinden birisi olmaya çalışacağım" diyor. Bu arada Nou Camp'teki maçta fazla şahsi oynaması sebebiyle City'li bazı taraftarların da kafasını bulandırmış bir adam, genç yaşta topla bu kadar oynamak istemesi onları endişelendirmiş. Tabi bunu özgüven göstergesi olarak görenler de var.

Slovakyalı'nın Manchester şehrinde alacağı şekli göreceğiz.

Hiç yorum yok: