23 Ekim 2009 Cuma

DEATH NOTE: HOLLYWOOD VERSİYONU



















Evet Death Note'un saygı değer fanları, bugünü bekliyordunuz değil mi, beklemiyorsanız çok iyimsermişsiniz. Hollywood bu hayatta affetmez. Bir gün Yedi Bela Hüsnü'yü veya Bombacı Mülayim'i de keşfedip Hollywood versiyonunu yapacaklar, başrole de Mike Myers veya Will Ferrell'ı koyacaklar diye ödüm kopuyor. Neyse ki Türk sinemasını takip etmiyorlar, şimdilik işleri Latin ve Uzakdoğu sinemasını sömürmekten ibaret. Death Note ya da orijinal adıyla Desu Noto ile ilgili Barad-dur'un blogda bir yazısı vardı. Daha önce Hollywood uzakdoğu sinemasından sömürü konusunda hiç ayağını sürümedi. Maşallahları var. Ju-on (The Grudge), Dark Water, Infernal Affairs (The Departed), Gin gwai (The Eye), Shutter, My Sassy Girl, Jungdok (Possession), and Janghwa, Hongryeon (The Uninvited) ve niceleri. Şimdi Oldboy'u uyarlayacaklar biliyorsunuz ve bana okkalı bir küfür ettirecekler. Yönetmen Steven Spielberg, Daesu rolünde de Will Smith. Vaylar bana vay bana. Tabii McDonalds halkı Oldboy'daki hikayeyi ve sahneleri çok hardcore bulacağı için, değiştirilecek ve cücük gibi bir film çıkacak ortaya. Sonra dangozun biri içki aleminde"ya Oldboy Oldboy dediniz Amerikan versiyonunu izledim hiç güzel değilmiş" diye öküzleşecek ben de Yeni Rakı tuzluğunu fırlatacağım gözüne. Şimdiden ne kadar sinirlendim görüyorsunuz...

Desu Noto'nun Japon film versiyonu yapıldı ancak Barad-dur'dan duyduğum pek tatmin olmadığı yönünde. Şimdi bu animenin çok önemli bir özelliği var. Karakterler inanılmaz önemli, en az hikaye kadar. L ve Kira öyle isimler olmalı ki o aradaki rekabeti, keskinliği tam olarak yansıtabilsinler. Bir dolu oyuncu ismi geçiyor ortada. Fanlar da fikir belirtiyorlar. Kira yani Light Yagami karakteri için bir ara Zac Efron'un adı geçmiş aman diyeyim. Dedikodular L rolünü Christopher Nolan'ın Batman serisi'ndeki Scarecrow rolünden ve The Wind That Shakes Barley filmlerinden tanıdığımız Cillian Murphy'nin, Light Yagami rolünü House MD dizisinden tanıdığımız Jesse Spencer'ın, Amane Misa rolünü de Thirteen, Missing ve The Wrestler filmlerinden tanıdığımız Evan Rachel Wood'un oynayacağı yönünde bir de afiş çiziktirmiş fanlar bu isimleri baz alıp...Gerçi bu sayılan adamlar yaşını başını almış isimler. Lise çağındaki adamları nasıl oynayacaklar bilemem. Madem Evan Rachel Wood oynayacak, eski sevgilisi Marilyn Manson da Ryuk'u oynasın bari. Makyaja da gerek yok, adam sete hazır gelir her daim.

























Film 2011'de gösterime girecek gelen bilgilere göre. Japon versiyonları da pek iç açıcı olmadığından belki buna katlanılabilir ama yine de Amerikalıların bu sömürme alışkanlığından kusmuş durumdayım. Animenin ilk dönem açılış ve kapanış müziklerini çok sevdiğimi de belirteyim.

9 yorum:

Hailsematary Beyefendi dedi ki...

Ryuk için Marilyn Manson on numara seçim olur bence de :)))

Death Note'un Director's Cut'ını bile sevmemiş biri olarak film konseptine sıkıştırıldığında tadının tuzunun kalmadığını düşünüyorum. O, 37 bölümlük kocaman bir film, 90 ya da 120 dakikaya sığdırılması bu şahesere haksızlık olur, oluyor. Böyle diyerek Death Note fanliğimi de tescillemiş mi oluyorum mu, bilmiyorum ama Ertem Şener cümleleri kurasım geliyor tutan uzak doğu filmlerini yeniden çeken Amerikan sinemasına.. =)

Black Pearl dedi ki...

Dr. Chase basrolde mi oyanacak. O zaman islerim.

Griffith dedi ki...

Bok etmezler seriyi inşallah.

CaRtMaNtR dedi ki...

Oldboy için Will Smith ismini görünce diğer remake örneklerine göre daha eli ayağı düzgün bir film olabilir bir ihtimal. Tabi hikayeyi ne açında ve nasıl yumuşatacakları çok önemli. Muhtemelen orada çuvallayacaklardır.

Bu arada animelere bir lafım yokta şu uzakdoğu korku filmlerinin ne orjinallerinden nede çakmalarından bir tad alamıyorum yinede nerdeyse her sene 3 tane uzakdoğu gerilim remake filminin çekilmesinide bu nedenle saçma buluyorum.

Hoş hollywood ya bunları alıyor yada eski efsaneleri yeniden diriltmeye çalışıyor. En sonunda Elm Sokağı'da geri dönüyor bu bağlamda 2010 yılında.

xanetia dedi ki...

Hic bilmiyordum hollywood versiyonunun cekilecegini ama gecenlerde hayal etmistim basroldede ben L'i oynuyordum. Ama koskoca 37 bolumu bir filme nasil sigdiracaklar orasi muamma. katletmeseler bari. L'in tipide begenmedim hic benzetememisler.

Adsız dedi ki...

light için acayip yakışıklı ve gerçekten çok piç bakışlı bir adam lazım.Bu gerçekten çok önemli 'piç bakışlar'

Noat Samisa dedi ki...

Japonlar böylesi bir serinin live action'ının dizi halinde yapmıyorlarsa bir bildikleri var demektir. Üç vasat film yaptılar, talebi değerlendirdiler. Holivud'un yaptığı da bu ama anime nedir bilmeyen adamın elinde bu işin tek güzel yanı daha çok insanın bu serinin varlığından haberdar olacak olmasıdır.

Geçen Amerikan live action'ı Blood: The Last Vampire'ı sinemada izledim. Artık Türkiye'ye bile geliyor ama sanırsın bizim çatlak kız Saya gerzeğin teki. Anime dediğin şey kahramanlar üzerinden yürür, oldu olacak Kira'nın amacı da New York'u kıyametten korumak olsun.

Ikigami adlı manga uyarlaması filmi tavsiye edeyim. İyi bir manga uyarlaması örneği, Holivud onu örnek alsın.

Nightstalker dedi ki...

Hehehe, ilahi Dutchman. Ryuku/MManson olayini super yakalamissin yahu :)

Adsız dedi ki...

FİLMİ İYİYDİ LAKİN