14 Ekim 2009 Çarşamba

GAZETE ÇALAN


















Ben buna alıştım kısaca geçeceğim artık. Zaten her ay birkaç tane yaşanıyor da yine komik olanları alıyoruz buraya.Tarih 13 Ocak Salı. Blogda TOP 10 Ultras Group Logosu şeklinde bir yazı yazmış ve "bize göre" en iyi 10 taraftar grubu logosunu incelemiştik. Tarih 3 Ekim 2009, Yazıya yorum gönderen #10 nickli arkadaşın uyarısıyla gördük ki Fanatik gazetesi yazıyı aynen aşırmıştı. Yalnız bir problem var ki aşırma işini sadece sağa tıkla, resmi farklı kaydet tuşlarıyla yapmışlar. Gariplerim yazıyı bile alma zahmetini göstermemişler. Siteye girip, resimlere tıklıyorsun, hiçbir açıklama yok, örneğin Apollon Limasol'un Gate 2 logosunu gören kim oynuyor acaba, ne zaman gösterime giriyor diye sorabilir. Neyse güldüm geçtim.

Bugün Gazete Vatan'a girdim. Ana sayfada galeri linki."Taraftar Logosu Böyle Olur". Nasıl olur lan diye bir gireyim dedim (biliyorum tabii ne olacağını) bizim düşündüğümüz gibi olurmuş. Bizim galeriyi aynen alıp kopyalamışlar. Gazete Vatan olmuş Gazete Çalan. Ama neyse bunlar takım ve grup isimlerini yazma zahmetini göstermişler. Helal olsun. Ayrıca göğsüm kabardı, Sereserpe, En İyi 99 Transparan, En Seksi Ponponlar, Sıcaktan Bunalınca Serildiler, Çıplak Sahneler İçin Ne Dediler gibi Türk gencinin dimağını aydınlatan resimlerle bizi aynı kategoriye koymalarından, çulsuz Flying Dutchman'la efendime söyleyeyim bir Lindsay Lohan'ı, Rihanna'yı bir tutmalarından gurur duydum.

O resimleri ve yazıyı çalan Fanatik'teki ve Vatan'daki arkadaş. Bak bakıyim, yaklaş biraz yaklaş...bak bakıyim bana....Hırsızsın...Hırsız...Hırsız...Kendi düşüncelerini üretmekten aciz bir fikir hırsızısın...Tamam git şimdi...

7 yorum:

Adsız dedi ki...

bu gazete yaptığı haberlerde bile hiç bir özen göstermiyor.Yalan haber mi diyeyim ya da patronu korumak mı desem.Bunların internet adresleri de günde en çok tıklananlardandır muhtemelen(Hürriyetin ki gibi 'Bülent Ersoyun seksi resimleri için tıkla')
Bence komple blogu taşımadıkları için sevinmelisin.

Prometheus dedi ki...

Bence direk o gazetelere dava açmalısınız, kendi bloğunuzda yayınlanan postun zamanını, içeriğini ve çalanlarınkini karşılaştırmalı gösteren belgelerle gidin Fikri ve Sınai Mülkiyet Mahkemesine, internetle ilgili telif hakları konusu ülkemizde yeni olsa da bence kesinlikle haklısınız bu konuda ve davayı kazanırsınız. İlgili gazetelerde bu haberlerin yazar imzası olmadan çıkmasının önemi yok, sorumlu olan gazete editörü ve gazetenin kendisidir, güzelce alırsınız tazminatınızı ve o gazeteler de paşa paşa hem tazminat öderler hem de düzeltme yayınlamak zorunda kalırlar ve bundan sonra da kolay kolay girişemezler bu işe.

B. dedi ki...

Blog yazarları kadar düzenli ve yaratıcı olsalardı,Türk Spor gazeteciliği sadece kolpa transfer haberleri,fotoşoptan dandik posterler ve/veya iddaa ekleriyle tiraj yapmazlardı

Adsız dedi ki...

Takip ettiğim kadarıyla az çok farkındayım bu tür hırsızlıkların. Zaten ne yazıda hırsız lafı esirgenmiş ne de ifade edebilecek başka bir kelime var. Bunların önüne nasıl geçilir bilemiyorum ama çok can sıkıcı ve içler acısı bir durum. Blog için can sıkıcı, BASIN(!) içinse içler acısı.

Sinirle gelen kişisel bi istek eklemek istiyorum son cümleye, bence "git şimdi" demeden önce okkalı bi şamarı hak ediyor böyleleri.

Cenky dedi ki...

Hırsızlara hakaret içeriyor bu yazı, hiç değilse onların bir sebebi vardır. Çoğu ihtiyaçtan çalmakta. Bunların ki ihtiyaç değil çıkar odaklı çeteleşme. Hırsızlara ayıp etmeyelim, keza onların da bir karakteri var.

sukullaci dedi ki...

bu vatan meşhurdur zaten araklama konusunda. bobiler.org sitesindende paso resim araklarlar. en sonunda sitede vatan bunuda çal diye bi kısım açıldı :D http://www.bobiler.org/Vatan_Gel_Bunu_da_cal__sampiyonsip_2096_guzelindenolsun

Jordi Metal dedi ki...

Bu adamları mahkemeye falan vermek olmuyor mu?