14 Ekim 2009 Çarşamba

ŞEN KASAPLAR SAN MARİNO

















Slaven Bilic'le ilgili yazılarımızın ilk ayağını oluşturur Mercedes hadisesi. Spartak Moskova kulübünün başkanı ve Rus Lukoil petrol şirketinin ikinci başkanı Leonid Fedun, Euro 2008 elemelerinde grup liderliğini garantileyen ve Rusya'nın finallere gidebilmesi amacıyla, Wembley'de ikinci sıradaki İngiltere'yi mağlup etmesi gereken Hırvatistan'ın oyuncularını motive etmek için, galip gelirlerse, sahibi olduğu Spartak Moskova kulübünün kalecisi de olan Hırvat milli takım kalecisi Stipe Pletikosa ve maçta iyi performans gösteren 3 oyuncuya 4 adet Mercedes hediye edeceğini söylemiş, Hırvatlar İngilizleri Wembley'de 3-2 mağlup etmiş. Pletikosa ile beraber 3 golü atan Kranjcar, Olic ve Petric Mercedeslerin sahibi olmuşlardı. Ülke federasyonlarının birbirine teşvik göndermesi hadisesi bir ara bizim federasyonun da bulaştığı bir hadise idi. En son Serhat Ulueren bir şeyler kovalayıp, birilerinin yüzünü mozaikleyerek bir şeyler anlattırıyordu ama hatırlamıyorum. Yeni bir hadise daha patlak vermek üzere. Zira Çekler üçüncü gruptaki kaderlerinin başka bir takıma bağlı olduklarının bilinciyle harekete geçmiş durumdalar.

Sabah yazdık
, 3. grupta Slovakya, liderlik koltuğunda, Slovenya 2 puan arkalarında. Polonya deplasmanına gidiyorlar, Slovenya ise San Marino deplasmanına. Çekler üçüncü sırada, Slovenya'nın 2 puan gerisinde. Kendi evlerinde Kuzey İrlanda ile oynayacaklar. Gruptan çıkabilmeleri için San Marino'nun Slovenya'yı mağlup etmesi gerekiyor. Bunun hemen hemen imkansız olduğunu anlayan Çek ulusu topyekün seferber olmuş durumda. Gazetesine kadar hem de. Çek Blesk gazetesi, San Marino'lu oyunculara, Slovenya'yı mağlup etmeleri halinde adam başı 40.000 euro vereceğini duyurdu. Bir de haber yapmışlar "elemelerin son gününü partiye çevirmek istiyoruz" diye. Yapın da 40.000 euro nedir arkadaş? İnsan cömert olur biraz. San Marino denen takım grupta puanı yok, averaj olmuş -43, attıkları gol 1. Forvet Andy Selva da (resimde) "elimizden geleni yapacağız, başımızın üstüne de topu topu 1 gol atmışız, bizden çok şey beklemeyin" demiş. Tabii 40.000'e tav olmuşlar, yıllardır duyardık San Marino'lu oyuncuların yarısı kasap, yarısı nalbur, yarısı manav diye, adamlara senelik geliri teklif etmişler olurlar tabii...

2 yorum:

Fabio Luciano dedi ki...

çekler san marino'ya slovenler polonya'ya teşvik veriyor.lewandovski de maçtan önce çıkmış slovenya bizden bi şeyler istiyorsa pamuk eller cebe gibilerinden bi şeyler söylemişti.

grup zaten kendi içinde oldukça karışık.teşvik işi de girince işin içine iyice karışmış.

yusufgs dedi ki...

Para hesapları tutmadı Slovakya 1:0 galip Çeklerde berabere bitirdi.Yalnız Polonya-Slovakya maçında o ne KARdı be kardeşim.Ben hayatımda Ekim ayının ortasında bukadar karda futbol oynandıyını görmedim, аma polonyalılar gördü işte adamlar baya şanslı.:):)