1 Ekim 2009 Perşembe

WITHIN TEMPTATION'DAN AKUSTİK ALBÜM

























1980 sonrası kariyerine başlamış kadın vokaller arasında Sharon Den Adel bana göre Dolores O'Riordan'la zirveyi paylaşır. Sanırım "billur" ve "saf" kelimeleri bir kadının sesini ancak bu kadar tanımlayabilirdi. O'Riordan'ın sesinde hep hissedilen o kızgınlık ve öfkenin tersine Den Adel'de bir kırılganlık ve rahatlık duygusu vardır. Onun sesi ile ilgili kafamdaki ufak şüphelerin de kaybolduğu iki aşama var. Birincisi Armin Van Buuren ile yaptığı düet In and Out Of Love'da sesinin her türe gidebileceğini kanıtlaması, diğeri de Within Temptation şarkılarının akustik versiyonlarının performansında "bu nasıl Sharon Den Adel olur yahu?" diye sorduran vokal çeşitlemesi. Ice Queen'in şu versiyonunu bir dinleyin derim.

Grup bu akustik çalışmaları bir albümde toplayarak 30 Ekimde karşımıza çıkıyor. "An Acoustic Night At The Theatre". Geçtiğimiz yıl içinde Amsterdam'da verdikleri akustik konserin kayıtlarından oluşan, bir nevi "unplugged" albümünde aynı zamanda İngiliz şarkıcı Chris Jones'un grupla düeti, yeni single "Utopia" da yer alacak. Ben şimdiden Memories, Stand My Ground, Ice Queen, What Have You Done Now, Angels gibi şarkıların akustik versiyonlarını dinlemiş birisi olarak çok başarılı bir albüm olacağından eminim. Şarkı listesi aşağıda. Grup Nisan 2010'da yeniden tura çıkıyor onu da ekleyeyim.

1. Towards The End
2. Stand My Ground
3. Caged
4. All I Need
5. Frozen
6. Somewhere (Feat. Anneke van Giersbergen)
7. The Cross
8. Pale
9. What Have You Done (Feat. Keith Caputo)
10. Memories
11. Forgiven
12. Utopia (Feat. Chris Jones)

3 yorum:

Black Pearl dedi ki...

haberin kaynagini alabilir miyim?

Flying Dutchman dedi ki...

within temptation official web page

Unknown dedi ki...

Çok sevdiğim bir gruptur ne mutlu bana ki Rock'n Coke'ta canlı dinleyebildim. İnşallah tekrar Türkiye'ye gelirler. Bu arada Black Symphony de oldukça başarılı bir çalışma.