26 Kasım 2009 Perşembe

EFSANEYE GEÇMİŞ OLSUN

























Müziğini dinleyen dinlemeyen herkesin önünde saygı duruşuna geçmesi lazım olan bir adamdır Ronnie James Dio. Erkek vokal tarihinde vokal gücü-cüsse oranı en yüksek olan adamlardan birisidir tahminim. Heavy metal tarihinin birçok dönüm noktasında onun adını görürsünüz. Holy Diver gibi bu müzik türünün gidişini değiştiren efsanelikte bir albümün altına imza atmış Dio aynı zamanda bugün 2 yaşındaki bebekten 80 yaşında dedenin kullandığı şeytanın boynuzu hareketinin de öncüsüdür. Aslında Dio bu hareketi, küçükken büyükannesinin yabancılara yaptığı bir hareket olan malocchio yani Şeytan Gözleri hareketinden almıştır ki heavy-metal camiasında da maloik olarak da bilinir. Hatta Evil Eyes adında bir şarkısı da vardır ustanın. Münzevi adamdır Dio bu camianın adamlarında görülmemiş şekilde, 2 evlilik yapmıştır ki ikinci eşi Wendy Galaxiola bugün hala menajerliğini yürütmekte. Ronald James Padavona bugün 67 yaşında. Halen sahnelerde boy gösteriyor ancak Galaxiola'dan dün üzücü bir açıklama geldi. Efsanede mide kanseri başlangıcının saptandığını açıkladı. Doktorlar hemen tedaviye başlamışlar ve söylediğine göre süreç tamamlanır tamamlanmaz Dio sahnelere dönecek. Geçmiş olsun diyelim biz de buradan, daha onu çok izleyeceğiz sahnelerde. Benzer bir dert kısa süre önce Epica'nın elf ırkından gelen vokali Simone Simmons'da da vardı. Simmons MRSA isimli bulaşıcı bir hastalıktan muzdaripti ve hala tam anlamıyla kurtulmuş değil.

Bir haber de Joe Satriani/Coldplay cephesinden vereyim. Mart ayında yazmıştık hadiseyi. Joe Satriani Coldplay'in tüm dünyada satış rekorları kıran "Viva La Vida or Death and All His Friends"in hit single'ı ve çıkış şarkısı "Viva La Vida"da, kendisinin 2004 yılında piyasaya sürdüğü "Is There Love In Space" albümünde yer alan "If I Could Fly" şarkısından bazı bölümleri kullandığı sebebiyle dava açmıştı. Ayrıntısı burada. İnternet üzerinde birçok müzik otoritesi ve öğretmeninin yaptığı analizler de şarkının nakarat bölümünün nerede ise aynen kopyalandığını gösteriyordu. Ancak Kaliforniya Mahkemesi iki tarafın avukatlarının dava öncesi bir anlaşmaya vardığını gerekçe göstererek dosyayı reddetti. Tabii bu anlaşma neyi içeriyor bunu bilmiyoruz ama muhtemelen Coldplay Satriani'ye telif hakkı için belli bir miktar ödedi. Konu hakkında bilgisi olan varsa yoruma düşsün lütfen.

Son bir not. Within Temptation'ın daha önce haberini verdiğimiz akustik albümü piyasaya sürüldü. Albümde bir de (videosunu pek beğenmediğim) Utopia isimli yeni bir şarkı mevcut. Bayiinizden ısrarla isteyiniz. Grup tarihinin en iyi şarkılarından birisi olan Towards the End ile açılıyor, o yeter diyeyim...

4 yorum:

bahtiyar dedi ki...

rainbow ne şahane bir gruptu ya. neyse ronnie babaya geçmiş olsun.

sy dedi ki...

Dio deyince sunu paylasasim geldi:

http://www.youtube.com/watch?v=XimhI3TvUIg&feature=fvsr

Dreamtime dedi ki...

Acil şifalar diliyoruz baba'ya.Umarım atlatır :(

kazmamurat dedi ki...

Bir şey olmaz ona, on kaplan gücünde bir "Look Out!!!" der, döner gider, sahnesine çıkar.

Daha zamanı var babanın.