18 Kasım 2009 Çarşamba

EZELİ REKABET-57






Blog okuyucusu Vedat Üst'ün verdiği fikirden hareketle....Tabii sadece 2010 versiyonu değil tüm versiyonlar dahil...

22 yorum:

mrcool dedi ki...

fifa 99 efsane

Adsız dedi ki...

pes ağır geçirir

Adsız dedi ki...

bu ezeli bi rekabet degil hicbir zaman da olamicak.

Joseph dedi ki...

haksız rekabet,bir tarafta pes diğer tarafta ne idüğü belirsiz fifa...

Adsız dedi ki...

forza fifa.

Genel Sekreter Vak dedi ki...

2010'da Fifa galip,fakat genel olarak tüm seriye bakacaksak mutlak bir Pes üstünlüğü var kalite açısından.

yusufgs dedi ki...

PESi en azindan Fifada olan liglerin haklarini alana kadar Fifadan iyi bulamam.yani Fifada olan ligler PESte olsun ozaman gelsinler Fifadan iyiyiz desinler!!

isyan hayfa dedi ki...

ps3'de fifa10, pc'de ise pes2010 ağır basıyor. fifa kendini çok geliştirdi:) psp'de deneyince onu da yazarım. ps2 kalmadı zaten ehehe. xbox bilmiyorum, görmedim. duymadım. tabi bir de hala patchsiz bir pes oynama hayali var cümle alemde. north londonla değil arsenal oynamak istiyorum lan çekik gözlüler duyun sesimi be:)

Adsız dedi ki...

bu yıla kadar pes derdim fifa 10 tokat manyağı yapar...

n0s dedi ki...

fifacılar futboldan anlamıo

Unknown dedi ki...

master league'den dolayi pes. gerci pes10'un grafikleri oldukca kotu fifa'ya gore ama yine de pes benim icin

hrmpasa dedi ki...

fifa zengin ailenin şımarık çocuğu..pes ise tam anlamıyla mütevazi beyefendi..Pes'in başındaki adam,Seabass'ın dediği manidar "lisanslara hoyratça harcayacak paramız yok,biz birikimimizi oyunu geliştirmek uğruna harcıyoruz.Yinede limitizi aşıp extrada olsa lisans almaya çalışıyoruz" durumu özetlemeye yeter sanırım.Ama yinede tam lisanslı bir pes %100 galiptir.Şu haliyle bile favorim her zaman pes.Fifa uzun periyodda baygınlık yapar,pes ise tam anlamıyla bağımlılık,oynadıkça dahada seversin..bu genelleme tüm zamanlar için geçerlidir.pes 2008'i hariç tutarım bir maç yapıp kaldırmıştım çünkü.onun şansızlığıda pes6 efsanesidir.sonuç olarak japonlar, kuzey amerikalıları döver..hertürlü :) saygılar..

Uhur dedi ki...

fifa'nın en iyisi fifa99'du :). Daha dün gibi hatırlıyorum. Arkadaşlar toplanmış fifa 96 oynuyorduk yıl 98 , sonra içimizden biri olum abim fifa 99 getirdi deyince gözlerimiz parıldadı,git getir lan dedik tabi o zaman korsan yok bulamıyorsun oyun falan. Getirir getirmez oyuna hasta olduk. İlk maç bilgisayar başına toplanmış 15 kişi, gs-bjk maçı dakikalar 89 kafayı vuran amokachi topu içeri alan taffarel :) , ondan sonrası toz duman . 1-2 sene boyunca bu oyunu oynadık elimizde kağıt kalem hesap yaptık,transfer yaptık hatta hâla hatırladıkça gülümserim italya'nın kadrosunda ki adama, olum adamın adı canavaro lan ehehehe:). Velhasıl, fifa 99 bir efsaneydi,fifa fifa 2000'de yaşadığımız hayal kırıklığı anlatılmaz. 99'dan sonrası tırttı hala tırtlık devam ediyor.

sunshine dedi ki...

Kesinlikle Pes haksız rekabet yaratır.
Lisans meselesine de bu kadar takılmak garip geliyor bana.
Benim için oynanabilirlik en önemli şey.Konami winning eleven ı çıkarmasa Fifa acaba kaç sene daha orta sahadan röveşatayla gol atttıracaktı hep merak etmişimdir.

Majesty dedi ki...

Öncelikle şu fifa99 geyiğinin artık baydığını belirteyim.

Onun dışında, oynamadım ama güvendiğim kişiler ps3'de fifa daha iyi iki senedir diyor, fakat aşağı yukarı 10 yıllık süreçte, PS'den başlayıp PC'ye geçen oradan PS2 ve PS3'e geçen seride genel olarak PES daha ağır basıyor.

İşin ilginç yanı. Yıllarca pc'de fifa var diye onu oynamıştık, ps'de winning vardı komsuya giderdik oynamak için. Şimdi fifa daha iyi diyorlar ps3'de, pes de(winning) pc'de oynanıyor. Değişmiş herşey be

Ortega dedi ki...

Fifa 99'u unutamam ama tüm versiyonlar ise mevzu, Pes bir adım önde.

eoNoe dedi ki...

Ben de lisans meselesinin abartıldığı kanısındayım. Eğer amaç zevkli bir futbol oyunu oynamaksa PES bariz bir şekilde üstündür diyorum. FiFa alternatif bile olamaz kanaatindeyim. FiFa'yı en son 99'da oynadım. Ama PES'i tam 10 senedir aralıksız oynuyorum.

Unknown dedi ki...

tabiki PES, ama en iyileri FİFA 99 ve PES 6 en iyileri..

Unknown dedi ki...

pes6'yi japon versiyonuyla oynardik, anlamaya calisirdik yazanlar ne diye :)

japon versiyonun en guzel tarafi japonca mac anlatimlariydi, efsaneydi tek kelimeyle. var mi bilinen bir mac anlatimi patch'i?

sy dedi ki...

Henuz FIFA'cilarin "Olm onceki seneler PES iyiydi, ama bak bu sene FIFA gecmis PES'i" demedigi bir sene hatirlamiyorum. Ayni adam bir sonraki sene de aynisini diyor.

EA Sports'u da tebrik ediyorum, nasil bir word of mouth taktikleri varsa.

Lebowski dedi ki...

fifa diyenin alnını karışlarım

CT dedi ki...

Fifa hayatta pesi geçemez diyenler fırsat bulup 3 - 5 maçlığına konsolda denesinler(konsolda olması önemli pes hem pc ye hem konsola aynı kalitede çıkmış diye duydum fifa ise özenilmeden port edilmiş baya kötü durumda). Oyunun son 2 senede (fifa 09 da fena değildi ama hala bişeyler eksikti) ne aşamaya geldiğini gördükten sonra bi daha düşünün derim ben pesin pes 6 dan beri kaybettiği akıcı, pasa dayalı futbolu geri getirdi fifa. Şu an kesinlikle fifa gerçek futbola daha yakın