19 Kasım 2009 Perşembe

MESAİYE KALIRSIN CANIM ÜZÜLME




















Hadise biraz eski hatırlatalım. Euro 2008 elemelerinde, F grubunda yer alan İsveç ve Danimarka, 2 Haziran 2007'de Danimarka'da karşı karşıya geldiler. Maçın 26. dakikasında 3-0'lık galibiyete ulaşan İsveç daha sonra gelen 3 gole engel olamadı ve maçın sonlarına 3-3'lük beraberlikle girildi. 87. dakikada Danimarka ceza sahasındaki bir pozisyonun bitişi sonrası Christian Poulsen, Markus Rosenberg'in karnına yumruk atınca ve bunu da Fandel'in yardımcısı farkedip kendisini uyarında, Fandel Poulsen'e kırmızı kartını çıkardı ve penaltı noktasını gösterdi. Bunun üzerine hemen kale arkasında bulunan bir Danimarkalı sahaya girerek Fandel'in boynuna bir yumruk salladı. Fandel kendisini Danimarkalı oyuncuların da yardımıyla koruduktan sonra kenara geldi. O sırada zaten Parken Stadı'nın tribünlere yakın olan taraftar tribünlere geri döndü. Fandel maçı tatil etti. UEFA maçı İsveç'in lehine 3-0 olarak tescil etti ve bu 6 puanlık oynama, elemeler sonucu Danimarka'nın grup ikinciliğinden 6 puan uzakta kalmasına sebep oldu. Meşhur hadisenin görüntüleri burada.

Danimarka bu hareket yüzünden muhtemel bir AvrupaŞampiyonası'nı kaçırınca ve UEFA'dan hem maddi ceza alıp, hem de oldukça eleştiri alınca olayı Ronni Noervig isimli taraftara rücu etti tabii. O günlerde söz konusu taraftar açılan dava yeni sonuçlandı. Bugün 31 yaşına gelmiş olan Ronni olay günü göz altına alınmış ve aşırı alkollü olduğu saptanmıştı. Bunun üzerine 20 gününü hapiste geçirmişti. Ama asıl ceza sonuçlanan mahkeme ile geldi. İsmi açıklanmayan taraftar, Kopenhag mahkemesinin kararına göre Danimarka Futbol Federasyonu'na tam 120.000 euro tazminat ödemek zorunda. Artık kaç aylık maaşına denk gelir o kadarını bilemem. Mahkeme yine insaflı davranmış zira, Danimarka Futbol Federasyonu cezayı 200.000 euro olarak talep etmiş başta. Bir daha stadyumlara girebilirse, bırak sahaya girmeyi 10. sıradan aşağı iner mi acaba.

Bunu okuyunca aklıma Eric Gerets dönemindeki Galatasaray-PSV Eindhoven maçı geldi. Maçı 2-1 mağlup götürürken, Olimpiyat Stayumu tribünlerinden sahaya giren taraftar, Gomes'in kalesinde ufak bir tur atmış, güvenlik görevlileriyle tavşan kaç oynadıktan sonra tribüne geri çıkmış ve tebrikleri kabul etmişti. Ceza nerde ceza....Yok tabii...

Hiç yorum yok: