25 Kasım 2009 Çarşamba

HOUSE'LUK VAKA RIBERY






















Franck Ribery'nin doğuştan getirdiği yeteneklerine, Türkiye'de oynadığı o kısacık zamanda Gheorghe Hagi'den beri Galatasaray tribünlerine en fazla heyecanı yaşatan oyuncu olmasına bir diyeceğimiz yok. Gerçi onun kulübüne sadakat konusunda oldukça zayıf olmasına, FM diliyle konuşursak Loyalty özelliğinin 20 üzerinden 1 civarında olmasına da değinmiştik daha önce. Herhangi bir kulüpte 1,5-2 seneden fazla geçirdiği zaman rahatlık batıyor kendisine ve gidecek yer arıyor biliyorsunuz. Son birkaç yılda bu özelliklerine bir de sakatlıkları eklendi. Bu sezon başında Bayern kadrosuna katılması biraz gecikmeli oldu hatırlarsanız. Fransız bu sezon içerisinde bacağındaki kayganlaştırıcı kaslardan bir problem yaşadı, dizinden sakatlık geçirdi daha sonra da bağlarında problem yaşadı. Bu sebeple Bayern ondan aylardır tam kapasiteyle yararlanamıyor. Geçtiğimiz günlerde Fransa'ya toptan bir check-up için gönderildi. Alman kulübü bu işle uğraşırken boş durmadı ve problemin aslında göz önünde olan ama ihtimal verilmeyen bir yerde olacağını düşünerek Ribery'i Johann Lechner isimli tanınmış bir dişçiye gönderdi.

Ribery'nin dişlerindeki düzensizliği hepimiz biliyoruz. Zaten sadece düzensiz olmakla kalmıyorlar, hijyen açısından da problemi var Fransız'ın. Bu kalıcı bir sorun da olabilir tabii. Lechner'e göre Ribery'nin sakatlıkları dişlerindeki problemlerden kaynaklanabilir. Ünlü doktor bazı sakatlıkların asıl kaynağının, sakatlığın bulunduğu yerde değil, vücudun bambaşka bir bölümünde olabileceğini düşünerek böyle bir yola başvurmuş. Ribery'nin çene kemiği ayrıntılı testlere tabii tutulacak. Çenesine yerleştirilecek metal bir tabaka ile de futbol oynaması muhtemel. Yalnız vakaya bakınca tam House'luk. Dişteki problemden diz kapağına...Everybody lies...

3 yorum:

CaRtMaNtR dedi ki...

Söz konusu Ribery olunca tam House çözümü bulmuşken bu başka doktora tedavi olmak için çoktan hastaneden ayrılmıştır gibi bir senaryo yazmak daha mantıklı. :)

kutay dedi ki...

bır ara koch demişti bunu. takımda çok sık sakatlık var, oyuncuları diş kontrolüne sokacağız..

varol döken dedi ki...

çenesine vurmuş olmasın?