6 Kasım 2009 Cuma

TURA ÇIKANLAR 2009 part: II


















Geçen hafta buralarda olmadığımızdan kıyıda köşede kalmış bir şampiyonluk haberi verelim. İskandinavya'nın üç ülkesinde de şampiyonlar belli olmuş oldu geçtiğimiz hafta sonu. Daha önce Norveç ve İzlanda'nın krallarını aktarmıştık. Rosenborg 1 ay önce ligin bitimine 4 hafta kala şampiyonluğu ilan etmişti Norveç'te. Aynı hafta İzlanda'da şampiyon belli olmuş ve Fimleikafélag Hafnarfjarðar İzlanda'da 2004 sonrasında gelen beşinci şampiyonluğu elde etmişti. Finlandiya'da da HJK toplamdaki 22. şampiyonluğuna ulaşmıştı. İsveç birinci ligi Allsvenskan'da da sezon sonuçlandı.

AIK Solna ve Göteborg Allsvenskan'ın son haftasında tam bir kader maçına çıktılar. AIK 58 puanla liderdi ama sadece 1 puan gerisindeki Göteborg deplasmanına gidiyordu. Maçı kazanan şampiyonluğunu ilan edecekti, AIK'nın bir de maçı beraberliğe bağlama şansı vardı. Thomas Olsson'un golü ile öne geçti Göteborg ve Gamla Ullevi'deki taraftarlarına şampiyonluk şarkıları söyletmeye başladı. 55'te AIK'nın Brezilyalısı Antonio Flavio onları sessizliğe boğdu, 86'da da kaptan Daniel Tjernström takımının şampiyonluğunu ilan etti. Böylece son haftasına büyük heyecanla girilen İsveç Ligi'ni 11 yıl sonra kazanmış oldular. Maçın özeti burada. Toplamda beşinci şampiyonluklaırnı kazandılar. Böylece İsveç Ligi'nde son yıllarda görülen şampiyonluk çeşitliliği de sürdü. Ligde son 5 yılda 5 farklı takım şampiyon oldu ve 1997'den beri 2001 ve 2002'deki Djurgardens şampiyonlukları dışında hiçbir takım iki kez üstüste şampiyon olamıyor. Göteborg'lu Tobias Hysen ve GAIS takımından Brezilyalı Wanderson do Carmo 18 golle krallığı paylaştılar. İsveç futbolunun önemli takımlarından 2001 şampiyonu Hammarby ise ligin son sırasını alarak Örgryte ile birlikte ikinci ligin yolunu tuttu. Mjallby AIF ve Atvidabergs FF ise Superettan'da ilk iki sırayı alarak 2010 sezonunda onların yerini almaya hak kazandılar.

Bu arada belirtelim AIK ve Göteborg 7 Kasımda İsveç Kupası finalinde de karşı karşıya gelecekler.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

o kadar çok maç yaptık ki adamlarla ister istemez sempati duyuyor insan...şampiyonlar ligi denince akla bi müziği bi de bu göteborg geliyo aklıma :D

beyenpe dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.