14 Aralık 2009 Pazartesi

EREDIVISIE'DE 2 LATİN GOLCÜ

















İddia-ı Ulema arasında "üst oynayacaksın abi o maçlarda" şeklinde ün yapmış Hollanda'dan iki golcü haberi verelim. Birincisi Twente'nin Kosta Rika'lı oyuncusu Bryan Ruiz, bu hafta NAC Breda'ya attığı golle Hollanda Ligi tarihine geçmeye bir adım daha yaklaştı. Ruiz, 26 Eylül tarininde FC Twente'nin kendi evinde VVV Venlo'yu 2-1 mağlup ettiği maçla başlamak üzere, Eredivisie'de üstüste 10 maçtır gol atıyor. Geçtiğimiz hafta NEC Nijmegen'e attığı golle eski PSV'li Coen Dillen'a ait olan 9 maçlık seriyi egale etmişti. Bu hafta NAC Breda'yı 3-1 mağlup ettikleri maçta attığı golle onun rekorunu kırıp Dennis Bergkamp'ı yakaladı. Bergkamp 1988-89 sezonunda Ajax forması giyerken Eredivisie'de aralıksız 10 hafta ağları havalandırmıştı. Artık önünde tek bir kişi var. St. Pierre. Pierre van Hooijdonk 1993-94 sezonunda NAC Breda forması giyerken üstüste 11 maç gol atmıştı. Rekor hala elinde. Eğer Ruiz pazar günü bizim Utrecht'le oynadığı maçta fileleri havalandırırsa (havalandırmasın lütfen), Van Hooijdonk'la durumu eşitleyecek. Rekoru kırmak için ise 24 Ocak tarihindeki Groningen deplasmanını beklemek zorunda, zirar Eredivisie 1 aylık bir araya giriyor.

İkinci haber ise Luis Suarez'den. Kendisini hiç sevmem, hatta FC Utrecht taraftarı olan kimse sevmez. Kendisinin "diver" özelliği ile ilgili daha önce yazmıştım bir şeyler. Hatta dünya futbol tarihinde hakemi aldatmaya bu kadar istekli bir oyuncu çok az gördüm demiştim. Zira Suarez zaten Utrecht ahalisinin "HAMAS, yahudileri gaza boğ" diye bağırdığı Ajax kulübüne duyulan nefreti, forma giydiği dönemde iyice artırmış ve ona hitaben ayrıca tezahüratlar bestelenmesine sebep olmuştur. Misal birisi şöyledir.

JALALALALALALALAJALA
JALALALALALALALAJALA
LUIZ SUAREZ VIEZE VUILE KK JOOD
LUIZ SUAREZ VAL MA LEKKER DOOD!!!!

Kafiyeye uydurmak için çevirirsem

Luis Suarez pis aşağılık yahudi
Luis Suarez geber en iyisi












Neyse biz böyle, geçtiğimiz hafta 2-0'la Ajax'ı Galgenwaard çimlerine gömerken bağıraduralım adam Chelsea'yle masaya oturdu ve gelecek sezon Stamfpord Bridge'a gitmek için bir ön anlaşma imzaladığı söylentileri bile dolaşıyor. Bu hafta Ajax'ın NEC Nijmegen'i 3-0 mağlup ettiği maçta perdeyi açan golü, 2009 yılı içindeki 30. golü oldu Uruguaylının. Son 15 yılda bu dereceye ulaşan sadece 5 oyuncu var. Ruud van Nistelrooy, Mateja Kezman, Ronaldo ve Dirk Kuijt. Tabloda, dereceleri elde ettiklerinde forma giydikleri takımlar bulunuyor. Gördüğünüz gibi 3 PSV'li 1 Feyenoord'lu var. 15 yıldır bunu başaran ilk Ajax'lı oldu Suarez. Toplam 32 maçta attı bu 30 golü ve 0,94'lük bir ortalama demek bu. Ayrıca gol sayısını artırma şansı da var, zira haftaya Breda deplasmanına gidiyorlar. Listede yükselebilir. Ha bana göre hala kendini yerdne yere atan bir numaracıdır o ayrı.

Ruiz ve Suarez Dünya Kupası Amerika kıtası play-off maçında birbirlerine rakiptiler hatırlarsanız. Uruguaylı gülen taraf olmuştu.

3 yorum:

aks111 dedi ki...

Hep denir ya işte Hollanda da leblebi gibi gol atarsın ama büyük lige gelirsen bişey yapamazsın.Şu tablodaki adamların gittikleri yerlere bakarsak(Liverpool,Barcelona,Chelsea,Manchester united)demekki büyük takımlar böyle düşünmüyor :).

Adsız dedi ki...

Orada ki KK Kanker olacak, daha once belirttigim gibi.

SK

AbSurDMaN dedi ki...

Luis Suarez başka bir ligde yalan olacak. Gitsin bakalım.