10 Aralık 2009 Perşembe
FUTBOLUMUZA BİR ÇİZGİ
Türk Futbolu neden bir türlü Avrupa'da istikrarı yakalamıyor? Yerli malı oyuncularımız neden Edirne dışına çıkamıyor? İstisnalar hariç çıkanlar niye gerisini getiremiyor? Dünya üçüncüsü olup niye Letonya'ya eleniyoruz? Neden Avrupa Şampiyonası'nda yarı final oynayıp, Dünya Kupası eleme grubunda Bosna'nın üstüne çıkamıyoruz? Deplasmanda niye Malta'yı, Estonya'yı yenemiyoruz? Yetiştirdiğimiz tek tük iyi hocalar neden bu işi gazla götürmek durumunda kalıyorlar? Neden üçüncü dördüncü sınıf gurbetçiler Türkiye Ligini süpürüyorlar? Almanya'da Bundesliga'da şans bulamayanlar Türk Milli Takımı'na yıllardan beri nasıl çok iyi bir kaynak oluşturabiliyorlar? Ülkeye gelen kaliteli yabancı hocalarin çogu niye Türkiye Ligi'ni kıvıramıyorlar?
Neden mi? İşte bu yüzden.
Almanya'da şu an halihazırda piyasada bulunan Futbol kitaplarının sayısı 3600+.
Bazı futbol kitap adlarının tercümeleri:
- Kaleci Antrenmanı
- Kaleciler için 766 Antrenman Egzersizi
- Kondisyon Antrenmanı (Güç, Hız, Çabukluk, Dayanıklılık)
- Futbol Antrenmanı
- Futbolda Alan Parselleme
- Dribling-Pas-Şut Antrenmanı
- Taktik Antrenmanı
- Modern Futbol Taktikleri
- Mükemmel Oyunun Arayışında (Die Fussball-Matrix)
- Futbol-Coaching
- Futbolda Koordinasyon Antrenmanı
- Futbolda Topsuz Oyun Antrenmanı
- Modern Savunma
- Başarılı Hücum
- Çocuk Futbolu
- Çocuk Futbolunda 1020 Antrenman Egzersizi
- Futbolda Sakatlıklar
- Kondisyon Jimnastiği - Güçlenmek, Çabuklaşmak ve Sakatlıklardan Korunmak
- ....
- ....
- ....
Fikir üretmek zorundayız. Futbol fikrini yazıya kaydetmek zorundayız. Futbol eğitmenleri yetiştirmek zorundayız. Bunu iyi yapmak zorundayız. İşkembeci değil detaycı ve bilimsel olmak zorundayız.
Buna şimdi başlarsak, bir 15-20 yıl sonra standartı olan, ortalaması olan, tahmin edilmesi zor olmayan bir futbolumuz, futbolcularımız, takımlarımız mutlaka olacaktır.
Önemli ve gerekli olan ülkedeki bu büyük potansiyeli bilimsel temeller üzerinde işleyebilmektir.
by meinkissen
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
3 yorum:
E o zaman hep beraber geldik Aziz Yıldırım'ın dediğine. Bu ülkenin tüm futbol başarıları baştan sonra "tesadüf"..
Yine Aziz Yıldırım'ın dediği gibi hiçbir takımın altyapısı yok, başarılar tesadüfi. Fenerbahçe CL'de çeyrek final oynayıp(ki zaten 8 takımın 4 tanesi İngiliz, diğer kalan 4 kontenjana devlerin arasından sıyrılıp giriyor), ertesi sene gruptan çıkamıyor ki nerdeyse puan alamayacak. Gs, Lucesu sonrası Avrupa'da her sene siliniyor, abuk subuk takımlara önelemelerde eleniyor. Bjk katıldığı hiçbir gruptan çıkamamış vs vs..
Öncelikle her ile stad yapacaksın, güzel zeminde güzel stadlarda oynayacaksın. İnsanları özendireceksin o atmosfere, bir nevi çakma Bundesliga yaratacaksın.
Daha sonra futbol adamı yetiştireceksin. "70 milyonluk ülkede 2 tane stoper çıkmaz mı arkadaş" diye dövüneceğimize, "O 70 milyonu eğitecek adamın var mı?" diye sormalıyız kendimize.
"Bilimsel Temeller" demişsiniz, bu ülkede nerdeyse bütün altyapıların başında ilkokul, ortaokul mezuvunu futbolcu eskileri var. Ne öğretebilirki çocuğa? Hangi bilimi öğretecek? "Çocuk Futbolunda 1020 Antrenman Egzersizi"nin 20 tanesini biliyorlarsa bende hiçbirşey bilmiyorum.
son cümleyi ... bilimsel temeller üzerine işeyebilmektir okuduğuma göre ben bu konuda bir şey yazmasam iyi olacak...
ben okumam, okuturum:)
gerçekten yi bir noktaya parmak başmıssınız , bir futbol geçmişi olan ve kitabı olmayan bir ülkeyiz.. bu yayınların artması lazım .tebrik ederim bu konuda ki yazınız için
(izmitten hakan )
Yorum Gönder