7 Aralık 2009 Pazartesi

SCARLET ŞAMPİYON


































Flamengo, Campeonato Brasileirao Serie A'nın şampiyonu
. Birkaç saat önce ligin son haftasında, sekizinci sıradaki Gremio'yu, Maracana'daki 80.000 taraftar önünde, 1-0 geriye düştükleri maçta 2-1 mağlup ettiler ve 17 yıl sonra Brezilya şampiyonluğuna ulaştılar. Golleri atan iki adam da defans oyuncusu. Panathinaikos'dan kiralık David ve 34 yaşındaki Ronaldo Angelim. Bu onların tarihlerindeki altıncı şampiyonlukları. 1977-87 yılları arasında kulübün formasını giyen ve o dönemde bu altı şampiyonluğun dördünde futbolcu olarak görev yapan Jorge Luis Andrade, ilk teknik adamlık denemesinde kulübün kazandığı beşinci şampiyonlukta da pay sahibi oldu. Jose Kleberson ve Claudio Maldonado gibi Türkiye'den şutlanan iki adam, Orduspor'da kiralık olarak oynadığı dönemde müthiş işler yapan Bruno Mezenga, Inter'in ülkesine kiraladığı Adriano, Schalke'den kiralanan Ze Roberto ve 37 yaşındaki Dejan Petkovic. Bir dolu istenmeyen adam Brezilya Ligi'nin zirvesine çıktılar. Gerçi Maldonado ve Kleberson bu sene sezonun yarısında forma giyebildiler belirtelim. Bundan 9 gün önce liderlik koltuğunda oturan Sao Paulo, Goias deplasmanında 4-1 mağlup olunca Flamengo liderlik koltuğunu devraldı ve son hafta mutlu sona ulaşmayı bildi.



























Adriano, gol atamamasına rağmen sezon boyu attığı 19 golle, Atletico Mineiro takımından Diego Tardelli ile birlikte gol krallığını paylaştı. Şampiyon ile birlikte, Internacional, Sao Paulo, Palmeiras ve Cruzeiro Libertadores Kupası'na katılma hakkını elde ettiler. Fla-Flu derbisinin diğer tarafındaki takım, Copa Sudamericana finalini LDU Quito'ya kaybeden Fluminense ise bu sezon düşme korkusunu sonuna kadar hissettikten sonra son 11 hafta mağlup olmayarak ve bu maçların 7'sini kazanarak ligde kalmayı başardı. Zaten haftanın asıl kıyameti de onların maçında koptu. Son haftaya düşme hattının hemen üstünde 44 ve 45 puanla giren Coritiba ve Fluminense, Curitiba kentine karşı karşıya geldi ve maç 1-1 sonuçlandı. Düşme hattında bulunan Botafogo kendi evinde Palmeiras'ı 2-1 mağlup edince Coritiba 17. sıraya indi ve küme düştü, Fluminense ise ligde kalmayı başardı. Maç sonu Coritiba'lı taraftarlar sahaya girerek hakeme saldırdılar.

































Geçtiğimiz yıl küme düşen Brezilya'nın köklü ekiplerinden Vasco da Gama ise Guarani, Ceara SC ve Atletico Goinaiense ile berabere Serie A'ya geri döndü. 1999'da Brezilya Kupası'nı kazanmış, 2000 yılında ülkeyi Libertadores Kupası'nda temsil eden Juventude ise Serie B'de 17. sırayı alarak üçüncü lige düştü.
































1 yorum:

man on the prowl dedi ki...

ah be fabio luciano göremedi şampiyonluğu...