2 Aralık 2009 Çarşamba

SİNAN İLK ONBİRE, ARİ TÜRKİYE'YE????

Hollanda-Türkiye hattı ile ilgili iki haber verelim. İlki Sinan Kaloğlu'ndan. Sinan'ın geçtiğimiz sezon başında adım attığı Avrupa macerası fena başlamamıştı aslında. Bochum'da ilk onbirde sahaya çıktığı maçlar vardı ve Bayern Munich ile Bochum'un Allianz Arena'da 3-3 berabere kaldığı maçta 1 gol atmış 2 de gol pası vermiş ve Almanya'daki birçok gazete tarafından haftanın oyuncusu seçilmişti. Ancak sonra işler iyiye gitmedi. Bochum'da sezonu 3 golle tamamlayabildi ki 20 maça dahi ulaşamamıştı. Bu sezon Sestak, Klimowicz gibi oyuncuların arkasında kalacağı anlaşıldığında yolu, Bochum'a transfer olduğu dönemde de görüştüğü Vitesse Arnhem kulübüyle kesişti. Vitesse'nin en önemli transferlerindendi ama sezona iyi başlayamadı. Aslında ligin ilk maçında Willem II'ye 3-1 mağlup olan Vitesse'nin tek golünü atan isimdi ama sonrası gelmedi. Sonraki maç neden yedekler arasında olduğunu pek kimse çözemedi. Bir daha da ilk onbiri zorlayamadı. 8 maçta forma giydi ama ilk hafta dışında tümü oyuna sonradan girdiği maçlardı. 2 kez ağları havalandırabildi. Tabii durum böyle olunca takımdan ayrılacağı ve Türkiye'ye döneceği haberleri yayılmaya başladı. Bunu oyuna sokulmadığı maçlar izledi ve son olarak geçtiğimiz hafta 18 kişilik maç kadrosuna dahi alınmadı. Neredeydi Sinan pazartesi günü? Jong Vitesse-Jong Twente maçında, yani genç takım mücadelesinde. Bir nevi rezerv'e düşürülmüştü. Ancak ilginç bir şey oldu, Vitesse'nin 3-1 mağlup götürdüğü maçta 22 dakikada 3 gol birden atarak takımına maçı 4-3 kazandırdı. Vitesse Genel Direktörü Marc van Hintum "bir oyuncunun eleştirilere en iyi cevap vereceği yol bu herhalde" dedi onun için. Teknik direktör Theo Bos onu bu hafta AZ deplasmanında kullanacak mı göreceğiz. Takım 15 maçta 16 gol atabildi ve ligin en az gol atan üçüncü takım olma koltuğunu paylaşıyor. Üstelik takımıın en çok gol atan oyuncuları Sinan'dan sadece 1 gol fazla atmış olan Santi Kolk ve Lasse Nilsson.


















İkinci haber AZ'in Brezilyalısı Ari ile ilgili. Hollanda basını adı açıklanmayan bir Türk kulübünün Ari ile ciddi olarak ilgilendiğini yazdı. Ari, Louis Van Gaal döneminde kadroda sıkça kendisine yer bulan bir adamdı. Ronald Koeman'ın gelişi ile bir anda kulübeye mahkum oldu. Bu sezon sadece 3 maçta forma giyebildi ve gol kaydedemedi. "Böyle devam ederse, Alkmaar'da kalmak istemiyorum, şu anda benimle ilgilenen bir Türk kulübü var" şeklinde açıklaması var dün. Beşiktaş, Fenerbahçe veya Galatasaray'ın Ari'ye talip olduğunu sanmıyorum. Aklım ilk gelen kulüp Hollanda ve MVV kulübü ile olan ilişkilerini de göz önüne alarak Trabzonspor. Forvet hattında sıkıntı yaşıyorlar biliyorsunuz bir süredir. Kadrosunu güçlendirmek isteyen bir başka kulüp de olabilir. Ankaragücü gibi. Ari geçtiğimiz yıl şampiyon olan AZ'in en kritik gollerinin altında imzası olan adamdı. Özellikle takımın yıldızı El Hamdaoui'nin sakatlığı döneminde attığı goller çok önemliydi. Karlar altında oynanan bir Ajax maçını alıp götürmüş adamdır. Türkiye'de oldukça faydalı olacağını düşünüyorum. Yakında bu kulübün adı da açıklanacaktır.

4 yorum:

varol döken dedi ki...

hat trick yapacağı maçın başlığıyla birlikte geliyor:

bal arisi!

Adem dedi ki...

Ari ile ilgili kısmın ilk cümlesini okuyunca aklıma direkt olarak bizim takım geldi. Ki sen de aynı şeyi düşünmüşsün. Devre arası oldukça hareketli geçecek bizim için. Brüls'ün de takıma alınacağı konuşuluyor ki bu durumda bir kaç yabancıyla birden yollarımızı ayırabiliriz. Nabız yoklamaya başlayalım şimdiden...

Adem

Schumy dedi ki...

Galatasaray olmasın ?

lostinthefutureplay dedi ki...

Ari'nin Trabzon'a gitme ihtimali bence de oldukça yüksek uzun süredir yabancı forvet almayan Trabzon büyük olasılıkla devre arasında yabancı bir oyuncu getirecektir.

Sinan da umarım daha uzun süre Avrupa'da kalır.