8 Ocak 2010 Cuma

DONETSK'E BİR JOGA BONİTOCU DAHA



















Onun hakkında ilk yazdığımız yazı, geçtiğimiz yıl ekim ayındaydı. O zaman 18 yaşında, Brezilya futbolunun yeni Ronaldinho'su olarak adlandırılıyordu ve Manchester United ile Real Madrid peşindeydi, hatta Fergie 8 milyon poundu gözden çıkarmıştı. Ardından FIFA 20 yaş altı Dünya Kupası öncesinde de onu incelemeye aldık ama ilk onbirde sadece 1 maçta forma giydi ve toplamda 4 maça çıktı. Ancak bu taliplerini azaltmadı, artırdı. Son olarak Liverpool, Chelsea ve Barcelona da işin içindeydi ama son yılların cebi şişkin doğu bloku insanları işin içine girdi. Shakhtar Donetsk, kulübü Gremio'ya 6,5 milyon euro ödeyerek onu 5 yıllığına kadrosuna kattı. Shakhtar'da tam, abilerine bakarak gelişecek bir ortamı var ki, kararında bu da büyük rol oynamıştır. Zira Ukrayna takımında vatandaşları Jadson, Fernandinho, Ilsinho, Willian, Luiz Adriano ve Alex Teixeira forma giyiyorlar. Uyum sorunu denen şeyi çekmeyeceği kesin. Son "Joga Bonitocu" adaylarından, gelişimini göreceğiz.

3 yorum:

Yancı Pele dedi ki...

Bir takımda o kadar Brezilya'lı olur mu yahu. Mazallah onlar gruplaşır, Brezilya çetesi falan olurlar.. Feridun hemen haber yapsın Vatan gazetesinde bu olayı. Shaktar'ı kurtarsın yol yakınken..

Ha birde Arsene Wenger'in bir lafı vardı değil mi (nerde, ne zaman söyledi bilen yok ama); "1 Brezilya'lı candır, 2 Brezilya'lı canandır. 3 Brezilya'lı işin cılkını çıkarmaktır.. 11 tanesi Dünya Kupası alır vs vs vs.."

Alper Öcal dedi ki...

Ben de bu haliyle, hem de o paralara Douglas Costa'yı bu kulüplerin hiçbiri almaz dedim. Almadı.

O çırpı bacaklarla 2 seneye kalmaz geri döner Brezilya'ya.

L.E.N. dedi ki...

Artık ben bir Brezilyalı gencin Avrupa'ya transfer oluşundan heyecan duyamıyorum. Eskiden merakımdan yerimde duramazdım.

Andre Santos getiriyorsun, yumuşaklıktan aptala dönüyor yarım sezonda. Brezilya ligi görüntülerinde kafasında top sektirerek koşturan adam biliyorum ki sadece klübüne çok para kazandırıp geriye kiralanacak bir Brezilya kazığı olarak yerini alacak.

Futbol mu sertleşiyor, bu adamlar mı yetersiz, işte onu Alper paşa daha iyi çözer.