6 Ocak 2010 Çarşamba

ES-ES/OKWUNWANNE MESELESİ

























15 milyonu aşan borç yükü ve düştüğü mali kriz sebebiyle, kapanması an meselesi olan Belçika'nın Mouscron kulübünden bahsetmiştik aralık ortasında. Belçika Futbol Federasyonu, kulübün lisansını iptal etmişti ama özel bir izinle mücadele ediyorlardı. Futbolcular cumartesi günkü maça çıkıp çıkmayacaklarını perşembe günü ancak öğrenebiliyorlardı. Buna rağmen o halle orta sıralardaydılar. Ancak, beklenen son geldi ve kulüp yılın son günlerinde resmen ligden ihraç edildi. Puanı sıfırlandı. Tüm futbolcular bonservisleriyle serbest kaldılar. Bu adamların en önemlilerinden birisi de Jaycee John Okwunwanne. 16 maçta 8 golü var bu sezon ve Mouscron dağılmadan önce, gol krallığında lider durumdaki, Standard'lı Milan Jovanovic'in 2 gol arkasındaydı. Eskişehirspor talip futbolcuya. Dün Belçika medyası hep bir ağızdan Okwunwanne'nin West Bromwich Albion ve PAOK'tan gelen teklifleri reddedip Eskişehirspor'la kontrat imzaladığını duyurdu. Tam çok iyi manevra diyecekken, futbolcu akşam saatlerinde "hiçbir kulübe imza atmadım, Eskişehirspor'un ismini daha önce duymadım, henüz hangi ülkede oynayacağıma karar vermedim, Belçika, Hollanda, İskoçya ve İngiltere'den teklifler var, değerlendirme aşamasındayım" şeklinde demeç verdi. Yani şimdilik ortada transfer yok.

Nijerya doğumlu, Bahreyn'li futbolcu her iki ülkenin de pasaportuna sahip. Futbola Bahreyn'de Al-Ahli Manama takımında başladıktan sonra Al Muharraq takımında forma giydi. 2008'de geldi Mouscron'a. Bahreny milli takım formasını da 43 defa giymiş bir isim. 2010 Dünya Kupası play-off maçında Yeni Zelanda karşısındaydı ve dünya kupasında oynamaya çok yaklaşmıştı. Bonservisi elinde olduğundan talibi çok. Eskişehirspor onu transfer ederse çok akıllı bir manevra yapmış olacak.

Son bir not olarak, Eskişehirspor forumundaki değerli kullanıcılara bir mesajım var. Hollanda'nın dili Hollandacadır, Felemenkçe değildir. Felemenkçe Hollanda ve Belçika'da konuşulan dillerin girdiği dil grubunun adıdır. Bunun Belçika'nın kuzeyinde konuşulanına Flamanca, Hollanda'da konuşulanına Hollandaca denir. Çok karışmış orası ondan açıklık getireyim dedim.

4 yorum:

Her Yol Roma dedi ki...

Hollandaca'ya "Dutch dili" de deniyor, İngilizcesi de Dutch zaten, Belçika'da konuşulan Flamanca'ya da Flemish deniyor diye biliyorum..

Yamuluyorsam düzeltin..

maf dedi ki...

Aslında Hollandalılara Hollan, diline de Hollanca denmeli bence.

Danca, Almanca, Fince vs.
Bunun örnekleri var.

Armurt dedi ki...

Herkes Ingilizce konussun. Okwunwanne akilli olsun.

YK dedi ki...

maf'ın tezini görünce aklıma Polonya'nın aslında Polanda olması gerektiğini savunan şahıs geldi...
Holland .... Hollanda ise Poland da Polanda olmalı tezinin savunucusu, Türkçe dostu güzel insan...