13 Ocak 2010 Çarşamba

HALİL ÇOLAK-GALATASARAY HADİSESİ















"Türk basınını biraz tanıyorum. Her gün yeni bir oyuncunun ismini kulüpler için yazmayı çok seviyorlar".

Halil Çolak

"Frank'la birçok konuda konuşuyoruz zaman zaman. Ama Halil hakkında? Hiç konuşmadık. Diğer bazı kulüplerle onun için konuştuk, hatta teklif de sundular."

Marc Overmars

Dün Türk basınına Go Ahead Eagles'ın genç oyuncularından Halil Çolak'ın Galatasaray ile anlaştığı, bu transferde Rijkaard ile görüşen Go Ahead Eagles "teknik direktörü" Marc Overmars'ın, eski takım arkadaşına tavsiyesinin büyük rol oynadığı ve Galatasaray altyapısının başına getirilen Evert Jan Derks'in eski öğrencisi Halil'i kadrosuna katmak istediği yazıldı. Haber baştan aşağı yaradana sığınıp sallanmıştı tabii ki. Haberi yapan sanıyorum milliyet gazetesinin Hollanda muhabirlerinden Nevzat Dindar isimli arkadaş, zira bu arkadaşın daha önce de Hollanda'dan gönderdiği sallamasyon haberler mevcuttu.

Bir kere transfer haberinin kendisinin asparagas olması bir yana içerikte de bir dolu yanlış var. İlk olarak Marc Overmars Go Ahead Eagles'ın teknik direktörü değil. Kulübün hocası 3 yıldır Andries Ulderink. Overmars'ın görevi "Tecnische Zaken", yani teknik konular. Herhalde "teknik" lafını görünce basmışlar hemen "teknik direktör" diye. İkinci olarak Evert Jan Derks'in "eski öğrencisi" olan Halil'i istediği belirtiliyor. Halil 1988 doğumlu. Evert Jan Derks'in Go Ahead Eagles'da görev yaptığı yıllar 2000'li yılların öncesi, kendisi hakkında yazdığımız yazı burada. O yıllarda Halil henüz 10'lu yaşların başlarındaydı. Kariyerine Ijsselstreek takımında başladıktan sonra DVV Go-Ahead takımına geçti. GA Eagles'ın şehri Deventer'ın bir diğer takımı ve Go Ahead'le de bazı ilişkileri var. Zaten oradan Twente altyapısına transfer oldu. Hollanda profesyonel futboluna adım attığı kulüp de, hiç forma giyememesine rağmen Twente'dir. Sonradan Cambuur Leeuwarden ve GA Eagles'a kiralanmıştır. Bu "eski öğrencisi" lafına da biraz şüpheyle yaklaşmak lazım. Son olarak şunu da not düşeyim. Halil'in Hollanda 2. Ligi'nde en değerli oyuncu seçildiği belirtilmiş. Hollanda'da ikinci lig 6 maçlık periyodlar halinde oynanır. Her periyodun en iyi oyuncusuna "Gouden Stier" (Altın Boğa) adında bir ödül verilir. Bir de sezon sonu tüm sezonun en iyi oyuncusu ve bazı ödüllerin sahibi seçilir. Geçtiğimiz sezonun galibi VVV Vnelo'dan Keisuke Honda idi. Bu sezon Halil ilk 2 periyodda ligin en iyi oyuncusu seçildi ama 2. ligin en değerli oyuncusu lafı daha çok sezon sonundaki seçimi ifade ediyor. Ona daha 6 ayımız var.

Dün Halil ve GA Eagles tarafında, Türk medyası kendi kendine gelin güvey olurken yaprak kımıldamıyordu. Sonunda gele gele yalanlama geldi. Çolak'ın menajeri Erkan Alkan'dan gelen açıklama ise Galatasaray'ın değil Trabzonspor'un onunla ilgilendiği, hatta 4 kez izlemek için bir temsilci gönderdiği.

Halil bu sene 21 maçta 10 gol attı ve sayısız asisti var. Yalnız Hollanda 2. Ligi'nden Turkcell Süper Lig'e transfer olacak bir oyuncudan ilk anda çok şey beklememek lazım. Zira bırakın Türkiye'yi, Eredivisie'ye transfer olan oyuncular dahi bocalayabiliyor, ki bizim blogda birçok kez ele aldığımız Serhat Koç bunun bir örneği. İkinci ligde takımlar bir hayli zayıflar. Şöyle diyeyim, Süper Lig ile Eredivisie arasındaki futbol kalitesi tartışılabilir ama Bank Asya ile Jupiler League arası söz konusu bile olamaz. Herhangi bir Jupiler League takımını Bank Asya'ya alırsanız, son 4 sıradan kurtulabileceğini sanmıyorum. Bu arada Voetbal Internationaal sitesinin haberine göre Halil, herşeye rağmen "Galatasaray benim hayalimdeki kulüp, transfer olursam çok mutlu olurum" şeklinde görüş bildirmiş.

6 yorum:

Erdem Karakuş dedi ki...

Hadi bu haberlerin doğru olmadığını biliyorum da bu haberleri doğru kabul edip olaya yorum yapan insanları anlamıyorum. Masabaşı haber yapmaktan başı dönmüş sitelerin, gazetelerin haberlerine neye dayanarak inanıyor bu insanlar hakkaten şaka gibi. Dün bir de Trapattoni haberi çıktı DHA kaynaklı, sağda solda yüzlerce yorum döndü bunun üzerine.

Bu arada adı geçmişken değinelim, Keisuke Honda'da sezon başında transfer oluyordu Galatasaray'a. Ama işte futbol, "son anda" bir pürüz çıktı. Yersen tabi.

CaRtMaNtR dedi ki...

Geçen günlerde Habertürk'te yayınlanan David O'leary'nin Kewell bana Zidane'ın attığı gibi kafa attı asparagasından sonra bunada şaşırmadım. Ama yinede Serkan Çalık ve Barış Özbek'ten ilk sezonlarında alınan verimi düşününce gerçekleşirse acaba diye umutlandığım bir ihtimaldi.

Ferhat dedi ki...

Doğru haber yapmak bu kadar mı zor?

Gazeten sen muhabirlik yapasın diye ta Hollanda'da sana para ödüyor.Zahmet et de bir dolaş neler oluyor, kim hangi kulüple görüşüyor, kimle ilgileniyor.

Dedektiflik yapmıycaksın bilader azıcık araştırıcaksın.

Ama yok masa başında sallamasyon daha kolay.Veya "çeviri hatası"(!) haberler yaratmak çok daha basit.

Kewell'ın eski hocası onu Zidane'a benzetiyo diye Zidane gibi kafa attı deyip o adamın kişilik haklarına saldırmak daha kolay tabi.

Keisuke Honda asparagası aynı bu haberin kopyası gibi.

Ama Mehmet Çifçi'yi tek geçerim bu haberlerde.Bildiğim en güzel "çeviri hatası" temalı filmleri o çevirir.Sezon başında organize Elano için atıp tutmuştu.Hatta haberleri taa Shaktar Donetsk kulübü bizzat yalanlamıştı.

Bir de Erhan Telli var şimdiden mesleğin duayeni olma yönünde iddialı.(!)

Bilmiyorum bu işin sonu nereye varır.Ama döngü halinde kendini tekrarlayarak devam edecek gibi görünüyor.

Cthulhu dedi ki...

Ooof hep aynı konular.

Ben sizin kadar uyanık da değilim. O kadar iyi de takip etmiyorum Avrupa futbolunu ve bizim spor haberlerini. Bak şimdi, şu anda öğreniyorum bu haberin yalan olduğunu. YA şimdi yine başlicam burda giydirmeye ona buna. Kendi kendime çıldırcam. Zaten demin trafikte dellenmiştim.

Of ya. :)

barış dedi ki...

takımların isminden belli zaten ligin kalitesizliği. go ahead eagles nedir abi, halı saha takımı ismi gibi.

Minero dedi ki...

Flying Dutchman haber servisi Hollanda'dan bildirmiş yine...