19 Ocak 2010 Salı

KAVALA'NIN LANETİ ZİCO'YA DA PATLADI


















Zico'nun mesaisi Rusya'dan sonra Yunanistan'da da erken bitti
. Olympiakos başkanı Socrates Kokkalis son 4 maçta 2 mağlubiyet alan ve lider Panathinaikos'un 7 puan gerisine düşen takımının başında Brezilyalıyı daha fazla tutmanın bir anlam olmadığını düşünerek görevine son verdi. Fenerbahçe sonrası, Budyonkor macerasını bir kenara bırakırsak CSKA Moskova ve Olympiakos dönemlerinde bir sezonu dahi bitiremedi Zico. Eylül ayında Olympiakos'un başına geçmişti. Burada da 6 ay dahi dayanamadı. Ayrıntısını mafalda bilir ama herhalde Olympiakos, son 15 yılda, şampiyon olamadığı tek sene olan 2003-04 sezonunda dahi zirveden bu kadar uzaklaşmamıştı. Brezilyalı'nın bundan sonraki rotası neresi olur? Ülkesi büyük ihtimalle. Portekiz veya Uzakdoğu ihtimalleri de gündeme gelebilir.

Osmanlı tarihine Mehmet Ali Paşa gibi bir şahsiyet sebebiyle oturmuş Kavala şehrinin takımı da bu sezon Olympiakos teknik direktörlerinin celladı olmuş oldu böylece. İlk yarıda Pire deplasmanından 0-0'la döndüklerinde Temuri Ketsbaia kapıyı görmüştü. Pazar günü de kendi evlerinde 0-0'a bağlayıp Zico'nun ipini çektiler. Olympiakos sene sonuna kadar PAO'yla oluşan 7 puanlık farkı kapatır mı şüpheliyim. Yunanistan'da sonunda şampiyon değişecek gibi.

9 yorum:

varol döken dedi ki...

çalıştırdığı her kulüpten de kovulsa, onun arkasında kocaman bir kulüp var...

yürekten sevgi ve saygılar kulübü!

varol döken dedi ki...

senaryo da ne kadar aynı!!!

takım ilk 16'da, ligde kötü gidiyor diye gönderiyorlar adamı...

oğlum ya bize avrupa küçük geliyor yunanlılar ve türkler olarak ya da avrupa bizi yiyor, asıl önemli olan biziz diye...

Unknown dedi ki...

Tahminimce Zico'nun bundan sonraki rotası bizim milli takım olur. Güzel federasyonumuz kaç aydır TD bulmaktan bile aciz olduğu için hemen Zico'ya atlayacaktır.

Ortega dedi ki...

Milli Takımın başına geçeceği dedikoduları var ama...

Erdem Karakuş dedi ki...

Yalnız ilginç olan şu ki 7 puan fark atan takımın hocası da kovulmuştu.

Bolat dedi ki...

eden bulurmus demek geldi icimden diyecegim ama tam tutmuyor galiba... lakin, kendisi bu takimin basina gelirken yerine geldigi isme cok büyük bir haksizlik yapilmisti. maglubiyet almayan adami kovmuslardi... simdi kendisinin ondan daha kötü bir performans sergilemesinden ötürü kovulmasi son derece normal...

semioticus (shelbyl) dedi ki...

Akdeniz kulturudur benim aciklamam. Boyle fevri adamlarin ciktigi ulkelere bakiyorsun; cogunlukla Ispanya, Italya, Yunanistan, Turkiye. Kan kayniyor, normal.

İzmir dedi ki...

Bu arada son 15 senedir şampiyon olmadığı tek sezon olacak galiba cümle.

Ukalaık olsun diye değil yanlış anlaşılmasın.

Frapppedaki dedi ki...

Adam internetten ogrenmis kovuldugunu. 1 hafta icinde evi bosalt denmis. Rio`ya donmeden Avrupa`da bir yerde kalicam diyor. Bu kadar saygisizlik da gormedim