4 Ocak 2010 Pazartesi

PREMIER LIG'DE TRANSFER ENLERİ














Bundesliga'da sezonun en iyi ve en kötü transferlerini verdik. Premier Lig'e geçelim. İlk yarı itibarıyla aynı yazıda beşer tane iyi ve kötü transfer verelim ufak açıklamalarla. Bu da Voetbal International'ın listesi. Tabii bu işi Premier Lig'de yapmak oldukça zor zira, dünyayı vuran ekonomik krize rağmen, 2009 yaz döneminde harcama rekoru kıran bir ligdi Premier Lig. O yüzden aşağıdaki listeye birçok alternatif üretilebilir. Önce iyilerle başlayalım.

1-Thomas Vermaelen (Arsenal): 12 milyon euro ödedi onun için Arsenal. Aslında Arsenal'de ilk dikkat çektiği özellikleri, defans hattında değil hücum hattındakiler oldu. Ancak daha sonra Wenger onun istikrarından yararlanır hale geldi. Hatta Fransız hoca bile bu çıkışı beklemediğini itiraf etti. Birkaç hafta önce yazdığımız yazıda belirttiğimiz gibi, hala Adams-Keown veya Campbell gibi bir defans adamı seviyesine gelmesi için uzun süre geçmesi gerekiyor. Şimdiki haliyle Nemanja Vidic'in bir gömlek aşağısında bir oyuncu görünümünde ama Wenger en azından üzerine koyarak geliştirebileceği bir oyuncuya sahip oldu. Vermaelen Belçika milli takımının da en önemli oyuncularından. Hollanda'dan ayrılmakla en iyi işi yaptı, yoksa defans kurgularının zayıf olduğu Eredivisie'de çok aşama kaydedemeyecekti. Daha şimdiden ligde 4, Şampiyonlar Ligi'nde 1 golü var ve Arsenal taraftarları onu 2 kez ayın oyuncusu seçtiler.

2-Darren Bent (Sunderland): Tottenham 2 sezon önce Darren Bent'i 16,5 milyon pounda Charlton Athletic'ten transfer ettiğinde, ondan çok daha iyi bir performans bekliyordu. İlk sezonunda 6, sonrakinde de 12 gol atınca elde ufak çapta bir hayal kırıklığı vardı. Spurs onu aldığı fiyattan daha ucuza Sunderland'e sattı bu sezon başı (10 milyon pound). Hem de ne satış. Giderayak bir de Twitter hadisesi yaşadı. Bent daha sezonun yarısı gelmeden 13 gole ulaştı. Bu sezon büyük ihtimalle, Tottenham'da 2 sezonda attığı toplam golü geçecek. Gol krallığında üçüncü sırada yer alıyor.

3-Joe Hart (Birmingham City): Daha çarşamba günü yazdık Birmingham City'nin bu sezonki müthiş performansını. Eğer takım ligde son 11 maçta yenilgi yüzü görmüyorsa bunda en büyük paylardan birisi Manchester City'den kiralanan Joe Hart'ındır. Alex McLeish onun bu performansı üzerine, bonservisini satın almak için City'nin kapısını çaldı ama Manchester kulübü, Hart'ın sezon sonu kesinlikle kulübe döneceğini ve satılık olmadığını belirtti. Hart, milli takımın kalesi için de en önemli adaylardan birisi halinde.

4-Alessandro Diamanti (West Ham United): Gianfranco Zola, vatandaşı için 6,5 milyon pound ödedi Livorno'ya. 14 maçta 5 golü var rakip kaleye gönderdiği. Özellikle 26 yaşına kadar futbol dünyasında adının çok duyulmadığı düşünüldüğünde, 6,5 milyon poundun yükünden pek etkilenmemişe benziyor.

5-Niko Kranjcar (Tottenham Hotspur): Premier Lig'in bu sezonki en kritik transferlerinden birisi bu belki de. Luka Modric sakatlandığında Harry Redknapp onun yerini doldurmak için vatandaşını listenin başına almıştı. 2,5 milyon pound gibi aslında Premier Lig için cüzi sayılabilecek bir rakama White Hart Lane'e geldi. İlk onbirin değişmez adamı olduğu gibi Modric'in eksikliğini de nerede ise hissettirmedi. Onun ayrıldığı Portsmouth hala ligin dibinde. Bu sezonun tartışmasız en iyi manevralarından birisi.

Madalyonun diğer yüzündeyiz.


















1-Joleon Lescott (Manchester City): Everton, onu Manchester'a gönderirken, sonunda böyle bir performans vereceğini bilse belki de bu kadar uzamazdı transfer süreci. 22 milyon pound gibi bir rakamla Manchester Arap Girişimi'nin defansına oturdu Lescott. Oynadığı 14 maçta takım kalesinde 24 gol gördü. Sonra da üstüne sakatlandı. Şimdilik sokağa atılmış milyon poundların adamı olarak görülüyor.

2-Yuri Zhirkov (Chelsea): Bana göre Avrupa'nın en iyi 5 sol kanat oyuncusundan birisi Zhirkov. Hatta açıkça söyleyeyim, Hiddink'in Rusyası için Arshavin'den daha fazla önemi vardır. Hiddink Chelsea'de kalsaydı bugüntahminen onbirin değişmez oyuncularındandı. 18 milyon pounda malolan oyuncu Ancelotti tarafından sadece 6 maçta sahaya sürüldü. Ashley Cole ve Florent Malouda'nın arkasında yedek bekliyor. Bir başka takımda çok büyük işler yapabilirdi.

3-Alberto Aquilani (Liverpool): Bir adama 17 milyon pound sayıp, Xabi Alonso'nun, gidişiyle yarattığı büyük boşluğu doldurmasını umuyorsanız ve bu adam ilk lig maçına kasım ayında çıkıyorsa ortada bir problem var demektir. Rafa Benitez, İtalyan oyuncunun geçirdiği operasyonlar nedeniyle ligin ilk haftalarında sahalardan uzak kalacağını bilerek onu transfer etmişti ama ilk haftaların sonu bir türlü gelmedi. 26 Aralık onun ilk onbirde sahaya çıktığı ilk tarih.

4-Anthony Vanden Borre (Portsmouth): 16 yaşında ilk milli maçına çıkmış olan Belçikalı, İtalya'da 2 sezon geçirdikten sonr, Genoa tarafından Portsmouth'a kiralandı. Onun Premier Lig'deki macerası vatandaşı Vermaelen kadar iyi gitmedi. 8 maçta forma giyebildi.

5-Kagisho Dikgacoi (Fulham): Fulham'ın 2 sezondur gösterdiği üstün performansta onun ismi pek anılmayacak. GüneyAfrika ligi takımlarından Golden Arrows'ta 4 yıl forma giydikten sonra bu sezon Londra'ya geldi. 1 milyon pound ödedi Fulham onun için. 30 kez milli formayı giymiş oyuncunun dünya kupası kadrosundaki muhtemel yeri bile tehlikeye girdi. Toplamda sadece 4 maç oynayabildi. Sezonun hayal kırıklıklarından.

4 yorum:

barış dedi ki...

zhirkovu barcada izlemek isterdik.

BT dedi ki...

Zhirkov'u sakatlık vurdu. Aquilani de sakatlık bir ay rötar yaptı. Benitez Ekim diye hesaplamıştı.

Noat Samisa dedi ki...

Lescott'u ıskartaya çıkaran adam Wayne Bridge'dir. Garibimin sol bekin kademesine gireceğim diye hali kalmıyordu.

anial dedi ki...

joe hart evladım gibi.