19 Ocak 2010 Salı

SİR, TWİTTER'IN KELLESİNİ ALDI

























Biliyordum, eninde sonunda bir babayiğidin bu gidişe dur diyeceğini biliyordum. Yine bizim eski toprak Sir Alex'den geldi hamle. Manchester United kulübü, cuma günü resmi siteden yaptığı açıklamayla futbolcularının her türlü sosyal network sitesinde hesap açmasına veya kullanmasına sıcak bakmadıklarını açıklamıştı. Bu sabah da bu sitelerde açılmış tüm hesaplar kapatıldı. Yani Twitter'dır, Facebook'tur, Friend Feed'dir, Kurtadam'dır, Maymuncuk'tur tümü yasaklandı. Kulüp yetkilileri, internet üzerinde futbolcuların ismine açılmış hesaplar görüldüğünde bu hesaplara şüpheyle yaklaşılmasını ve büyük bir ihtimal fake hesaplar olabileceğini açıkladılar. Bu sabah, Wayne Rooney, Darren Fletcher ve Ryan Giggs'in Twitter, Wes Brown'un da Facebook hesapları boşaltıldı. Aşağıda Ryan Giggs'in bu işlemden sonraki Facebook sayfası görülüyor. Burada dikkat çeken şey, son dönemde, Twitter hadisesini yaşayan futbolcuların genelde 25 yaşın altındaki tecrübesiz isimler olmasına rağmen yolun yarısını geçmiş Ryan Giggs'in de tırpanlanması. Tabii bunda kuralın herkese eşit olarak uygulanması prensibi de var. Bu işte kesin Fergie'nin parmağı vardır. Hatta muhabbet şöyle gelişmiş olabilir.

Mick Phelan (yardımcı hoca): Hocam, bu Twitter hadiselerinin önü arkası kesilmiyor, akademide bir dolu sabi sübyan var, yarın bir gün bizim de başımıza dert açılmasın.
Alex Ferguson: Twitter ne Mick?
Mick Phelan: Böyle hocam giriyosun, yazıyosun, şunu yaptım bunu yaptım işte
Alex Ferguson: Bak Mick, ben zamanında Govan'daki atölyelerde demir dövmüş adamım, bana bunlarla gelmeyin, söyle kapatsınlar


15 yorum:

varol döken dedi ki...

sen hala twitter yazmaya utanmıyor musun!

Flying Dutchman dedi ki...

senin bu bloga yazacak yüzün var mı hala?

ne getirdin birmingham'dan...hava cıva...

Unknown dedi ki...

Bence gayet sacma bir karar. Gerekirse yaptirimlarini tanimlarsin ama futbolcunun sosyal medya hesaplarina karisamazsin. Gerci Giggs bile Sir'den korkup hesabini bosalttigina gore, akademideki sabi subyanlar ne yapsin :)

varol döken dedi ki...

elimde gizli çekilmiş pub görüntüleri var... senin blogu avrupa'da kimse tanımıyor oğlum... edirne'nin ötesinde alınmış bir ödülün var mı? neyse üzülme hadi, burası 70 milyonluk kocaman ülke...

şimdi git twitter'a varol moralimi bozdu, bu blogu uluslararası standartlara kavuşturacağım, oray eğin siz de çok güzel yazmışsınız üstat, elinize sağlık yaz!

Flying Dutchman dedi ki...

senin aleyhine gelen yorumları onaylasaydım insan içine çıkamazdın nankör kedi...bu blog böyle vefalı blog

madem öyle açıyorum kapıları...bittin sen

Adsız dedi ki...

ben bu varol döken denen şahsı hiç tanımıyorum. ama flying dutchman gibi yaratıcı ve sofistike bir adı bloguna koyabilmiş birine laf ettikten sonra ismini unutmam herhalde. nokta.

AbSurDMaN dedi ki...

Ahahah yazı güzel muhabbet daha güzel :)

Ryan Giggs iyiydi ya zaten 40 yılda bir yazıyordu bari onu bırakaydınız

Ortega dedi ki...

Varol Döken'e "troll" muhabbeti yaparlar yakında. Demedi deme İbrahim.

MuL€ dedi ki...

kimse kusura bakmasın ama bu twitter karşıtlığını anlayamıyorum sizdeki..Bence yeri geldiği zaman gayet faydalı bi araç..evet şimdi yemek yiyorum,eheh şimdi tuvalete girdim zıçmaktaym tarzı 'tweet'leyenler de var..bunların arasında büzüm ünlülerden tonca var ancak bazı şeyleri takip etme açısından faydalı olduğunu düşünüyorum..Manchester'ın yaptığına gelince saçmalıktan başka bişey değil burası altyapı yada okul takımı falan değil çocuğun elinden oyuncağı alma misali hareketler bunlar..anlamsız..bunlarla uğraşcaklarına tevezi verdiklerine yansınlar bi forvet bulsalar daha yararlı olur kulübe kanımca..

varol döken dedi ki...

bu kapıların açılmamış hali:

http://vliegendenederlander.blogspot.com/2010/01/not-lupus.html

şimdi aç anam musluğun vanalarını, bizim de parmaklarımız klavyede geziniyor çok şükür... ama sonra twitter'a blog birbirine girdi, adsızlar ordusu varol döken'e saldırdı, adam bana mısın demiyor mübarek, 24 saat yazıyor mu bu adam diye yazıp yazıp ağlama sonra... ağlama işaretini bulana google da en yaratıcı blog ödülü veriyorlarmış...

nankör kediyi de dinlemekten utanılan şarkılar listesine kaydet... dur len kaydetme ne utanacağım, bak şimdi bütün blog benimle söyleyecek... voodoo girl bir el at anam:

her zaman olduğu gibi ezberden yazıyorum:

ne söyledim
ne söyledim sana
vurdun kapıyı gittin

be insafsız
be vicdansızın kızı
be nankör kedi
insan bir şey söyler

sevmek dedin
sevmedik mi
aşka gönül vermedik mi
bütün kötü huyları
hatta güzel dostları
senin için terk etmedik mi

(nakaratı tezahürat olarak söylemek isteyen dostlara da gönlümüz açık)

bonaventure dedi ki...

türk futbolcularının televole hadiselerine benzemiş.

Raziel dedi ki...

Ben de Giggs kanka niye beni Facebookta engellemiş diye düşünüyodum, meğerse Sir profilini kapattırmış. Neyse msnden takılırız artık. Sıkıyosa onu da kapattırsın sir efendi

gorgos dedi ki...

Ne zamandır söyliycem söyleyemiyorum. Sonuçta burdaki kimseyi tanımam etmem. Ama madem musluk açılmış;

Varol Döken, ben senin yazdığın yorumları anlamıyorum,devrik cümle dolu yorum manyağı ettin beni.:) Ama okuyorum da hepsini. Al sana çelişki.

Yine dayanamadım, gittim bloglarına baktım. Sonra anladım bu devrikliğin nerden geldiğini. Bu ajanslardan aklı başında adam çıkmadı ki, vampir zaman dilimine göre yaşanan hayatlar yüzünden.

Bu arada kurtadam forumlarına zamanında keşke ferguson moderatörlük yapsaydı da, "emeğe saygı beyler", "rep ++" jargonu hiç hayatımıza girmeseydi

adsız yorumları da kalsın be. Anonim isimler; gönlümde internetin amotör ruhudur. Seviyorum ben bunu.

varol döken dedi ki...

@gorgos
hayatın öznesi olmayı beceremezsen, cümleyi devirirsin...

Antonio Zavalli dedi ki...

varol abinin dediğine katılıyorum gerçekten , şu blog aleminde tek bir tane konusu olmadan en çok repitasyona sahip olan insan =) , alkışlamak lazım!