16 Şubat 2010 Salı

EVET PENALTI...BEN ATACAM...HIHI



Bugün de penaltıdan gidiyoruz. Hani geçen hafta Robinho'nun Santos'a gider gitmez Avrupa futbolu hakkındaki müthiş saptamaları hakkında bir yazı yazmıştık ya, alın işte Robinho'nun dikiş tutturamadığım Avrupa'yı kötüleyeceğim diye övdüğü Brezilya Ligi. Bu arada Alper Öcal gelip hepimizi dövecek böyle konuşuyoruz diye ama ne yapayım (kendisinin Brezilya Ligi ve futbolu hakkında gayet doyurucu yazıları için şuraya atalım sizi). Yukarıdaki penaltıyı dün, eski Olympique Lyon'lu Frederico Chaves Guedes, nam-ı diğer Fred, Copa Guanabara yarı finalinde takımı Fluminense ve Vasco da Gama arasında oynanan maçta, maçın sonundaki penaltılarda kullandı. Normal süresi ve uzatmaları 0-0 biten maçın sonunda, takımı adına ilk penaltıyı kullanmak isteyen Fred topa gelmiş, bizim mahalle maçlarında yaptığımız gibi ayağını kaldırıp vuracakmış gibi yapıp kaleciyi yatırmış, sonra da penaltıyı kullanmış (videoda 20. saniyedeki penaltı). Ben hemen söyleyeyim, böyle penaltıyı Avrupa'da attırmazlar. Daha birkaç gün önce bu penaltının benzerini Santos'lu Neymar kullandı. O da aşağıda. Bu işin öyle çivisi çıkmış ki ülke vatandaşı Kaka bile okyanus ötesinden çileden çıkıp "bunlar ancak Brezilya'da olur" diye tepkisini göstermiş. Neymar'ın penaltısında 1 tane fake var, Fred bunu 2 taneye çıkarmış, ben bilirim Robinho ilk penaltıda topa eğilip kafasıyla vurur, sonra da "Avrupa futbolunda böyle eğlence yok" diye çıkar ortaya.

Yalnız ilahi adalet mi artık, Vasco Fluminense'yi penaltı atışları sonunda eleyerek kupadafinale çıktı. Finalde Flamengo-Botafogo maçının galibiyle oynayacaklar.

9 yorum:

VodviL dedi ki...

ilk videodaki 2. fake'ye bayıldım yav, 10 kere izledim tekrar tekrar.

Raziel dedi ki...

Seri penaltılarda 3 tane daha fake var da fred iyice abartmış olayı.

Benim gibi eski bir santrforun öğrencileri böyle mi futbol oynamalı
http://www.youtube.com/watch?v=YBvnHolHXYw

Mete dedi ki...

Dutchman hani batuhanin milli maçta kaçırdığı bi penaltı vardı ,bir türlü bulamıyorum videosunu , sizde varsa bu posta güzel ek olur...

Frapppedaki dedi ki...

Basketboldaki fake`ten alinmiyorsun da futboldakine kiziyorsun :)
Adamlarin futbol gelenegi bu. Plaj futboluydu ginga vs daha az kurallari olan ve hepsi bu futbolla buyuyen adamlar. Hangi futbolun civisi cikti tartisilir.
Kaka kiliseden vermistir o beyanati.

Unknown dedi ki...

Golü atana değil attırana bakacaksın :D

varol döken dedi ki...

brezilya futbolu başka kurallara göre mi oynanıyor?

yasak değil mi bunlar?

fake atmadım oğlum harbiden soruyorum...

Unknown dedi ki...

insan bi itiraz eder

MBC dedi ki...

güzel yakalamisin.. :)

Minero dedi ki...

Ayıp Neymar o fake attığın adam koskoca Rogerio Ceni be senden üç kat daha tekniktir :)