3 Şubat 2010 Çarşamba

NON-FLYING PERUVIAN



















Dennis Bergkamp'ın "Non-Flying Dutchman" lakabını almasına kadar giden, dillere destan bir uçak korkusu vardır bilirsiniz. Adam bu yüzden Arsenal'in Avrupa içindeki birçok deplasmanına trenle gidiyor ve kuşet kompartıman derken demiryollarını zengin ediyordu. Zamanında söylemiştik Manş Denizi'nin altından tren yoluyla, üstünden deniz yoluyla en çok yolculuk eden insan kendisidir herhalde. Uçak korkusu fena bir korku, anemde üst düzeyde olduğundan çok iyi biliyorum. İnsanın korkudan ve çaresizlikten ağlayası gelir. Siz ne kadar olumlu yönde motive edin, bırakın havalanmayı hatta tekerleklerin hareket etmesini, fobisi olan insan o kabine girdiği andan itibaren hayatının en kabus dakikalarını geçirir. Hamburg'un Perulu golcüsü Paolo Guerrero'ya da olan bu. 3 haftadır Peru'da mahsur. Sebebi uçak korkusu. Guerrero 3 yıl önce amcasını bir uçak kazasında kaybetmiş. Bu olayın üzerinde yaptığı etkiyi kimseye söylememiş ama hep içine atmış. Etkisi 3 yıl sonra, getiğimiz ağustos ayında, Hamburg Guingamp'la oynadığı Avrupa Ligi maçından sonra Almanya'ya dönerken Paris'te zorunlu bir iniş yaptığı anda ortaya çıkmış onun beyninde. Uçağın içinde dahi kalamıyor. Geçtiğimiz 3 hafta içinde Hamburg'a dönmek için, kuzeniyle beraber 3 kez uçağa binmiş ama her seferinde uçak kalkmadan kaçmış gitmiş.

Hamburg, bakmış ki adamın geleceği yok dün Genel Menajer Marinus Bester'i ve bir psikologu göndermiş Peru'ya. Guerrero ile konuşup onu ikna etmeye çalışacak ama hiçbir yararı olacağını sanmıyorum. Zira Perulu birkaç kez de rahatlamak için sakinleştirici ve benzer ilaçlar almış ama fayda etmemiş. Etmez tabii, o korku öyle hormonlar salgılıyor ki bir kutu uyku hapı alman lazım karşı koyabilmen için. O da vücut sağlığı için tehlikeler doğurabilir. Guerrero, Almanya'ya gemiyle gitmek için kulüpten izin istemiş ama o yolculuğun da oldukça uzun sürmesi alternatifi devre dışında bırakmış.Yine de dördüncü seferde de Guerrero uçaktan kaçarsa, 3 hafta sürecek bir kargo gemisi yolculuğuna razı olacak Almanlar. Perulu'nun ayrıca dizinden de bir sakatlığı var. Bu korku yüzünden ABD'deki tedavi randevularını da iptal ettirmiş.

Hamburg başkanı Bernd Hoffmann'ın bu olaya yorumu ise tahmin ettiğim gibi oldu. "Guerrero'nun pazarlık gücünde bir değişme olmuştur". Oyuncu Hamburg'dan yeni bir kontrat bekliyordu, bu sezon sonu kontratı sona eriyor ve artık Ruud van Nistelrooy gibi bir adamla da savaşmak zorunda.

6 yorum:

AbSurDMaN dedi ki...

Bayıltıp bindiremezler mi uçağa? Bassınlar eteri gözünü açtığında Almanya, nedir ki :P

Unknown dedi ki...

Pasiflora ise yariyor hocam ucak korkusunu yenmek icin. Yalniz bende ise yarayan olcu recetede yazdigi gibi 1-2 kasik degil, bir iki agiz dolusu yudum seklinde.

Her Yol Roma dedi ki...

A Takımı'nda nasıl B.A.'i bayıltırlardı, aynen öyle..

Redingot dedi ki...

Deniz taksi mucizesinden de yararlanabilirmiş ama normal boğaz vapuruyla 1 akbil basışı tutan Sarıyer Eminönü güzergahı takside 193 lira yazıyor, yıllık maaşı yatırması gerekir.

Kadir dedi ki...

Keşke G.Saray maçındada binmeseydi uçağa

anuka dedi ki...

ya ben mi anlayamadım acaba diye birkaç kere okudum yazıyı ama bu arkadaşın Peru'ya nasıl gittiğinin cevabını bulamadım.

Nasıl gitmiş FD?