23 Şubat 2010 Salı

VANCOUVER'DA PUCK ISINIYOR



















2010 Kış Olimpiyatları ile ilgili hiçbir yazı yazmadık ama takip etmiyoruz sanmayın. Zaten Hollanda'da yaşayınca otomatik olarak hangi kanalı açsanız sürat pateni yarışlarını izlemek zorunda kalıyorsunuz. Ben yine her kış olimpiyatında olduğu gibi bunu da buz hokeyi karşılaşmaları için bekledim uzun süre. Curling'in de popülaritesi günden güne artıyor ama benim için zamanında yazdığımız en gereksiz 10 spor listesinden kurtulamadı hala. Heyecan yok bir kere oyunda. O yazıda da söylemiştim bizim mahallede oynadığımız dokuz taş bile olimpik spor olmayı bundan çok hakediyor. Zaten bir da benziyor. Hadi sporcuları geçtim, müsabakaları izlemeye gelen taraftarlara kafayı takmış durumdayım. Neyse benim takip ettiğim dal buz hokeyi maçlarıydı. Grup mücadeleleri dün sonuçlandı Vancouver'da. Gecenin ve belki de ilk turun en fazla beklenen mücadelesi Kanada ile ABD arasındaydı. Maçı izlerken bir kez daha bu sporu ne kadar sevdiğimi anladım. Her an heyecan var, mücadele var, kalite var. Rakip kaleyi ablukaya aldığınız bir hücumdan 2 saniye sonra kalenizde golü görebiliyorsunuz. Özellikle Kanada'nın maçı 4-2'den 4-3'e getirdikten sonra son 5 dakikada ABD kalesinin dibinde kamp kurduğu anlar müthişti. Bu anlarda sahneye çıkan ABD kalecisi Ryan Miller bir çok kez puckın içeriye girmesini engelledi. Kanada beraberlik golü için kaleciyi oyundna çıkarıp bir fazla oyuncuyu hücuma katınca da riski almış oldu ve Ryan Kesler durumu 5-3'e getirdi. ABD kuzey komşusunu deplasmanda mağlup etmiş oldu böylece.




















ABD, Rusya ve İsveç gruplarını lider bitirdiler. 3 gruptaki 12 takım aldıkları puanlara göre sıralandı. İlk 4 sırayı alan ABD, Rusya, İsveç ve Finlandiya dorudan çeyrek finale kaldılar. 4-12 sıralar arasında kalan 8 takım ise bugün çeyrek finaldeki diğer 4 takımı belirlemek için birbirleriyle oynayacaklar. Çek Cumhuriyeti-Letonya, Kanada-Almanya, Slovakya-Norveç ve İsviçre-Belarus maçları bizi bekliyor. Altın madalyaya giden yolun haritası aşağıda. Rusya ve ABD finale kadar birbirleriyle karşılaşmayacaklar. Çeyrek final maçları yarın. Cuma yarı finaller, cumartesi bronz madalya, pazar günü de altın madalya mücadeleleri var. Final Rusya-ABD arasında olsu, biz de ekran başında şenlenelim.

6 yorum:

a-town dedi ki...

rusya-abd finali inanılmaz olur. miracle on ice ın 30. yıldönümünde rövanş. iki taraf da şimdiden gaza gelmiştir.

varol döken dedi ki...

sen bu işi kutuplardan mı takip ediyorsun anlamadık ki... bu dünya sana 36 saat mi arkadaşım?

bir puck'tan da eksik kal...

donald puck!

K. A. dedi ki...

Curling'de heyecan yok demek çok hatalı bence. Jennifer Jones'un 2005'teki meşhur "the shot"ını vardır. Bir izleyin derim. Şampiyonluk o atışa bağlıydı. Sven Kramer olsun Ireen Wüst olsun hepsi önemli değerler. 10000'de diskalifiye oldu Kramer artık bir gün yas olur oralarda Sayın Dutchman.

TaFo dedi ki...

Şu linktekiler için bile oturulur Curling izlenir :)

http://thechive.files.wordpress.com/2010/02/random-funny-stuff-0.jpg

NYG dedi ki...

Kanada-Rusya maçına yürek dayanmacak sanırım..Oradan kim gelirse alır götürür.

NYG dedi ki...

Bayan Rus milli Curling takımının maçını izleyemezsiniz TV'den. Çünkü rejinin başındaki zat-ı muhterem maça dönemiyolar bile yukarı linkteki iki bayan nedeniyle. Sürekli yakın plan sürekli dikiz...