9 Şubat 2010 Salı

YENİ ZELANDALI ROBIN

























Önce itiraf edeyim Robin Hood'u bir kahraman olarak pek sevmem. Zaten gerçekten yaşayıp yaşamadığı da biraz muallaktır ve İngiliz tarihçilerin ve edebiyatçıların şiirlerinde geçen birkaç mısraya bakarak yıllar yılı çığ gibi büyüyen efsanesiyle bugüne kadar ulaşmıştır. Bunun yanında orası burası oynayan bir kahramandır bana göre. Zenginden alıp fakire vererek iyilik timsali, dürüst bir adam havalarına girer ama adam öldürür. Bambaşka bir alandan örnek vereceğim ama örneğin bireysel adalet için aynı işi yapan V'nin böyle "dürüst, topluma yararlı namuslu kahraman" iddiası yoktur. Adam bir kere kafadan kabul eder kanunsuzluğunu. Kevin Costner'lı Robin Hood'u da pek sevmemiştim, zira bir süreden sonra Türk filmleri ve Brezilya dizilerindeki gibi "durun siz kardeşsiniz" moduna girmişti film. Şimdi yenisi geliyor. Yönetmenlik koltuğunda Ridley Scott var. Russel Crowe Robin Hood, Cate Blanchett de Lady Marion. İkisi de yanlış seçim. Ridley Scott, Gladyatör'den tanıdığı Crowe'u zart diye koymuş ortaya ama Crowe'dan Robin Hood olmaz. Olmadığı da zaten fragmandan belli, Gladyatör havası hissediliyor açıkça. Robin Hood'un daha bir İngiliz, ama halk çocuğu havasında olan, hafif de sarkastik bir adam tarafından canlandırılması lazımdı. Robert Downey Jr. uyardı bakın ama adam daha yeni Sherlock Holmes'dan çıktı her karakteri de ona yakıştırmamak lazım. Cate Blanchett de Lady Marion'a pek uymayacaktır diye tahmin ediyorum. Ayrıca fragmandaki müziği de çözemedim. Hiçbir şey bulamadıysanız söyleseydiniz Ritchie Blackmore'a o bir orta çağ melodisi bestelerdi 2 dakikada. Resident Evil, Half-Life oyunlarının giriş müziği gibi.

Şimdi düşündüm de bizim Doğuş da oynardı Robin Hood'u....Adamın tarihi film tecrübesi var artık nasıl olsa...Yavuz Sultan Selim'i deli gibi bekliyorum...Türk Sinema tarihinin en kötü filmi dalında Dansöz ve Asmalı Konak'ın paylaştığı tahtı yıkabilir...

11 yorum:

Destek dedi ki...

Gerçekten de Crowe çok saçma kaçmış filme. Dediğin gibi bir berserk modu, kılıçla dalayım modu var. Robin hood öle miydi. Yavuz Sultan Selime gelince.. gelmemek en iyisi. Hele 300 spartalı havası arka planı yok mu..

AbSurDMaN dedi ki...

Kötü olacak filmin yazısı güzel olurmuş :)

Bu arada film bildiğin Gladiator in Sherwood.

sin dedi ki...

edward norton iyi olabılırdı,daha sempatik cılız bir adam olması lazım,russel crowe la baya bır savas fılmıne donmus..

hirondelle dedi ki...

mel brooks'un robin hood'u vardır ki şahanedir.

CaRtMaNtR dedi ki...

Ben o kadar umutsuz değilim açıkçası. Ayrıca Ridley Scott ekşını seven adamdır seanryo tırt bile olsa kafa göz dalış sahneleri karın doyuracaktır.

Birde sanırım bu Robin Hood filmi, Clive Owen'lı King Arthur gibi bilinen hikayeye alternatif bir versiyon olacak gibime geliyor.

Bu arada Downey Jr'ı severim ama Robin olarak kafamda canlandıramadım kendisini pek. Cate Blanchett ise böyle soylu rolleri kıvırabilir ama yaş konusu sorun olabilir.

varol döken dedi ki...

kevin costner'ı harcadın da morgan freeman'ı ne yapacaksın? mary antonio mastroani, alan rickman, christian slater, müzikleri ve kurgusu ile açık ara en iyi robin hood'tu bir kere...

bir de altı üstü ok ile yay ya, nedir bu farklı açılardan çekme sevdası...

yavuz sultan selim'e hakkaten hiç gelmeyelim, çok açık söyleyeyim linç ederler tolga karel i eğer film vizyona girerse!

Eddie dedi ki...

Robert Downey Jr. sarkazm açısından cuk oturabilir Robin of Sherwood karakterine ama biraz boydan kaybeder, güdük kalır diye düşünüyorum.

Tabi bu aslında bize daha önce çekilen Robin Hood filmlerinin oynadığı bir oyun. Kevin Costner ince uzun bir adam diye öyle kısa boylu adamdan Robin Hood olmaz gibi geliyor insana. Michael Keaton'dan başka Batman, Jack Nicholson'dan başka Joker olmaz dendiği gibi tıpkı. Ama hakikaten Russel Crowe'dan da Robin Hood hiç olmaz.

Hugh Grant nasıl olur? :)

Adsız dedi ki...

bence clive owen mükemmel bir seçim olabilirdi robin hood için.

PENNEARABIATA dedi ki...

Robin Hood dediğin bir kere uzun saçlı olur, bu ne ya? Olmamış olmamış...

Protanopia dedi ki...

Rusel Crowe'un olup olmaması bi yana zaten fragmandan anladığımız kadarıyla savaş filmine çevirmiş işi ne gerek varsa artık.

Her Yol Roma dedi ki...

Aslında Dexter Morgan'ı da tartışmak lazım. Adam kesiyor ama herkesi kesmiyor :)