31 Mart 2010 Çarşamba

MEDRANO SİRKİ SOFYA















CSKA Sofya kulübündeki kargaşayı geçtiğimiz hafta gündeme getirmiştik. 2 hafta önce takım PFC Lokomotiv Mezdra deplasmanında 1-0 mağlup durumdayken taraftarları sahaya girmiş, maç yarıda kalmış, bunun üzerine Bulgar federasyonu maçın sonucunu 4-0 olarak tescil etmiş kulübe de 3 iç saha maçını tarafsız sahada oynama ve 10.000 dolar para cezası vermişti. Tarafsız saha ile kurtardığı için şükretmesi gereken başkan Dimitar Borisov a takımı ligden öekmekle tehdit etmişti federasyonu. Aynen bizdeki "ligden çekme" tehditlerinin içi boş çıkması gibi CSKA da hafta sonunda paşa paşa maçına çıktı. Hem de derbiye Levski deplasmanına. Maç 0-0 bitti. Lider Litex de ligden ihrac edilen Botev Plovdiv deplasmanından otomatik bir 3 puan alınca CSKA'ya 8, Levski'ye 12 puan takmış oldu. Bulgaristan'da Litex, Lokomotiv, CSKA ve Levski birbirlerine 4'er puanlık fark yapmış şekilde sıralanıyorlar.
















Aslında CSKA'da bu ay yaşanan hengame, ay başında CSKA'nın 30 yıllık stadyumu Bulgarska Armiya'nın (Ordu Stadyumu) içler acısı hali üzerine kulüp yetkililerinin 30.000 kişilik yeni bir stadyum inşa etmek istediği, ancak ekonomik kriz ortamında devletten ne destek ne de izin alabildikleri basına yansıdı. Stadyumdan bir fotoğraf yukarıda. Ardından Kamerunlu kaleci Daniel Bekono, birkaç antrenmanı kaçırınca disiplinsiz davranışları sebebiyle kovuldu. Ardından 10 gün önceki Mezdra deplasmanındaki meydan muharebesi meydana geldi. Cezalar yüzlerinde patladı. Başkan takımı ligden çekme tehditi savurdu. Ama asıl komedi birkaç gün sonra geldi. Takımın 21 yaşındaki kanat oyuncusu Orlin Orlinov, Bulgaristan'da TV yıldızlarından olan Katherine Vacheva'yı kaçırdı (şu ablamız). Polis tarafından tutuklanan Orlinov'un Vacheva'yı uzun süre evinde alıkoyduğu, burnunu kırdığı bildirildi. Vacheva'nın polise verdiği ifadede "beni yerde sürüklerdi, bana 'güzel bir kadınsın, güzel kadınlar da dövülmeyi hakeder' diye bağırdı" şeklinde sözler var. Hafta sonundaki derbide 1.400 polis Sofya'da görev yaptı bu gelişmeler üzerine.

CSKA zamanında da teknik direktörü olan Dimitar Penev'i kovmuş, yerine yeğeni Luboslav Penev'i getirmişti hatırlarsınız. Kulüp değil Medrano Sirki.

Hiç yorum yok: